Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

1 Ağustos 2011 Pazartesi

Folder Enhancer Piracy Hurts Hatası Çözümü

Folder Enhancer oldukça kullanışlı bir tweak. Bu Cydia programı sayesinde iOs üzerindeki hantal klasörleme yerine çok daha kullanışlı ve hızlı bir klasörlemeye sahip oluyorsunuz.


Aşağıdaki videodan neler yapılabildiğini görebilirsiniz;


Sadece bir sorun var. Bu tweak normalde ücretli ve ücretsiz edindiğinizde bir süre sonra Piracy Hurts Evalution Period Expired gibi hatalar vererek çalışmamaya başlıyor.

Bu sorunu aşmak oldukça kolay. Hazırsanız başlayalım.

1) Programı Cydia içinden kaldırın.
Bunun için Cydia'yı çalıştırın. Aşağıdan Manage kısmına gelin. Packages kısmından FolderEnhancer'ı bulun ve modify dedikten sonra remove diyerek en son olarak Restart springboard deyin.

2) iFunbox gibi bir programla arayüz içinden kalıntı dosyalarını silin.
Bunun için ifunbox isimli programı indiriyorsunuz (normalde de çok kullanışlıdır, özellikle bilgisayarınıza indirdiğiniz ipa dosyalarını kurmak vs için). İndirmek için tıklayın.

Daha sonra Raw File System kısmından /var/mobile/Library/Preferences/ kısmına girip burada bulunan jp.ashikase.folderenhancer.plist isimli dosyaya sağ tıklayıp delete deyin.

3) Son versiyon folder enhancer programının deb dosyasını indirin. Hali hazırda son versiyon 1.4.5-1 ama kısa bir google aramasıyla bulabilirsiniz (ararken jp.ashikase.folderenhancer.plist deb folder enhancer arama terimlerini kullanmanız yeterli).
Deb dosyasını indirmek için tıklayın.

4) İndirdiğiniz deb dosyasını yine ifunbox kullanarak dosyayı Cydia App Install kısmına tıklayarak sürükleyin (veya copy dedikten sonra paste yapın).

5) Aleti restart edin. Açıldıktan sonra Folder Enhancer kurulmuş olacak ama klasörler direkt olarak o tarz görünmeyecek. Alet tamamen açıldıktan sonra tekrar kapatıp açın ve artık folder enhancer kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kolay gelsin.

1 yorum:

Blog Listem