Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

12 Haziran 2011 Pazar

Nokia rehberi iphone'a nasil aktarilir?

Çok çeşitli yollar olmasına rağmen ben kendimce en kolay gördüğüm yolu anlatmaya çalışacağım.

Hazırsanız başlayalım.

1) Önce Ovi Suite yazılımını indiriyoruz. İndirmek için tıkla.

2) Ovi yazılımını kurduktan sonra nokia telefonumuzu usb kablodan bağlıyoruz. İsim verme gibi işlemleri hallettikten sonra yukarıdaki Araçlar'dan Seçeneklere giriyoruz.



3) Seçenekler kısmı aşağıdaki gibi görünüyorsa yani Outlook'u çoktan yapılandırdıysanız 5. adıma geçebilirsiniz. Değilde 4. adıma gidin.


4) Outlook yapılandırılmadığı için önce onu halletmemiz gerekiyor. Outlook programını başlatın. Yüklü değilse Outlook Express'i veya Windows Contacts'ı veya Mozilla Thunderbird'ü deneyebilirsiniz. Ben Outlook anlatımına devam edeceğim.

Outlook karşımıza çıktığında hesap yapılandırması yapalım. Ben gmail hesabı kullandım. Siz istediğiniz bir hesabı kullanabilirsiniz. Mantık olarak gmail ileri ileri demekten ibaret.
Hesabı Outlook'a tanıttıktan sonra kaldığımız yerden işimize devam edebiliriz.

5) Outlook şimdi seçilebilir olmalı ve yukarıdaki gibi işaretlenmeli. Ardından tamam diyoruz ve senkronize et diyoruz. Bir süre sonra Outlook'a tüm kişilerimiz kopyalanmış olacak.

6) Şimdi iTunes içinden iphone'a tüm kişileri atma adımına geldik. Artık nokia ovi yazılımını kapatabilirsiniz. iTunes'u açtıktan ve iphone'unuzu bağladıktan sonra sol menüden iphone'unuza tıklayın. Gelen ekrandan info bölümüne girin. Aşağıdaki gibi bir ekranla karşılacaksınız.



Burada Sync Contacts with'i Outlook seçin ve All Contacts seçili iken Apply deyip arkanıza yaslanan. Birkaç dakika içinde tüm kişileriniz kopyalanmış olmalı.

Açıklamalar biraz üstün körü oldu (başka bir işim olduğundan çok vakit ayıramadım) ama karıştırarak yapabileceğinize eminim. Takıldığınız yerde yorum bölümünden sorununuzu belirtebilirsiniz.

Kolay gelsin.

1 yorum:

  1. Çok sağol kardeşim, telefonum nokia değil samsung ancak dediğin yöntemle bütün telefonlardan iphon a rehber çok rahat aktarılır. Nice telefoncuların çözemediği şeyi senden öğrendim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Blog Listem