Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

6 Temmuz 2011 Çarşamba

iphone 4 jailbreak nasil yapilir resimli iOS 4.3.3 redsn0w cydia ipod touch/ipad

Jailbreak iOS 5.1.1 (Iphone 3GS/4/4S/iPad2/iPad3/Ipod Touch) - Resimli anlatım için TIKLAYIN!!!

Daha önce çeşitli yazılarla jailbreak anlatımı yaptığım için 4.3.3 versiyonu için ayrıca bir yazı koymamıştım. Yine de bu konuda oldukça fazla sayıda "nasıl" sorusu geldiğinden adım adım nasıl yapıldığını anlatacağım.

Her şeyden önce aletinizde en az 300-400 mb boşluk olduğundan emin olun. Zira bazen daha düşük boşluk olduğunda sorun çıkabiliyor. Çok kullanmadığınız bir program veya birkaç şarkıyı geçici olarak kaldırmanızı öneririm.

Hazırsanız başlayalım. Öncelikle belirtmeliyim ki bu işlemi defalarca yaptım. Toplamda 10 dakika sürmüyor bile. Sakin olup, adım adım uyguladığınız müddetçe bir sorunla karşılaşmayacağınıza garanti veririm.


NOT: Buradaki anlatımda hali hazırda 4.3.3 kullananlara jailbreak anlatımı yapıldığından shsh kaydı almakla ilgili bir bilgi verilmemiştir. Şayet daha düşük bir versiyondan 4.3.3'e geçip jailbreak yapacaksanız önce tinyumbrella veya cydia içinden yükleyeceğiniz iShSh ile shsh kaydı almayı unutmayın. Ayrıca iTunes üzerinden 4.3.3 versiyonuna geçiş yapın. Aksi takdirde jailbreak işlemi yapıldı göründüğü halde hiçbir şey olmaz.

DÜZELTME: iPad 2 kullanıcıları şu an için bu yöntemi kullanamıyor.

0) Şayet 4.3.3 sürümünde değilseniz önce 4.3.3 versiyonuna yükseltmeniz gerekiyor iOS'u. Hali hazırda 4.3.3 versiyonunda iseniz 1. adıma geçebilirsiniz.

4.3.3 versiyonuna geçmeniz durumunda dosyalarınızda "normal şartlarda" kayıp yaşanmayacaktır. Yine de öncesinde önemli dosyalarınızı sync edip veya yedek alıp korumanızı öneririm.

a) 1. adımda verilen dosyalardan size uygun olanı indirin. Ardından aletinizi usb ile bağlayıp iTunes'u açın. Klavyeden Shift tuşuna basılı tutarken update butonuna tıklayın.


b) Dosya seçmenizi isteyecek. İndirdiğimiz iOS dosyasını seçip AÇ diyelim.


c) Aç dedikten sonra "Bu versiyonun doğruluğu kontrol edilecek" uyarısını gösterecek. Update seçeneğine tıklayarak devam edin.



d) Kalan işlemi update gerçekleşene kadar iTunes halledecek. Arkanıza yaslanıp bekleyin (yaklaşık 10 dakika).


ŞİMDİ JAILBREAK ZAMANI!

1) Versiyonumuz ne olursa olsun önce aletimize uygun olan ios 4.3.3'ü indirmemiz gerekiyor. Aşağıdaki bağlantılardan size uygun olanı seçip indirin.
iPhone 3GS
iPhone 4

iPod Touch 3. Jenerasyon
iPod Touch 4. Jenerasyon

iPad
iPad 2 iPad 2 için bu yöntem henüz işe yaramıyor. http://www.jailbreakme.com adresindeki yönergeleri takip ederek yapabiliyormuşsunuz. Denemediğim için bir şey diyemiyorum.


2) Jailbreak yapmamızı sağlayacak redsn0w'un son sürümünü indirelim. Bu yazı hazırlanırken iPad 2 dahil tüm cihazları jailbreak yapmayı sağlayan rc18 sürümü çıkmıştı. (Çok gerekli olmasa da daha yeni sürüm olup olmadığına bakmak isterseniz http://blog.iphone-dev.org/)

Windows
Mac OS X

Zip içinden redsn0w isimli dosyayı masaüstü veya nereye isterseniz oraya çıkarın ama henüz çalıştırmayın.

NOT: Şayet işlem tamamlandığında Cydia simgesi görünmezse farklı versiyon ile deneyin. Farklı versiyonlar için yorum bölümünden link isteğinde bulunabilirsiniz.

3) Aletimizi bilgisayara bağlayıp senkronize edelim (Sync). (Not: Otomatik olarak backup oluşturması gerekiyor ama yine de isterseniz bir de backup oluşturun)


4) Alet usb'de takılı iken tepesindeki kapama tuşuna "kapat" seçeneği belirene kadar basılı tutun ve kapat kaydırmasını yaparak aleti kapatın.

5) Daha önce masaüstüne çıkardığımız redsn0w isimli dosyayı çalıştırın. Program çalışınca "Browse" seçeneğine tıklayın.


6) 1. adımda indirdiğimiz ios dosyasının bulunduğu yeri bulup dosyayı seçin ve aç deyin.


7) Şayet indirdiğiniz dosyada bir hata yoksa "IPSW successfully identified" uyarısı görünecek ve Next butonu aktif olacaktır. Aksi durumda indirdiğiniz dosyada problem var demektir. Dosyayı tekrar indirip deneyin.


8) Karşınıza gelen ekranda birkaç seçenek mevcut. Bunların ne işe yaradığını bilmiyorsanız NEXT diyerek devam edin. Burada iPhone sahipleri için yalnızca "Install Cydia" seçeneği işaretli olacaktır, bu normaldir. Zaten yaptığımız işlemin amaci Cydia'ya sahip olmak.



9) Karşınıza gelen ekranda alet kapalı olsun diyor, siz zaten kapatmıştınız. Next demeden önce derin bir nefes alıp iphone'u elinize alın. Şimdi sıralı bir şekilde şu tuş kombinasyonuna hazırlayın kendinizi. Next demeden bu kombinasyonu uygulamayacaksınız ama eliniz alışırsa ilk seferden halledersiniz. Yanlış yaparsanız bir şey olmuyor, tekrar deniyorsunuz dediğim gibi sakin olun.

a) Tepedeki power butonuna 3 saniye kadar basılı tutun ve bırakmayın (zaten geri sayım sayacı var)
b) 3. saniyenin sonunda home tuşuna da basmaya başlayın (power + home)
c) Ekrandaki geri sayım (10 saniye) bitince tepedeki power butonundan elinizi çekin ama home butonuna basmaya devam edin. Ekranda yükleme başlayınca onu da birakın gitsin :)

10) Next dedikten sonra yukarıdaki adımları uygulayınca zaten her şeyi başlatacak program. İşlem bitince alet açılacak. Cydia kurulmuş olacak.





Bu işlemin ardından programları ücretsiz deneyebilmek için Installous kurmak isterseniz:

Installous (installous) nedir, ne işe yarar, neden kurulmalıdır, nereden nasıl kurulur?

Sürekli olarak installous hatası alıyorsanız Installous API error (API unavailable) resource not found sorunlarina cozum

Bu versiyonu beğenmez ve eski versiyona dönmek isterseniz Ipod Touch 4g-3g-2g/Iphone ios 4.2.1 downgrade 4.1 8b118 (eski versiyona dönüş)


Herhangi bir sorun yaşarsanız veya aklınıza bir şey takılırsa yorum bölümünden iletebilirsiniz.

Kolay gelsin.

73 yorum:

  1. hah süper bu! iOS ortamlarına yeni yeni ısınan birisi olarak, jailbreak işleminde en kötü durum senaryosu nedir? hemen backup restore edilerek aşılabilir mi bu en kötü durum?

    teşekkürler;)

    YanıtlaSil
  2. basarılı tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Üstad ilk indirdiğimiz ios dosyasının içinde bi ton şey var ama JPSW uzantılı gerekli dosya yok iki kere indirdim aynı

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık hocam bu jbyi ipod touch 4g için de yapabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  5. Hali hazirda en kolay jailbreak yolu http://www.jailbreakme.com adresinden geciyor. Tum cihazlarda uyguluyabiliyorsunuz.

    Buradaki anlatim ipad 2 haric tum cihazlarda uygulanabiliyor.

    YanıtlaSil
  6. Neyden bahsettiginizi anlayamadim.

    Hangi dosyadan bahsediyorsunuz? adres surumu olan dosyalar zaten ipsw. uzantilari goremeyebilirsiniz. dosya adlari su sekilde;

    iPod3,1_4.3.3_8J2_Restore.ipsw sondaki ipsw'yi goremiyor olmaniz onun ipsw dosyasi olmadigini gostermiyor. bu dosyayi acmayacaksiniz. bu isletim sisteminizi iceren dosya.

    YanıtlaSil
  7. hocam 4.3.3 jailbreak imi sayende yaptım çok memnundum. fakat mausem bozulsaydı da o 4.3.4 güncellemesini yapmasaydım, herşeyim gitti. 4.3.4 de de sağlıklı jailbreak olmuyor araştırdım yaptım sonra reset atmak zorunda kaldım. senden ricam 4.3.3'e nasıl geri dönebilirim.

    YanıtlaSil
  8. Her gordugunuz guncellemeye atlamayin arkadaslar. 4.3.4 zaten sadece bu aciklardan birisini kapamak uzere cikarildi ve hicbir yenilik icermiyor.

    4.3.3'e geri donebilmek icin shsh kaydiniz olmasi gerekiyor. Sayet ekstra bir sey yapip almadiysaniz o vakit geri donus sansiniz yok (varsa da ben bilmiyorum) bekleyeceksiniz.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim . Sayenizde jailbreak'i hatasız uyguladım

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık hocam. Bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum gerçekten :)

    YanıtlaSil
  11. merhaba
    Iphone 4 cihazıma sitenizde belirtmiş olduğunuz yörüngeler dahilinde jalbreak yapmaya çalışıtım, ama bir türlü yapamadım.. Sebebine gelince, Cihazımın yazılım sürümü 4.3.3 ve jalbreaak için "iphone 3,1-4.3.3-8J2 IPSW Restore" 'yi indirdim ve daha sonra , redsnow programını çalıştırıp browse seçeneginden "iphone 3,1-4.3.3-8J2 IPSW Restore" yi seçip aç diye tıkladığımda "IPSW successfully idedified" mesajını alamıyor olmam ve yerine "Unable IPSW MESAJI almamdır...
    Bu sorunumu nasıl giderebilirim.. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Bosuna redsnow ile ugrasmayin, direkt olarak jailbreakme.com adresinden jb yapin, cok daha kisa ve kolay bir islem. Yonergeleri izleyin.

    Yok, ben boyle yapacagim diyorsaniz dosya bozuk veya yanlis inmis olmali ki o hatayi aliyorsunuz. Dosyayi tekrar indirin.

    YanıtlaSil
  13. ya usta 4.3.5. için redsn0w buldum uyguladım aynı bu anlattığın gibi bişi zaten en sonunda cydia yı yükledi ama simgesi gözükmüyor sadece beyaz kare bide programa girmiyo. direk atıyo yani 4.3.5 i 4.3.3. e indirebilirmiyim yardımcı olsan veya yaptığım yanlış nedir 4.3.5. için varda bu işlem ben mi yapamadım

    YanıtlaSil
  14. İşlemi tekrar edin. Redsn0w 4.3.5 jailbreak'i tethered yani telefonu kapatip actiginizda jailbreak yok olur. Ben bu sebeple 4.3.3 kullanicilarinin daha ust versiyonlara gecmemesini oneririm.

    4.3.5'den downgrade yapabilmek icin shsh kaydiniz olmasi gerekiyor. Sayet varsa o vakit geri donebilirsiniz.
    Bu konuyu birebir olmasa da fikir vermesi acisindna daha evvel surada anlatmistim;
    http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2010/11/ipod-touch-4g-3g-2giphone-ios-421.html

    4.3.5 icin untethered jailbreak bildigim kadariyla cikmayacak. 5 versiyonunu beklemeniz gerek shsh kaydiniz yoksa.

    YanıtlaSil
  15. hay tüküreyim böyle işe şimdide ipod bozuldu home ekranına gelmiyo bi türlü elma simgesi kaldı ekranda

    YanıtlaSil
  16. home ve acma kapama tutuna basili tutun uzunca bir sure. sayet gelmezse bilgisayara baglayin ve ayni sekilde acmakapama tusuyla home'a basili tutun. ardindan restore yapin.

    YanıtlaSil
  17. yaklaşık 1 haftadır ipod touch üzerinden hiçbir şekilde twitter ve facebook a giremiyorum. app leri sildim tekrar yüklerim cihazı restore ettim hiçbir sonuç alamadım. ayrıca jailbreak falan da kullanmıyorum. 4.3.5 sürümünde bu nasıl olur. yardım eden olursa çok sevinirim.

    Keşke blog sahibinin bi soru cevap adresi olsaydı burayı meşgul etmek istemezdim.

    YanıtlaSil
  18. Bahsettiginiz sey cok mantikli degil. Ekstra kurdugunuz bir program vs engellemis olabilir. Jailbreakli olmadigi icin kalinti dosyalarinizi da silemezsiniz (zaten 4.3.5 icin untethered jailbreak cikmadi).

    Yaptiklariniz disinda su haliyle yeni bir surum cikarmalarini beklemeniz gerekiyor.

    YanıtlaSil
  19. Dosyayı seçiyorum hata veriyor . " The iPhone "iphone4" could not be updated because the firmware file is not compatible" diyor ne yapmam lazım yardım edebilir misiniz. Şimdiden çok teşekkürler....

    YanıtlaSil
  20. Itunes'ta update'in yanında " A newer version of the iPhone software is available (version 4.3.5). To update your iPhone with the latest software, click Update."
    Galiba sürüm farkı war nasıl yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
  21. Ayarlar > Genel > Hakkinda kismindan hangi versiyonun sizin aletinizde yuklu olduguna bakin. Burada anlatilanlar 4.3.3 versiyonu icindir.

    YanıtlaSil
  22. Software version : 4.3.3
    diyor

    YanıtlaSil
  23. Telefondan da baktım ewet sürüm 4.3.3(8J2) diyor

    YanıtlaSil
  24. Buradaki anlatimdan ziyade http://www.jailbreakme.com adresinden dener misiniz? Cok daha kolay sekilde jailbreak yapabiliyorsunuz oradan.

    Oradan yapamazsaniz 1. adimdan itibaren dikkatli bir sekilde yapin. Atladiginiz bir nokta olsa gerek. Indirdiginiz ipa dosyasi bozuk olabilir, dosyayi tekrar cekmeyi deneyin.
    Buradaki anlatimla onlarca telefon jailbreak yapildi.

    YanıtlaSil
  25. teşekkürler. gayet güzel bir jailbreak yaptım sayenizde.

    YanıtlaSil
  26. iphone 4 jailbreak nasil yapilir 4.3.5 versiyonu icin ben denedim yüklendi. ama cydia,dan program indirdikten sonra kapattim actim elma isaretinde takili kaldi

    YanıtlaSil
  27. 4.3.5 versiyonu icin untethered bir jailbreak yok. yani acip kapandiktan sonra tekrar jailbreak'e ihtiyac duyuyor.

    Yarin ogleden sonra ios 5 cikacak. Cikisindan birkac saat sonra yuksek ihtimalle jailbreak sunulacak. Aceleci olmadan onun cikisini bekleyin. O zamana kadar simdilik restore yaparak jailbreaksiz olarak kullanin derim.

    YanıtlaSil
  28. Söylediğiniz adımları aynen uyguladım, en sonunda telefon açılmıyor. Telefonun ekranında USB kablosunu itunes a bağlamamı ifade eden bir şema çıkıyor. Itunes açılınca da telefonun recovery modunda olduğunu ve restore etmemi istedi. Restore ettim ancak hata veriyor "unknown error (3194)" Sonuçta jailbreak yapamadığım gibi telefonumu da açamıyorum. Nasıl bu sıkıntıdan kurtuabilirim?

    YanıtlaSil
  29. 3194 hatasini cozmek icin:

    1) Son versiyon tinyumbrella'yi > http://thefirmwareumbrella.blogspot.com/ adresinden indirin.

    2) Advanced kisminda "Set Hosts to Cydia On Exit" kisminin isaretini kaldirin (bazen saurik'in serveri shsh kaydindan oturu hata veriyor, 3194'de bu hatanin bir uzantisi olabiliyor)

    3) Yeniden restore etmeyi deneyin. Restore sonrasi yukaridaki adimlardan tekrar jailbreak yapin.

    %90 bu defa olacaktir. Olmazsa ayni seyi tekrarlayin.
    Su siralar herkes guncellemeler ve jailbreaklerle ugrastigi icin saurik'in serveri dahil (saurik'in serveri dedigim cydia serveri) tum serverlarda bu tarz hatalar cikabiliyor.

    YanıtlaSil
  30. cihazım iphone 4 sürüm 4.3.5 (8L1) benim sorunum uygulamaları silememek ne yapabilirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  31. Hangi uygulamayi silemiyorsunuz? Sistem uygulamalarini silmeye calisiyor olabilir misiniz? Ornegin saat gibi?
    Normalde bir programi silmek icin herhangi bir simgenin ustunde parmaginizi basili tutun. Bir sure bekleyince simgeler titremeye baslayacaktir. Sag ustlerinde yer alan x isaretine basarak programlari silebilirsiniz. Sayet x isareti cikmiyorsa o program bir sistem uygulamasidir ve "normal yollarla" silemezsiniz demektir.

    YanıtlaSil
  32. Merhaba,
    İ phone 4 sürüm 4.3(8F190) kullanıcısıyım. Telefonumdaki sistem uygulamaları dışındaki tüm uygulamalar açılmıyor. Açılırken kapanıp menüye dönüyör hızlı bir şekilde.
    Bir öneriniz olur mu?

    YanıtlaSil
  33. En basindan beri mi boyle yoksa sonradan mi ortaya cikti bu sorun?
    Jailbreak var mi?

    Restore yapmayi denediniz mi? Denemediyseniz once restore yapin. Sayet duzelme olmazsa ve alet jailbreakli ise tekrar jailbreak yapin.

    YanıtlaSil
  34. yurtdışı cihazlar için uygulanabilir mi sakıncası var mı

    YanıtlaSil
  35. kardeş dediklerini hardiyen yaptım finis kısmına kafdar geldim telefondan sıyah ekranda takılıor eror hatası verip takılıor yazanlar aynen şöyle (Error
    AppleBCMWLAN::handleIOKitBusy Watchdog Tiemeaut():Error, no successful firmvare do wnload after 60000 ms!! giving up...


    yukarıdakı arkadaşın yorumunda yaptığın tinyumbrella olayınıda yaptım ama yine aynı böyle hata veriyor sonra itunes ile geri yüklüyorum ama jailbreak yapamıorum yardımcı olursan sevinirim.

    YanıtlaSil
  36. Sayet hali hazirda 4.3.3 kullaniyorsaniz ve sim kartinizla ilgili bir problem yasamiyorsaniz jailbreak yapmaniz hicbir sey kaybettirmez size. Sadece update gibi seceneklere dikkatli yaklasmaniz gerekir.
    Ayrica sim kilitli degilse ona da gerek yoktur. Ayni turkiye'den alinmis gibi davranabilirsiniz o durumda.

    YanıtlaSil
  37. @muratmert: bu hatanin birkac sebebi var:

    1) asiri yuklenmeden oturu server yanit vermiyordur. Cozumu tekrar denemek.

    2) firewall veya antivirus benzeri programlar baglantiyi engelliyordur. Bunun cozumu ise bu tur programlari deaktif hale getirip tekrar denemek veya baska bir bilgisayarda yapmaya calismaktir.

    Her halukarda bu yontemin hala calistigina emin olabilirsiniz. Yukaridaki iki ihtimal disinda baska bir ihtimal yok.

    Hali hazirda 5.0.1 update'i ciktigindan bir sure yogunluk abarti boyutlarda olabilir. Tekrar denemekten cekinmeyin. Toplamda 5 dakika bile almayan bir islem neticede.

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  38. 5.0.1 yeni yazılım diye i tunesta sürekli cıkıyor..güncelle diyee..önerirmisiniz??

    YanıtlaSil
  39. Jailbreak yapmis olanlar icin asla onermem. Bekleyiniz.

    Ayrica Gevey gibi cozumlerle unlock etmis olanlarda yapmasin. En azindan basebandlerini korumadan yapmasinlar.

    Her halukarda bu yorumu gonderirken henuz untethered bir cozum cikmamisti Jailbreak icin.

    YanıtlaSil
  40. ios 4.3 kullanıcısıyım. tethered jailbreak yaptırmıştım. ancak sürümü güncellemeye çalıştığımda beceremiyorum. şimdi 4.3.3 yapıp jailbreak nasıl yaparım. direk jailbreakli telefonuma 4.3.3 yüklesem kapanır açılmaz diye korkuyorum. kapanınca sadece evdeki bilgisayarda kayıtlı olan 4.3 jailbreak dosyasını bağlarsam açılıyor:)) ne yapmalıyım untetrehed olması için

    YanıtlaSil
  41. Sim kilit problemi gibi problemleriniz yoksa jailbreak yapmamazlik, yapamamazlik ile telefonunuz kapanir acilmaz gibi seyler olmaz.

    Ha derseniz ki ben zamaninda unlock'da yapmistim o zaman sn0wbreeze gibi baseband'i koruyan programlara meyletmeniz gerekiyor.

    Kisaca daha fazla bilgi vermeniz lazim tam olarak ne yapmaniz gerektigini anlatabilmem icin.

    YanıtlaSil
  42. İphone 3 GS kullanıyorum bugün 5.0.1 sürüm

    güncelledim, fakat Cydia kabul etmiyor.

    ekranda (İTunes Eşzamanlama)yüklenemedi yazıyor.

    Yardımı lütfen...

    YanıtlaSil
  43. slm. yukarıda anlatılan işlem simkilitli cihazlara da uygulanıyor mu?

    YanıtlaSil
  44. Sim kilitli cihazlarda sn0wbreeze ile baseband'in korunmasi gerekiyor, direkt bu yontemle update edrseniz locked olursunuz.

    YanıtlaSil
  45. 3194 hatasını dediğin programla yada hosts dosyasıyla çözemedim. Bildiğin başka bir yol var mı?

    YanıtlaSil
  46. 5.0.1 ile ilgili bir fikrim yok. Mantiken restore cekip arkasindan untethered jailbreakler ile jb yapabilmeniz gerek. 4.3.3'den kalan jb ise yaramaz eger onu diyorsaniz.

    YanıtlaSil
  47. Apple artik imzalamadigi icin host dosyasi disinda bir cozum yok. 3194 hatasi almaya devam ediyorsaniz ust surumlere gecip onlari jb yapin (5.0.1)

    YanıtlaSil
  48. sa ben yenı iphone 4 aldım hıc bısey bılmıyorum bu tel hakında ve yukkleme hakında :) ama benım telde itunesde 5.0.0 yazıor burdan 4.3.3 u ındırıp dedıgınız sekıl jebelık mı yapacagım ızleyeegım yol burdakı konuda yazanmı ınstaousu kurmak ıcın

    YanıtlaSil
  49. sa ben yenı iphone 4 aldım hıc bısey bılmıyorum bu tel hakında ve yukkleme hakında :) ama benım telde itunesde 5.0.0 yazıor burdan 4.3.3 u ındırıp dedıgınız sekıl jebelık mı yapacagım ızleyeegım yol burdakı konuda yazanmı ınstaousu kurmak ıcın

    YanıtlaSil
  50. Hayir, isteseniz de yapamazsiniz su saatcitibariyle. Kisaca soyle aciklayayim daha once bulunmadiginiz versiyonu kuramazsiniz. Sizzin yapmaniz gereken 5.0.1'e update edip jb yapmak. Anasayfada resimli anlatim mevcut.

    YanıtlaSil
  51. çok çok çok çok çok çok çok teşekkürler ilk defa anladım 20 siteden sonra çok çok çok çok çok çok tşk

    YanıtlaSil
  52. kesınlıkle super bır anlatım resımlı olmasıda ck ıse yaradı basarılı bır sekılde gerceklestırdım yuklemeyı emegıne saglık ...

    YanıtlaSil
  53. entrapmen o biçimden ben de yaptım ama ipodum çöktü hem de 4 sefer bu yüzden önermemelisin yüklüyorum ve bembeyaz oluyor sonra kapanıyor ve süpriz cydia her şeyi zikmişşşş kapaaaaaakk oluverir ve şıçarsın 10 saffa program çöpe sonra bakarsın yaparsın yedek yüklemeyi o kadar program aynı anda yüklenir sonsuza kadar döngü olur BOK AL

    YanıtlaSil
  54. OZI mal mal konusmak serbest pek tabii ki ama isiniz bu tarz konusmalarla gorulmez. Binlerce adam yapmisken bir tek siz yapamiyorsaniz... Mal mal bakmaya devam ediniz veya gidip kumda oynayiniz!

    YanıtlaSil
  55. salam..mende iphone 4 4.3.5 versiyonudu.. jb indire bilmirem..itunese 5.0.1 gelir onu indirim yoxsa bu qalsin ? twkler indiden

    YanıtlaSil
  56. Jailbreak'i neden indiremiyorsunuz tam olarak anlayamadim.

    5.0.1 versiyonuna gecis sorunsuz. Surada nasil yapilacagini anlattim: http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2011/12/ios-501-untethered-jailbreak-iphone.html

    YanıtlaSil
  57. ya ben jailbreak yukledım nasıl sılerım yardım

    YanıtlaSil
  58. merhaba

    Telefonumda hatıra olarak sakladığım mesajlar mevcur ve yedeğini almak istiyorum önlem olarak. Başka türlü içim rahat etmeyecek. :)

    Acaba nasıl yedek alıp (başka bir i phone alsam bile) geri yükleme yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Once iTunes ustunden yedek alin. Jailbreak yapin (bu konuda iciniz rahat olsun yedekleriniz durdugu surece geri yuklersiniz).

      Daha sonra cydia icinden "pkgbackup" ismindeki uygulamayi indirin. http://www.youtube.com/watch?v=hoUXhMstBtU adresindeki anlatimla yedekleyin.

      Diger alternatiflerden birisi de ios 5 yukleyip icloud ustune yedeklemek. Bu sayede hesabiniza baglanmis olur.

      Bir diger secenek messages2pdf isimli cydia uygulamasi.

      Bunlarin hepsiyle istediginiz sekilde yedeklersiniz.

      Sil
  59. Suat Bey çok teşekkür ederim, iyi ki sizin gibi insanlar var :)

    YanıtlaSil
  60. Suat kardes ben cydia programindaki Aktivator programiNi kullanmak istiyorum bir program icinde jailbreak yapmak istemiyorum apple Store de yazdım çıkmadı .Sen benzer bir program biliyormusun.Şimdiden sagol

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz uygulamalar cekirdek yapisini degistirdiginden root gerektiriyor. Zaten jailbreak islemi = root olmak (androidde boyle adlandirilir ornegin).

      Bu sebepten benzer islevi goren bir uygulama bulmaniz zor.

      Sil
  61. Bende iphone 4s var ona hangi program atiliyor acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi versiyondasiniz? 5.1 ise untethered jailbreak yok. 5.0.1 ise suradaki anlatimdan yararlanabilirsiniz: www.limera1n.cc/2012/01/jailbreak-501-iphone-4s-ipad-2-with.html

      Sil
  62. Merhaba,
    Yurtdışından getirdiğim ıphone 4'ümü yukarıdaki yönergelerle jb yapma istiyorum. İstwnilwn dosyaları indirdim fakat shift tuşuna basarak update yaparak dosya seçmek istediğimde indirdiğim dosyayı bulamıyorum.
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dosyayi farkli bir yere indirmis olabilirsiniz.

      Sil
  63. Merahaba,
    Yurtdışından getirdiğim ı phone 4 kapanınca tekrar açılması için bazı işlemler yapmam gerekiyor (112 yi aramak uçak moduna geçip çıkmak gibi)Yani bu durumda benim ıphonum sim kilitli mi oluyor? Yukarıdaki yönergelerle jb yapamaz mıyım???

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, telefonunuz sim kilitli.

      Jailbreak yaparsiniz ama versiyon guncelleme yaptiginizda baseband versiyonunuz da yukselecegi icin onceki turden yaptiginiz sim kilidi acma islemini yapamazsiniz.
      Kisaca baseband'i koruyan bir ipsw ile islem yapmaniz gerekiyor. Buradaki anlatim boyle bir anlatim degil. Yalnizca versiyonunuz zaten 4.3.3 ise o zaman http://www.jailbreakme.com adresinden kolayca jailbreak yapabilirsiniz.

      Sil
    2. slm iphone 4 5 1 1 e cydia yuklemistim.uzerinde guncellemeler vardi surekli ekranda gorunup durmasin diye bunlardan pcre olanini remove yaptim cydia ekrandan kayboldu.geri yuklemeye calistigimda zaten var diyo.tekrar nasil ekrana getirebilirim bilgilendirimisiniz?tesekkurler.

      Sil
    3. Sistem dosyasini kaldirmissiniz. Perl dosyasi olmadan cydia hata veriyordur muhtemelen. Yeniden jailbreak yapmaniz diger tum cozumlerden daha kolay olur.

      Sil
  64. gerekli işlemlerin hepsini yaptım ama en son yüklenirken hata raporu verdi kapandı redsn0w falan simdi ipod un ekraninda downloading jailbreak data yazıyo kaldı öyle yardııııım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. power + home tusuna 10 saniye kadar basili tutun. alet kapanip tekrar acilirken home tusundan parmaginizi cekin. recovery moddayken itunes ustunden restore yapin. yalniz bu asamada guncelleme yapmak isteyebilir. sayet ne yaptiginizdan emin degilseniz anlayan birisinden birebir yardim isteyin.

      Sil

Blog Listem