Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

12 Haziran 2011 Pazar

iphone 4/ipod touch 3194 hatasi cozumu (guncel 2011)

Bu hata bazen olur olmadık sebeplerden gerçekleşebiliyor. Sebepler ve çözüm yolları ise aşağıda;

1) iTunes yazılımınız güncel olmayabilir, son versiyona güncelleyin. http://www.apple.com/itunes/download/

2) sHsH kaydınız olmadığı halde geçmiş firmware'lerden birisine dönmek istiyor olabilirsiniz. Maalesef bu mümkün değil. Şayet hali hazırda shsh nedir bilmiyorsanız telefonunuzda bulunandan daha eski versiyona dönemezsiniz!

3) Bir şekilde apple serverından kaynaklı problem olabilir. Böyle durumlarda host dosyanızda ufak bir değişiklik yeterli olur. Bunun için önce iTunes'u kapatın.

hosts dosyanıza;
74.208.10.249 gs.apple.com

adresini ekleyin. Kaydedin ve çıkın. Sonra iTunes'u çalıştırın ve restore butonuna basarken shift'e basılı tutun. Daha önceden indirdiğiniz firmware dosyasını gösterin.

4) Bir şekilde tiny umbrella sorun yaratıyor olabilir. Yeni versiyon tiny umbrella'da host dosyası editleme seçeneği öntanımlı olarak aktif geliyor. Şayet güncelleme işlemini veya recover'i yaparken tiny umbrella açıksa kapatın ve tekrar deneyin. iTunes'u da kapatıp açmanızı öneririm.

5) İşletim sisteminizde bir problem olabilir veya artıklık oluşmuş olabilir. Sisteminizi yeniden başlatıp tekrar deneyin.

Bütün bunlara rağmen olmaması için bir neden yok. Adımları tekrar deneyin veya yorum kısmından neleri denediğinizi belirtin.

Kolay gelsin.

8 yorum:

  1. nerdeyse hepsini denedim olmadı msn adresimi versem özel görüşebilirmiyiiz yeni aldım teli daha kullanamadım takılı kladı restore edemiyptum


    ahmet--007@hotmail.com

    YanıtlaSil
  2. SORUNUMU ANLATAYIM 4.2 YÜKLÜ İPHONE 4 16 GB VARDI ELİMDE GENİUS TURBOSİMLE ÇALIŞIYOR SİMKİLİTLİ...VELHASIL BİRDEN 4.3.4 GÖRDÜM JAİLBREAK TAM ÇIKMAMIŞ BİLMEDEN YÜKLEDİM SONRA BAKTIM İOS 5 VAR DEDİM BATTI BALIK YAN GİDER YÜKLEDİM İOS 5'İ BU ARADA BENİM BASEBAND TAVANLARDA O DA AYRI Bİ MESELE...BAKTIM İOS 5TE OLMUYOR BU İŞ HER KAPATIP AÇTIĞIMDA TEKRAR DEVELOPER ETKİNLEŞTİRME OLAYINI YAP YAP ARTIK İLLALLAH DEDİM GERİ DÖNMEM LAZIMDI Bİ ŞEKİLDE...BAKTIM TİNYUMBRELLAYA 4.1 SSH KAYDIM VAR...ÖYLE BÖYLE DERKEN GEÇTİM 4.1E ŞİMDİDE BAKIYORUM İOS 5İN BASEBANDI VAR BENDE 4.1 E GEÇMEME RAĞMEN VE HİÇ Bİ TÜRLÜ NE "BACKUP" NE "RESTORE" NEDE "SENKRONİZE" EDEBİLİYORUM TELİ GÜNCEL SÜRÜMLERE DAHİ GEÇEMİYORUM SADECE 4.1E RESTORE EDEBİLİYORUM VE 3194 HATASI ARTIK ARKADAŞIM SAYILIR VE 2005İDE UNUTMAMALI EĞER BİR ÇÖZÜM ÖNERİNİZ OLURSA MİNNETTAR OLURUM...

    YanıtlaSil
  3. sehir disinda oldugumdan msn olayi maalesef mumkun degil.

    indirdiginiz dosyanin hatali olmadigindan eminseniz, dnsleri degistirdiginiz halde olmuyorsa bir teknik servise gostermenizi oneririm.

    YanıtlaSil
  4. @BURAK: baseband'i dusuremezsiniz maalesef. shsh kaydi ile baseband'in bir alakasi yok.
    baseband'in yukselmemesi icin ozellikle tinyumbrella ile bir yontemle firmware yukseltmesi yapmak gerekiyordu (iphone 4'um olmadigindan bu konuda yazi yazmamistim). Aslinda su haliyle firmware guncellemeleri esnasinda hata vermemesi gerek.

    ios 5'in baseband'inde cok fazla sorun yasayan vardi. muhtemelen ios 5'ten oturu kaynaklanan bir problem bu. ios 5'i henuz denemedigim ve sorunlarina asina olmadigim icin ne soylesem yanlis bilgi vermis olurum.

    dns ayarini yaparak denediniz mi restore yapmayi veya guncellemeyi? bir ihtimal o ise yarayabilir. shift + mouse tiklamasi ile indirdiginiz firmwarei gostererek yukseltmeyi deneyin.

    YanıtlaSil
  5. arkadaslar lütfen yardım. iphone 4 telefonuma jailbreak yaptım ve tekrar baslattım ama tekrar baslatınca apple logosu geliyor sonra onun üstünde yuvarlak şekilde sürekli dolup duruyor.yukardaki yöntemide denedim ama yıne 3194 hatası alıyorum acil yardımm

    YanıtlaSil
  6. Ben yorumunuzdan sorunu tam olarak anlayamadim.

    3194 hatasi mi aliyorsunuz yoksa acilinca apple logosu ustunde oylece kaliyor mu?

    Her halukarda once restore cekin. Arkasindan farkli bir yontem olan jailbreakme.com adresinden jailbreak yapmayi deneyin. Bir de oyle bakin bakalim.

    YanıtlaSil
  7. 3194 hatasını iphone 4'te
    74.208.10.249 gs.apple.com
    satırını tümüyle silerek çözdüm. Bu deneyim paylaşan kişiye teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. süper bu nu denedim çözüldü

    YanıtlaSil

Blog Listem