Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

27 Aralık 2011 Salı

Ios 5.0.1 Untethered Jailbreak Iphone 4/Ipod Touch 4g/Ipad/Iphone 3gs Resimli anlatim/2012 guncel

En Yeni Sürüm Jailbreak iOS 5.1.1 (Iphone 3GS/4/4S/iPad2/iPad3/Ipod Touch) - Resimli anlatım için TIKLAYIN!!!



Uzun zamandır beklenen untethered 5 jailbreak'i nihayet çıktı. Bu işlemi hazır apple 5.0.1 için shsh kaydı vermeye devam ederken yapmanız oldukça önemli. Kısaca elinizi çabuk tutun.


BU YÖNTEM YALNIZCA; IPHONE 4, IPHONE 3GS, IPOD TOUCH 3g ve 4g ile IPAD 1 için geçerlidir. Bunun dışındaki aletlerde ÇALIŞMAZ!

Şayet Gevey veya Unlock yoluyla kullandığınız bir Iphone'unuz varsa o zaman lütfen bu yöntemi denemeyin. Size uygun olan basebandinizi koruyan bir custom ipsw ile güncelleyerek jailbreak yapın! Bu uyarıma rağmen direkt olarak güncellerseniz telefonunuzu ipod olarak kullanmaya başlayacağınızı unutmayın!

Bu işlem toplamda yaklaşık olarak, güncelleme dahil, 1 SAAT sürecek olup zamanınız yoksa müsait bir anı bekleyin!

Çok uzatmadan direkt anlatıma geçiyorum.

DAHA ÖNCEDEN 5.0.1 yüklediyseniz direkt olarak 2. ADIMA GİDİNİZ.

1) Daha önceden aletinizi 5.0.1 versiyonuna güncellemediyseniz önce yedek alıp bu işlemi yapın. Bunu yapmak için:
a) iTunes'i açın. Aletinizi usb'den bağlayın. Satın alınanları aktar dedikten sonra Yedekle diyerek yedeğinizi alın.
Güncellemek için ise iTunes arayüzünde bulunan Güncelle butonunu kullanabilirsiniz. Güncelle demeden önce lütfen en azından aletiniz üstünde 1 gb boşluk olduğuna emin olun. Bazı durumlarda yeterli yok diyerek yedeğinizi kaybetme riskiyle karşılaşabiliyorsunuz. Herhangi bir büyük uygulamayı şimdilik kaldırıp güncelleme sonrası geri yükleyebilirsiniz.




Dosya indikten sonra iTunes yedekleme yapacaktır ve bu işlem oldukça uzun sürecektir.


Bir diğer güncelleme yolu ise ipsw dosyasını indirip iTunes üstünden shift'e basılı tutarken güncelleme demek. Bu sayede iTunes'un indirmesini beklemezsiniz. Tercih sizin. Ipsw dosyaları ise aşağıda. iTunes üstünden güncelleyecekseniz bu dosyalara ihtiyacınız yok.


Iphone 4 GSM
Iphone 4 CDMA
Iphone 3gs
Ipod Touch 3g
Ipod Touch 4g
Ipad 1


Şayet her şey sorunsuz biterse 5.0.1 versiyonuna direkt olarak geçeceksiniz ama çoğunlukla hata görmeniz olası. Örneğin 2 defa deneyerek 2 seferinde de hatayla karşılaştım. Birisi -43 hatasıydı ve yedekleme ile alakalıydı diğerinde hata numarası yoktu ve yine yedekleme ile alaklıydı. Sürdür diyerek geçmek durumunda kaldım. Zaten sizlere en başta yedek alın deme sebebim biraz da buydu. Olur da güncelleme sırasında alınan yedekte hata uyarısı verirse bile herhangi bir "gerçek" sorun durumunda eski dosyalarınıza geri dönebilirsiniz. Kısaca baştan yedek alırsanız sürdür diyerek devam etmenizde bir sakınca yok. Yine de risk size ait bunu unutmayın.


Yükleme işlemi bittiğinde size bazı şeyler soracak. En son aşamada yedekleriniz var mı ne yapayım diyecek. Yeni bir ipod/iphone olarak ayarla, iCloud'dan geri yükle ve itunes'dan geri yükle seçenekleri çıkacak. Size en uygun olanı seçin. Bana en uygun olan iTunes'dan geri yükleme seçeneği idi.


Yaklaşık 10 dakika içinde yedeğiniz geri yüklenmiş olacak.

Lakin 10 dk içinde geri yükleme sonrası yine bir yarım saat kadar (ne kadar fazla uygulamaya sahip olduğunuza göre) beklemeniz gerekecek. Daha önceden kurduğunuz programlar itunes vasıtasıyla aletinize geri kurulacak bu aşamada. Bekleyin :)

Uygulamalarınızdan bazıları geri yüklenemezken (jailbreak ile installous üstünden kurduklarınız misal :)) bizlerde bu esnada jailbreak mevzusuna girelim artık, değil mi?


2) Jailbreak yapmak için gerekli olan Redsn0w dosyasını indirelim. Direkt olarak buraya tıklayarak windows için olanı indirebilirsiniz.

Mac OS X için tıklayın.

Daha güncel bir sürüm olup olmadığına bakmak ve indirmek için dev-team sitesine gidebilirsiniz.

3) Gerekli her şey elimizde var ama güncelleme hala bitmedi :) Uzun sürüyor demiştim işlem. Şimdi gidip kahve hazırlayın kendinize, daha buralardayız.

4) Güncelleme işlemi tamamlandıktan sonrası çok kolay, buraya kadarki kısım en zoruydu. Şimdi jailbreak işlemine geçiyoruz. Daha önce indirdiğimiz redsn0w zip dosyasını açın ve içinden redsn0w.exe isimli dosyayı masaüstünüze çıkartın.


redsn0w.exe isimli programa sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştırın.



a) Telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın. Kapama tuşuna basılı tutarak kapama ibaresi gelene kadar bekleyin. Kapama sliderını kaydırarak aletinizi kapatın.

b) Redsn0w programında jailbreak butonuna basın.


c) Telefonunuzun kapalı olması gerektiğini belirten uyarı penceresine next deyin. Bu aşamadan sonra DFU moda alacağız. Daha önce yaptıysanız bu işlemi biliyorsunuzdur. Next demeden önce yazının devamını okuyun. DFU moda alabilmek için sırasıyla şunları yapıyoruz;

Cihazımızın power (açma/kapama) butonuna 5 saniye boyunca basılı tutuyoruz (bu esnada 1. adımdaki süre bitiyor).
Süre sıfırlandığında Power tuşuna basılı tutmaya devam ederken Home tuşuna da basmaya başlıyoruz! Kısaca hem power hem de home tuşuna aynı anda basılı tutuyoruz. Süre sıfırlandığında tepedeki Power butonunu bırakırken Home tuşuna basmaya devam ediyoruz! Süre sıfırlanana kadar bekleyip neticede bir hata görmezsek onu da bırakıyoruz...

Bayram namazı gibi aynı. İlk seferinde yapamazsanız üzülmeyin, tekrar deneyin bu aşamada hata yapmanızda bir sorun yok.



d) Redsn0w bu aşamada kerneli vs patch ettikten sonra size neler yapayım diye soracak.


Yukarıdaki gibi veya yalnızca Install Cydia'yı seçerek Next dedikten sonra sizin yapmanız gereken şeyler sona eriyor. Aletiniz sorunsuz bir şekilde açılana kadar arkanıza yaslanıp bekleyin. Bu işlem yaklaşık 10 dakika sürecek.


Geçmiş olsun. Ayrıca hayırlı olsun.

Ekleme: Uygulamalarınızı geri yüklerken sorun çıkarmaya devam etmesi NORMALDİR. Installous kurup ondan sonra uygulamalarınızı geri almayı deneyin. Zira hali hazırda yalnızca jailbreak yaptınız! Jailbreak eşit değildir installous! Installous 4'ü kurduktan sonra uygulamalarınızı itunes üzerinden geri yükleyebilirsiniz.

Installous nedir ve nasıl kurulur?

Yazı son versiyon Redsn0w için güncellendi. 20 Ocak 2012.

144 yorum:

  1. yaptım her şeyi ama en sonda siyah ekran geçtikten sonra 20 oldu yeniden başlatıyor. nasıl geçer ?

    YanıtlaSil
  2. Son adimdan sonra olduysa once restore yapin. Arkasindan jailbreak islemini tekrar yapin. Muhtemelen arada kerneli patch ederken bir hata vs olusmustur. Sayet ayni sekilde hata verirse daha yeni bir redsn0w surumu var mi diye dev-team'in web sayfasini kontrol edin.

    Sorunu cozemezseniz tekrar yorum birakin. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  3. Bir seferde hatasız yaptım teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler. İlk kez bu işleri yaptım, çok güzel açıklamışsınız, en salak insanın bile anlayabileceği kadar basit ve net. Allah râzı olsun. :)

    YanıtlaSil
  5. kardeşim çok çok teşekkür ederim sana 10 num oldu :):):)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, ayrıntılı açıklamanız için teşekkürler. Benim sim kilitli iphone 4'ümde 1.59.00 baseband ve 4.0.1 işletim sistemi yüklü. Bu telefona sim lock olmadan ios 5 yüklemenin yolu var mıdır? Varsa nedir? Yanıt verebilirseniz sevinirim. Bir de bu anlattığınız yöntemle iphone 4s (sim kilitsiz) jailbreak edilebilir mi?

    YanıtlaSil
  7. 1) 1.59.00 basebandli iphone 4'unuzu http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=18932 adresinde anlatilan sekilde update edebilirsiniz. Sonrasinda jailbreak islemini yapabilirsiniz. Ister jb sirasinda isterseniz sonrasinda Cydia'dan unlock yaparsiniz.

    2) Iphone 4s ve Ipad 2'de bu yontem uygulanamiyor. Henuz tethered olarak bile jailbreak cikmis degil A5 islemcili urunlere.

    YanıtlaSil
  8. tesekkür ederim elinize saglik

    YanıtlaSil
  9. anlatım için teşekkürler ben ypıyorum herşey tamam cydia yüklenio ama hala servis yok yazıyo yardımcı olurmusunuz ?

    YanıtlaSil
  10. 1) Telefonunuz simlockli (sim kilit) mi? Eger oyle ise buradaki anlatima gore yaptiysaniz... Umarim oyle degildir!

    2) Sayet sim kilitli degilse o vakit telefonunuzu acip kapatin (tepedeki kapama tusuna 10 saniye kadar basili tutun kapama kaydirmasi cikinca kaydirin ve kapanmasini bekleyin). Sonra tekrar acin.

    3) 2. maddedeki oneri yardimci olmadiysa home tusuna basili tutarken kapama tusuna basili tutmaya baslayin. Reset sonrasi duzelmesi gerek.

    4) Sim kartiniz oturmuyor olabilir, cikarip tekrar deneyin. Elinizde kestiyseniz problem bu da olabilir, bayiiden orijinal micro sim kart alin.

    Hala duzelmediyse 1. maddeye tekrar bakin ve emin olun.

    YanıtlaSil
  11. cihaz açılmıyor!!!! yardım lütfen...

    YanıtlaSil
  12. "Cihaz acilmiyor" yardim edebilmem icin yeterli bilgi DEGIL! Hangi asamadan sonra nevoldu? Neler yapmayi denediniz? Yardim istiyorsaniz bilgi verin.

    YanıtlaSil
  13. cihazı açmayı başardım (hard reset) ancak bir türlü DFU moda giremiyorum. 3GS..

    YanıtlaSil
  14. Restore yapip tekrar deneyin. Ios 5 duzgun calisiyor mu herhangi bir sorun var mi?

    YanıtlaSil
  15. Hocam merhaba ben ilk defa jailbreak yapmayi dusunuyorum. Kafam da bazi supheler var; backupunu aldigim takdirde telefonda ki mesajlarim vs gider mi? Ve jailbreak yaptiktan sonra, backupu yuklerken sikinti olur mu?

    YanıtlaSil
  16. Sayet 5.0.1 versiyonundaysaniz yedeginiz olmasa bile jb sonrasi mesajlariniza bir sey olmaz. Kaldi ki yedeginiz varken bir sey olmasi cok mumkun degil. Iciniz rahat olsun adimlari takip edin yeter.

    YanıtlaSil
  17. Çok tesekkurler bende yaptım . gercekten elinize saglık kardesim :)

    YanıtlaSil
  18. Cok tesekkurler gercekten oldu. Eline saglık kardesim

    YanıtlaSil
  19. üstad hepsi tamam fakat en son redsnowdan tamamlarken program kendiliğinden kapanıyor. bir de ben Xp kullanıyorum bende ayrıca "yönetici olarak çalışır" yok ne yapmam gerek acaba

    YanıtlaSil
  20. Dev sitesinden yeni surumu indirip deneyin. Eger yine olmazsa tekrar yorum birakin.

    YanıtlaSil
  21. üstad son aşamadan sonra kaldım ben de, sürekli gelip giden bir elma başka birşey yok. ne yapmam lazım..

    YanıtlaSil
  22. Acil!!Abiciğim!Benim seninkinin aynısı ipod touch 4 ios 5.0.1 var!yeni 5.0.1 yaptım!sotun olur mu?

    YanıtlaSil
  23. Aletiniz reboot loopa girmis.

    1) bu islem boyu itunes'un restore yapmasina izin vermeyin.
    2) aletinizi resetleyin (home + power tusuna basili tutun)
    3) redsn0w ile tekrar jailbreak yapin.
    4) islem bitince restore yapin.

    Bu sorun itunes'un uyumsuz cydia'yi restore etmeye calismasindan kaynaklaniyor.

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  24. Sorun olmaz. Gonul rahatligiyla yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  25. üstad onu da hallettim ama şimdide telefonu kapatıp açmak isteyince elmadan sonra dönen yuvarlak bir türlü bitmiyor ve cihaz açılmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni versiyon jb varsa onunla denemenizi onerebilecegim yalnizca. Normal sartlarda herhangi bir sorun cikmamasi gerekiyor. Yeni versiyonla deneyin tekrardan.

      Sil
  26. Okadar site gezdim jail break için bir bu sitede tek denemede çözdüm.Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldununuz bana tebrikler.

    YanıtlaSil
  27. kardeşçim saolasın, sana bir soru:

    ben zaten 5.0.1 kullanıyorum.. o yüzden sadece JB yapıpcam.. mevcut APP'lerim ve ayarlarıma birşey olmayacak değil mi? yani sadece JB yapıp yoluma devam edeceğim mi ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen oyle. JB yapmadan evvel ne olur ne olmaz diyerek bir yedek alin iTunes ustunden.

      Sil
  28. super her sey ... ama 5.0.1 versiasini indirdim dosya yuklenir yazdi qurtarana yaxin Sizde ag sorunu oldu gibi bi sey yazdi sona qeder indirmedi tezden baslat yazdi. (((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar deneyin. Sizden kaynakli olmayan bir sorun yasanmis olabilir. Eger yine benzer hatayi alirsaniz 5.0.1'i indirdikten sonra Restore kismina basmadan once shift'e basili tutun ve ipsw dosyasini gosterin. Sonrasinda indirdiginiz dosya ustunden guncelleme yapsin.

      Sil
  29. ipod un göçme olasılığı ne kadardır peki (yanlış bi işlem yaparsak)? lütfen yazar mısınız

    YanıtlaSil
  30. Selam,
    Benim Iphone4'um var.Amerika'dan AT&T hatli alinmis.Turkiye'de yaklasik 1 ay kullandim gevey karti ile.Yanlislikla IOS 5.01'e yukselttim ne olduysa ondan sonra oldu ve Turkcell kartimi tanimiyor.Internete baglanabiliyorum.Aralik 27,2011 deki internette cikan gelismelerden sonra bilen tanidiklarima sordum,Ocak ayinin 14'undeki cevaplari aynen soyle:

    Sn. Kullanıcı ,
    Yaşadığınız problem ile ilgili ne yazık ki bu tarih itibariyle yardımcı olamıyoruz.
    iTunes üzerinden iOS 5.0, 5.0.1 ve sonrası versiyon yüklenen, veya kutudan çıktığında bu versiyonlarda olan sim kilitli iPhone 4 cihazların telefon özelliğininin kullanımı için ne yazık ki dünya genelinde bir çözüm bulunmuyor. Cihazınız tamamen kapalı durumdaysa aktivasyon işlemi yapılarak en azından telefon özelliği hariç (iPod) kullanılabilir. Bu konuda teknik servisimizden yardım alabilirsiniz.
    İletişim bilgileriniz çözüm bekleyenler veritabanına eklendi . Bu konuda gelişme olduğunda 24 saat içerisinde sizede SMS ve Eposta ile bilgi vereceğiz.

    Sizin onerdiginiz yontem ile problemimi cozebilirmiyim?
    Surum: 5.0.1(9A405)
    Modem Firmware: 04.11.08
    Yardimci oldugunuz kisiler icin de"Tesekkurler"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04, 06.15.00 veya 01.59 modem firmwareleri unlock edilebiliyor. Bunun haricindeki modem firmware'leri gevey vs ile edilebilirken sizin bahsettiginiz firmware icin hicbir cozum yok maalesef su an.

      Bekleyeceksiniz ama ileride de cozum gelmeyebilir. Bunun bilincinde olarak bekleyin. Gecmis olsun.

      Sil
  31. Size iyi calismalar.
    Tesekkurler:(

    YanıtlaSil
  32. merhabalar. iphonu yurt dışından yeni aldım ve sim kilit yok demişlerdi kayıdını yaptırdım ama sim hatası verdi ve çip taktırdım şuan herhangi bir problemi yok gayet düzgün çalışıyor. güncelleme yaparsam kullanamayacağımı sölediler.ne yapabılırım dıye nette gezınırken sıteyı buldum. telefonumu çip olmadan ve guncel olarak kullanmak ıstıyorum bu yukarda anlattıgınız yontemı yaptıgım takdırde ıstegım yerıne gelırmı? anladıgıma gore modem firmware önemli benımkı : 04.10.01 ve sürümü : 4.3.3 (8J2) birde ben ıkıncı el aldım telefonumda baskasının ısmı gozukuyor sureklı bunuda degıstırmem mumkunmu. teşekkur edıyorum kolay gelsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baseband'inizi koruyup ios 5'e gecebilirsiniz ama gevey'in ios 5 performansi ve durumu hakkinda cok bilgim yok acikcasi. Baseband'i koruduktan sonra shsh kaydiniz oldugu icin bir sorun durumunda 4.3.3'e geri donebilirsiniz. Biraz ugrastirici bir is olur ama yapilabilir.

      Bu konuda direkt yardimci olamayacagim zira tecrubem yok, hic yapmadim geveyli aleti update.
      http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=18932 adresinde baseband korunarak nasil 5.0.1'e gecilebilecegi anlatiliyor. Riskin tamamen size ait oldugunu belirtmek isterim :) Kolay gelsin.

      Sil
    2. yardımların için sağol suat kardeş dediğin gibi telefonu bu şekilde kullanmaya dewam etmek zorundayım. peki cydia yı nasıl kaldıracam iphone dan? yardımların için sagol kolay gelsın.

      Sil
    3. itunest ustunden restore cekmeniz yeterli.

      Sil
    4. telefonumun surumunu guncelledım tek yapmam gerek modem fırewarm ı sabıt tutmak ve guvenılır bır sıteden ındırılecek yenı surumu yukleme esnasında tanıtmak. çipli oldugundan 112 arayıp ucak modunu ac kapa deyınce şebeke hemen gelıyor. yardımların cok sagol suat kardesım.

      Sil
  33. çok basit ama bir o kadar da profesyonel ve işlediği konuya hakim anlatımınız, bu çalışmanız için size minnettarım azizim ;oD sorunsuz şekilde ios 5 güncellememi yaptım ve iphone4ümü aldığım ilk günden beri kullandığım 4.3.3 versiyon jailbreak sürümünü 5.0.1 e taşıdım. tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  34. merhabalar.. bende ipod touch 4g var dediğiniz adımları takip ediyorum ama jailbreak seceneğini seçip sonra süreler gecerken power, power+home ve home tuslarına söylediğiniz gibi basıyorum sonra bi ekran cıkıyo ve 'exploit failed.' yazıyo ne yapmam gerek aceba.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tus kombinasyonunda hata yapiyor olabilirsiniz. Tekrar adimlari atlamadan dikkatlice deneyin. Kolay gelsin.

      Sil
    2. Aynı hatayı bende alıyorum günlerdir incelemediğim sayfa kalmadı bir gelişme var mı? (ipod touch 4g)

      Sil
  35. çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  36. cok sağol iyi oldu valla...

    YanıtlaSil
  37. Arkadaşım anladığım kadarıyla Ios 5.0.1 Untethered değilmi. yani kapanıp açılmasındada hiçbir sorun yok tetheretdeki gibi ???

    YanıtlaSil
  38. bende dfu moda aldıktan sonra yüklenirken redsnow unexpected error verdi :S

    YanıtlaSil
  39. İpod çöktü :D Şimdi restore yapıyorum tekrar deniycem jailbreak işlemini. İpodu DFU moduna aldıktan hemen sonra redsnow patch kernel dedi ve kapandı tekrar açtığımda Unexpected error verdi.. neyse inş. düzeltebilirim

    YanıtlaSil
  40. herşeyi doğru yapıyorum exploit failed hatası alıyorum ne yapmam gerek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her seyi dogru yapmiyorsunuz demek ki. yeni versiyon var mi diye kontrol edin.

      bir de cihazinizin ipad 2 veya iphone 4s olmadigindan emin olun :) Onlari burada anlatilanla jb yapamazsiniz.

      Sil
  41. sa kardes, ben de ipod touch 4g 32gb da deniyorum.. Sonucu yazacagim. Son asamadayim.

    YanıtlaSil
  42. Sa kardes, ben de ipod touch 4 de deniyorum, son asamadayim, sonucu yazacagim ins.. tesekkurler.

    YanıtlaSil
  43. Hocam epeydir bekliyorum done! yaziyor ama yükleme cubugu 0'da gozukuyor back ve cancel butonlari aktif. yani bu sekilde kaldi daha beklemeli miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. restore yapip tekrar jailbreak deneyin. olmazsa dev sitesinden yeni versiyon var mi diye kontrol edin. cok fazla kisi yapti, yontemde sorun yok emin olabilirsiniz.

      Sil
  44. KARDES ALLAH RAZI OLSUN O KADAR FORUM SITESI GEZDIM HEPSI GEREKSIZ YANLIS BILGILER VERDI VE IPOD MAFETTIM. SAYENDE OLDU COK TESEKKUR EDERIM BU IPODDA 2 TANE HATA YAPTIM 1. 32 GB ALMAYIP 8 GB ALMAK. 2. İSE DİĞER FORUM SITELERINI GEZIP SENIN YAZINI EN SONA BIRAKMAK GIBI BUYUK BIR HATA YAPTIM.

    YanıtlaSil
  45. müthiş anlatım olmuş ta ben daha jb ye başlamadım sadece versiyon yükselttim ipadın içindeki herşey silindi (icloud falanda yüklendi).İPADIN YEDEĞİNİ DE almıştım ama benim itunesimin versiyonu düşükmüş apple sitesinden itunes 10.5 i indirip güncellesem birşey olur mu çünkü şimdi itunes ipadı görmüyor versiyon düşük diyor ???

    YanıtlaSil
  46. xp bilgisayarda yöneti olarak ata diye bşy çıkmıyo farklı işletim sistemi mi olması geriyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Xp isletim sisteminde Yonetici olarak calistir demenize gerek yok. Normal calistirabilirsiniz. Anlatim Vista ve Windows 7 genelinde oldugundan buna benzer farkliliklar ortaya cikabilir.

      Sil
  47. süpersin valla yaptım oldu gercekten ilk denemede basarılı

    YanıtlaSil
  48. slm emegin icin tesekürler ben hepsini güzel sekilde yaptim ama en sonu anlayamadim (..Installous kurup ondan sonra uygulamalarınızı geri almayı deneyin. Zira hali hazırda yalnızca jailbreak yaptınız! Jailbreak eşit değildir installous! Installous 4'ü kurduktan sonra uygulamalarınızı itunes üzerinden geri yükleyebilirsiniz.)iste bu yazinizi nasil yapcam telfondanmi yoksa bilgisayardanmi yapacagim lütfen yardimci olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1) yorumlar ben onaylamadikca gorunmez. o sebepten birden fazla kez yorum gondermeniz bir seyi degistirmeyecek.

      2) installous kurmayi biliyor musunuz? bilmiyorsaniz suradan installous kurulumunu yapin: http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2010/11/installous-installous-nedir-ne-ise.html

      arkasindan itunes'u acin. daha evvelden esitle veya satin alinanlari aktar yaptiginizi varsayiyorum yapmadiysaniz zaten sifirdan kuracaksiniz. her neyse.
      itunes'u bagladiktan sonra esitle deyin. sayet programlar direkt olarak geri gelmezse;
      aygitlar (devices) kismindan aletinizin ustune tiklayin. yukaridan uygulama kismini secin. burada tum uygulamalariniz gorunecek. onlarin basindaki tikleri isaretleyerek yeniden kurabilirsiniz.

      boyle de gelmediyse zaten o listede program falan gormuyorsunuzdur. gordukleriniz de aletinizde vardir.

      Sil
  49. selam arkadaşim emegine saglik ama tlf u dfu moduna aldim ve ilk işlemi yaparken SHS eror diyor yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar deneyin. Serverlarda yogunluk olmus olabilir. SHSH error genel manasiyla server baglantisi ile alakali bir sey. Yine olmazsa bu defa ipsw dosyasini indirip itunes'dan guncelle butonuna shift'e basili tutarken basin. Ipsw dosyasini gosterin ve guncellemesini bekleyin. Yine olmazsa tekrar yorum birakin ama bu defa verdigim tam hata kodunu veya mesajini belirtin. Kolay gelsin.

      Sil
  50. sagolun tşk ederim deneyecegim

    YanıtlaSil
  51. merhaba

    az once sıkıntısız jb yapactım fakat iphone 4 5.0.1 surumlu cıhazıma ipsw dosyasını ıphone3 olarak yukleyectı

    hanı anlatımda "d) Redsn0w bu aşamada kerneli vs patch ettikten sonra size neler yapayım diye soracak.
    " demıssınız ya işte ordakı resımde (senın ekledıgınde ipod4,1,5.0.1,9A405 yazıyorya bende iphone3,1,5.0.1,9A405 yazdı (cıhazım iphone 4)
    sence nedendır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir problem yok. Dogru dosya ve dogru sey yaziyor.

      ilk iPhone; 1
      iPhone 3g; 1,2
      iPhone 3gs; 2,1
      iPhone 4 (GSM); 3,1
      iPhone 4 (CDMA); 3,3
      iPhone 4s; 4,1

      olarak adlandiriliyor. Emin olabilirsiniz bu konuda.

      Sil
  52. emeginize saglik tşk ederim...

    YanıtlaSil
  53. abi allah razı olsun ctdia yı sayenizde yükledim hicbir siteden inmiodu burdan oldu kurdum süpersiniz

    YanıtlaSil
  54. gözümde çok büyüttüğüm bir olaydı.sayende kolayca yaptım teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  55. hocam sana helal olsun bu ne bilgi bu ne yardım severlik yaklaşık 1 saatdir okuyorum herkese tek tekyardımcı olmaya çalışmışsın hakkın ödenmez allah razı olsun

    YanıtlaSil
  56. cokkk guzelll tesekkurr

    YanıtlaSil
  57. ustam eyvallah ya ellerine yüreğine sağlık. Ne zamandır uğraşıyordum toplam 10 dk içinde ipod touch cihazıma jb'yi yüklemeyi başardım. :)

    YanıtlaSil
  58. selam aleyküm suat kardeşim.ben dün telefonumu telefoncuya verdim 5.0.1 e yükledi.cydia ile instoulusuda. kullandım yanlıslıkla sıldim Cydiayı ve ınstoulusda gitti simdi bana ne yapmam gerektiğini nasıl yapacagımı yazarsan ALLAH RAZI OLSUN DERİM BÜYÜK SEVABA GİRERSİN.TELEFONUMUN MODELİ İPHONE 4 16 GB FABRİKA ÇIKIŞLI SİMFİRE DIŞARDAN GELDİ YALOVADAN MURAT SONAT ACİL DÖNÜŞ YAPARSAN ÇOOK MEMNUN OLURUM SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cydia'yi normal sartlarda silemezsiniz. Diger programlar gibi silme ikonu cikmaz. iTunes ustunden restore cekmis olsaniz gerek.

      Sonucta cydia = jb demek oldugundan sifirdan tekrar jailbreak yapmaniz en kolay cozum olur. Buradaki anlatimla kendiniz yapabilirsiniz.

      Sil
    2. saolsın ben ogun yazıyı yazdıktan sonra yukarıdakı jb yazısını okudum 1 seferde yukledım ve oldu ALLAH SENDEN RAZI OLSUN KARDEŞİM iyiki paylasmıssın eywallah SAĞLICAKLA KALIN ...

      Sil
  59. Bnm ipod touch 4g im var bu JB yi yüklediğim zaman birey olmaz değil mi çünkü amerikadan alınıyor :)

    YanıtlaSil
  60. merhaba ben ipod touch 4g'me jailbreak yüklesem.ama cydia ya falan bağlanmasam internetten jailbreak için hazırlanmış korsan ios oyunlarını indirsem olur mu?Acil cevap lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz. En azindan yaziyi okuyun soru sormadan evvel.

      Sil
    2. okudum hemde kaç kere.ama torrent sitelerinde mesela gta 3 oyununu indirmek için link veriyo altında jailbreak gerekir diyo mesela?

      Sil
    3. slm bana amerikadan i phone 4 geldi 5.0.1 sürümü yükledim ama servis yok diyor yukardaki işlemi yapsam açılırmı acaba simkilid açılırmı ?

      Sil
    4. Simkilit ile jailbreak direkt alakali degil. Jb sonrasi unlock edilmesi gerekiyor ama direkt olarak onlem almadan 5.0.1 yaptiysaniz; bekleyeceksiniz. Basebandinize uygun unlocker yok.

      Sil
    5. Kisaca ozet geceyim: Jailbreak yapacaksiniz, sonucunda Cydia yuklenmis olacak. Cydia icinden installous'u kurmasaniz bile Appsync'i kuracaksiniz. Forumlarda verilenleri veya installous icinden dosyalari kuracaksiniz.
      Bir de okudum diye yalan soylemeyeceksiniz. Okumamissiniz yaziyi.

      Sil
  61. Eline saglik. cok guzel olmus. ben 10 dk da bitirdim. intallousta kurduktan sonra gerçekten faydalı bir program.

    YanıtlaSil
  62. waiting for reboot hatası çıktı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aletinizi restore edin. Sonra en son cikan redsn0w'u indirip tekrar jailbreak yapmayi deneyin.
      https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.10b5c.zip?attredirects=0&d=1

      Eger olmazsa Jailbreak dosyasini Admin olarak calistirmayi deneyin (sag tus > yonetici olarak calistir).
      Bu da ise yaramazsa Uyumluluktan Windows Xp'yi secerek deneyin.

      Yine olmazsa bir fikrim yok :|

      Sil
  63. bende yükleyemedim 3 saatin sonunda zaman aşımı hatası veriyor neden olabilir bu 2 ci denemem

    YanıtlaSil
  64. Eyvallah Arkadaşım bir kerede sorunsuz yaptım, her şeyi mükemmel anlatmışsın, çok sağol...

    YanıtlaSil
  65. Teşekkürler yükledim cydia'yı ve tek seferde emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  66. İphoen 4 Modem Firmware 04.11.08 Oluyor mu acaba?

    iPhone 4 (GSM); 3,1
    iPhone 4 (CDMA); 3,3
    hangi indirim ? yardımcı bekliyorum Suat bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CDMA Turkiye'de kullanilan bir versiyon degil. Sim kartiniz varsa GSM kullaniyorsunuz demektir.

      Firmware ile jailbreak arasinda bir iliski yok. Baseband Firmware'i daha ziyade Unlock ile alakali.

      Sil
  67. ipod 4g waiting for reboot da bekliyor? nasıl çözebiliriz???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha once verdigim yanitlara bakabilirsiniz.

      "or reboot hatası çıktı?
      YanıtlaSil
      Yanıtlar

      Suat DemirelFeb 28, 2012 07:34 AM

      Aletinizi restore edin. Sonra en son cikan redsn0w'u indirip tekrar jailbreak yapmayi deneyin.
      https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.10b5c.zip?attredirects=0&d=1

      Eger olmazsa Jailbreak dosyasini Admin olarak calistirmayi deneyin (sag tus > yonetici olarak calistir).
      Bu da ise yaramazsa Uyumluluktan Windows Xp'yi secerek deneyin.

      Yine olmazsa bir fikrim yok :|"

      Sil
  68. valla tırsa tırsa yaptım ama oldu galiba

    YanıtlaSil
  69. mrb ıphone a cydıa yuklendıkten sonra ne yapıyoruz ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Installous kurabilirsiniz. Yazinin sonunda bu konudaki anlatima link mevcut:

      http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2010/11/installous-installous-nedir-ne-ise.html

      Sil
  70. uygulamaları yüklüyorum fakat yüklemenin yarısında failed to install diye bir uyarı veriyor ve yüklenmiyor. ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak hangi asamada veriyor bu hatayi? Birden fazla kez denediniz mi?

      Sil
  71. Ya kardes bnde yaptm herseyi sonuna kdr su kosan ananasi bile gordm hatta ama snra bi kapanip açıldı snra bıdaha snra bidaha snra..... :) hala ole anlican ne yapıym?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar deneyin. Sorunsuz sekilde yapan onlarca insan varken sizde sorun cikmasi cok normal degil.

      5.0.1 versiyonunda oldugunuzdan emin olun. En kotu ihtimal restore yapip tekrar deneyin.
      Kolay gelsin.

      Sil
  72. bilgisayar gorse yapcam ama :( gormuyo ki... ne yapsam acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aletiniz veya bilgisayarinizda bir sorun var. Farkli bir bilgisayarda deneyin.

      Sil
  73. merhaba lütfen bana yardım edin lütfen ben iphone 3gs kulanıyorum ben ios5 yapmak istiyorum telefonum yurt dışı kayıtlı ime sorgulamadan bakıyorum ve dogruluyorum onda sıkıntı yok ama direk olarak ıtunes dan günceleme yapsam sim kilidi olurmu ne oldugnuda bilmiyorum ya peki sim kilidi olursa bu anlatıklarınızımı yapmam gerek lütfen yardım edin lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sim kilit ile kayitli olmasi arasinda herhangi bir bag yok.

      Hali hazirda kullandiginiz surumde cydia (yani jailbreak) ve iceriginde unlock var mi ona bakmaniz gerekiyor. Zaten su an Jailbreakli degilseniz o zaman sim kilitli olma gibi bir ihtimaliniz yok. Direkt olarak guncelleyip jailbreak yapabilirsiniz.

      Jailbreak uygulanmis ise Cydia icinden Paketler (Packages) kismina girip detayli bakmak gerek.

      Ozet gecersem: Cydia var mi yok mu? Yoksa guncelleyin, jb yapin.
      Varsa ios surumunuz nedir? (Genel > Ayarlar > hakkinda kismindan gorebilirsiniz)

      Sil
  74. ilk baştan çok teşekkür ederim konu anlatımınıza..benim sorunum jb yaptım sorunsuz cydia indi ama açılmıyor birşeyler yapmaya çalışırkende ekran dondu ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. home ve kapama tusuna 10 saniye basili tutun. restart olacaktir. duzelme olmazsa restore cekmeyi deneyip arkasindan jailbreak yapin.

      Sil
  75. merhaba ilgilendiğiniz için teşekkür edrim tekrardan jb yapmaya çalışıyorum ipod 3 5.1 9B176 ...dfu moduna alıyorum işlem sırasında ipsw gibi eksik birşey var diyor ya ben bu işi yapamıcam anlaşılan)))ilgilendiğiniz için teşekkür ederim..saygılarımla baran çelik

    YanıtlaSil
  76. hocam süper açıklamışsın çok sa'ol ama bir sorun çıktı. yardımcı olursan sevinirim.
    önce dev-team den son sürümünü indirdim. sorunsuz bir şekilde sonuna kadar geldim ama sonunda, dev-team den indirdiğim programda, yaptığım jailbreak'in tethered olduğu uyarısı var. yani untethered değil. işlem bittikten sonra ise cydia açılmadı. 2-3 kez denedim ama sonuç değişmiyor. yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iOs versiyonunuzun 5.0.1 oldugundan emin misiniz? Tethered demesi sanki ios 5.1'e sahip oldugunuz intibasi uyandirdi bende. 5.1'seniz biraz beklemenizi oneririm (versiyon numaranizi ogrenmek icin (ayarlar > genel > hakkinda).

      Sayet 5.0.1 iseniz tekrar yorum birakin yardimci olmaya calisayim.

      Sil
    2. Suat Bey,
      5.0.1 sürüme sahip olanlar 5.1'e geçtiklerinde hali ile jb'li uygulamaları kullanamıyor hale geliyorlar. Bu uygulamaları Sistemden manual olarak silmemiz mi gerekiyor?

      jb yüklediğimiz cihaz 5.0.1 de iken güncellendiğinde yani 5.1'e geçtiğinde garanti kapsamı içinde kalır mı?

      Acemi soruları işte...

      Sil
    3. Jailbreak ile garantinin bir alakasi yok o sebepten garanti kapsami icinde kalma/kalmama diye bir sey soz konusu degil.

      Uygulamalari kullanamadiginiz icin kaldirmaniz veya 5.1 icin jailbreak beklemeniz gerekiyor. 5.1 jailbreaki ciktiktan sonra jb yaptiginizda uygulamalari tekrar kullanabilir hale geleceksiniz.

      Sil
  77. evet hocam aynen öyle yani 5.1 var. :(
    versiyon düşürme yapamıyor muyuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha once jailbreak yapip shsh kaydi almadiysaniz maalesef hayir. 5.1 icin yakinda jailbreak cikacaktir (veya belki cikmistir sehir disinda ve mobil takildigimdan takip edemedim gelismeleri).

      Sil
  78. benim ipod touch 4 ios 5.1 sürümü yüklü redsn0w 0.9.10b6 bu sürümü yapsam aynı işlemlerle sorun cıkarmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son surumle ayni islemi yaptiginizda 5.1 ile tethered jailbreak elde etmis oluyorsunuz. Kisaca yapabilirsiniz.

      Sil
  79. bu jailbreak sim kilitli olanlar icin uygun mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En basta da yazdigim gibi:

      "Şayet Gevey veya Unlock yoluyla kullandığınız bir Iphone'unuz varsa o zaman lütfen bu yöntemi denemeyin. Size uygun olan basebandinizi koruyan bir custom ipsw ile güncelleyerek jailbreak yapın! Bu uyarıma rağmen direkt olarak güncellerseniz telefonunuzu ipod olarak kullanmaya başlayacağınızı unutmayın! "

      Sil
  80. benim iphone 2g m var ve içinde ıos 3.1 yüklü fakat çinden alındığı için restore yaptığımda kitlendi sizce çözülebilir mi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unlock yapacaksiniz tekrardan. Her restore yaptiginizda o islemi yapmaniz gerekiyor.
      Benim bu konuda bir anlatimim yok. Google'da aratip bulabilirsiniz.

      Sil
  81. selam ben bi iphone aldim isvicreye kayitli ios 5.01 yukselttim simdi kendi kartimi takiyorum this iphone don (t supperted fln yazio (yani iphone uygun bi kart takin iphone bi oparotere bloku aktive yapmanin yolu nedir ustad !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonunuz sim kilitli. 5.0.1'e yukseltirken baseband'iniz de yukselmistir. Bu konularda yazmis oldugum bir yazi yok. O sebepten baseband numaranizla google'dan arama yapin. ikaynak.com adresinde bolca yazi olmasi gerek.
      Yalniz cok umitlenmeyin. Baseband versiyonunuza uygun unlock yok bildigim kadariyla.

      Sil
  82. selamın aleykum bende iphone 4g var turkıye garantılı 5.1 versıyonunu kendım yukledım.birde 5.1 e uyumlu jailbreak yuklemek ıstıyorum eskı 5.0.1 e yukledıgım jailbreak' İ YUKLUYORUM GALİBA buna uyumsuz gelıyor, 4 kere denedım yarısında kestı bana yardımcı olmustun bı ara bı konuda saol.bana bır cozum yolu sunarsan teşekkürler ederım saygılar yalovadan MURAT SUSKUN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.10b6.zip?attredirects=0&d=1 adresindeki jailbreak'i indirip jailbreak tusuna basarsaniz tamamdir.

      Sil
  83. "iPod touch 4G (5.1)" "redsn0w 0.9.10b6" kullanarak jailbreak yaptım. Yalnız jailbreak sonrası şöyle bir sorun oldu: cihazı ne zaman kapatıp tekrar açsam hiçbir uygulama açılmıyordu. Tıkladığımda anlık açılıp daha sonra yokoluyorlardı. Fakat "home" tuşuna çif tıkladığımda altta çıkan listede gözüküyordu açmaya çalıştığım uygulama(Bu uygulamalara Cydia, Installous, Safari de dahil...).Ancak "redsn0w 0.9.10b6" kullanarak "Extras>Just Boot" seçeneğiyle DFU modda cihazı yeniden başlattığım zaman cihazı bir dahaki kapatışıma kadar düzeliyordu sorun. Daha sonra "iTunes" aracılığıyla "Geri Yükle"(restore) işlemini yaptım. Sonra "Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil" seçeneğiyle içerik ve ayarları sıfırladım ve tekrardan "iTunes" dan "Geri Yükle"(restore) yaptım. Bu gün tekrardan "sn0wbreeze v2.9.3" kullanarak "Simple Mod" da (uygulamanın oluşturduğu "sn0wbreeze_iPod_Touch_4-5.1-9B176" adlı .ipsw dosyasını kullanarak "iTunes" dan "Geri Yükle"me yapmak suretiyle)jailbreak yaptım. Fakat aynı sorun yine yakama yapıştı bu kez de "redsn0w"daki "Extras>Just Boot" olayının aynı görevini gören "sn0wbreeze"in yan uygualaması olan "iBooty" kullanarak telefonu DFU modda yeniden başlatma işlemini yapmadan düzelmiyor. Sorunla alakalı çok araştırma yaptım ama benzeri durumlara rastlamış olsam da aynı sorunu yaşayan veya en azından bu sorununu dile getiren birine rastlayamadım. Sorunumu elimden geldiğince detaylı açıkladım ve bu hususta sizin tecrübenize güvenerek sizden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkürlerim ve saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sorununuz tethered olmasiyla alakali gibi gorundu bana. Normalde safari gibi uygulamalarin calismasi gerekiyordu ama bir sekilde calismiyor (niyesine bakindim ama bir cozum bulamadim. karsilasmadigim bir sorun oldugundan ne yapilabilirini bilemedim). Tekrar jailbreak yapiyor gibi islem yapip boot etmeniz bunu gosteriyor.

      Cozume yonelik size onerebilecegim tek sey aleti 5.0.1'e downgrade etmeniz. Sayet 5.0.1 direkt olarak size bir sorun cikarmiyorsa en mantiklisi bu olacaktir.
      Shsh kaydiniz olmasa da 5.0.1'e donebilmek icin suradaki anlatimi kullanabilirsiniz: http://www.limera1n.cc/2012/04/downgrade-51-to-501-50-without-shsh.html

      Cok yardimci olamadim kusura bakmayin.

      Sil
  84. Estağfurullah yardımcı olmaya çalışmanız bile yeterli benim için. Öte yandan buraya yazdığım yorumdan sonra daha fazla araştırma yaparak bu sorunun tethered-untethrered olayıyla alakalı olduğunu anlamış oldum. Downgrade benzeri terimleri de duydum ama SHSH kaydı istendiğini ve bundan dolayı bunun mümkün olmayacağına dair yazılara rastladım. Henüz iOS, Jailbreak... hakkındaki konulara pek aşina değilim. Ve bu cahillikle cihazı bilmeden önceki sürümünden 5.1 e yükselttim. Gerçe galiba iPod olduğı için iPhone'daki gibi unlock, Baseband gibi ihmali durumunda daha büyük ve kalıcı hasar meydana getirebilcek terimler yok anladığım kadarıyla iPodda... Bu sebeple en kötü ihtimalle yapmam gereken yeni untethered jailbreak sürümünün çıkmasını beklemek sanıyorum. Bu süreçte verdiğiniz linkte anlatılan işlemi deniyeceğim müsait bir zamanda. Ayrıca verdiğiniz linkteki anlatım gayet sade ve anlaşılır. Bundan dolayı size ayriyetten teşekkürlerimi iletiyorum. İşe yarasın veya yaramasın katlandığınız zahmetten ötürü gerçekten çok teşşekkür ederim. Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  85. Üst üste yorum yazmam ne kadar doğru olur bilmiyorum ama... verdiğiniz "http://www.limera1n.cc/2012/04/downgrade-51-to-501-50-without-shsh.html" URL deki anlatımı dikkatlice inceledim ve madde madde uygulamaya çalıştım söylenenleri. Ne var ki bazı aşamalarda hatalarla karşılaştım ve istenilen sonuca varamadım. Zaten konuyla ilgili biraz araştırma yaptığımda verdiğiniz linkteki anlatımın alıntı yapıldığı bazı yerlerde bu tekniğin sahte olduğu, işe yaramadığı hakkında birçok yorum okudum. Bu yorumu yazmakta acele etmemin sebebi de buydu aslında. Bu konuyla alakalı araştırma yapıp buradaki diyaloğa yönlenen olursa şayet tekniğin işe yarama olasılığının düşük olduğunu bilip ona göre karar versin. Sonra mağdur olmasın insanlar. Yanlış anlamayın burda size bir gönderme yapmaya çalışıyor değilim. Adresteki işlemin işe yaramıyor olması veya sahte olmasıyla sizin bir alakanız da yok zaten. Bu arada Suat bey biliyorum size çok zahmet verdim ama sormak istediğim bir soru daha vardı. Anlaşıldığı üzere iOS sürümü düşürmek için SHSH kayıtları şart gibi görünüyor. İlerki zamanlar için bu kaydı almak gerektiğinde bunu nasıl yapabilirim acaba? Kısacası mevcut sürüme ait SHSH kaydını nasıl elde edebilirim?

    YanıtlaSil
  86. selam benim ABD den gelme iphone 3gs IOS 4.1 var. orjinal karti hala yanimda. basebandi 06.15.00 ve yeni bootromlu. burada kullanabilmek icin jailbreak yaparak unlock hale getirdim uzun suredir kullaniyorum. fakat bit turlu IOS YUKSELTMESINI kabul ettiremiyorum. ne yapmaliyim bana islem sirasi ile anlatabilirmisiniz.
    hatta tamamen restore ettikten sonra direkt olarak ios yukselteyim sonra jailbreak yapayim dedim o da olmadi. bir turlu 4.1 in ustune cikamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt olarak guncellemeye calismaniz baseband'inizi kaybetmenize neden olur.
      Bu konularda cok tecrubem yok cunku elimde bu tur durumlari yasadigim bir alet yok. O yuzden verecegim tavsiyelerin dogrulugunu kontrol etmeden bir sey yapmayin.

      1) Pwnagetool gibi bir uygulama ile indireceginiz 4.3.3 veya 5.0.1 ipsw dosyasini baseband'i preserve ederek guncelleyeceksiniz.
      2) Sonra unlock ile tekrar unlock yapacaksiniz.
      Sorun biraz burada cikiyor. Net bilgim yok ama 5.0.1 icin unlock cikmadi bildigim kadariyla. 4.3.3 icin vardir muhtemelen. Kisaca su an sizi ngidebielceigniz en yuksek versiyon 4.3.3 olabilir.

      Bu iki konuyu bir arastirin. Direkt olarak guncellemeye calismayin yoksa bir ipod'unzu olur bundan eminim.

      Sil
  87. Mükemmel Anlatmışsın Üstad Diyecek Hiç Birşey Yok Eline Koluna Emeğine Terine Sağlık...

    YanıtlaSil
  88. beyler ufak bi bilgi olarak, bu işlemi başarıyla gerçekleştiren biri olarak size vericeğim ufak tüyo her ne problemle karşılaşırsanız restore yapın yani işlemi tekrar edin yanı birdaha jailbreak yapın emin olun olacaktır çünkü adam çok iyi anlatmış oluyo sadece verdiği redsnow eski sürüm yenisini indirip deneyin yapamayalar oluyor yaptım oldu :)

    YanıtlaSil
  89. merhabalar benim sim free bi iphone 4s im var 5.1 den 5.1.1 e geçiş yaparken hata verdi ve suan kitlendi itunes e bağladığımda sadece geri yükle butonu çıkıyor restore edemiyorum yani geri yükleyide yapınca 1604 nolu hatayı veriyor 1604 nolu hatayı araştırdım gerekenleri yaptım yine aynı sorun ben bu cihazı nasıl restore edcem ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1604'u arastirdim gerekenleri yaptim demissin. Neleri yaptin? Bosuna ayni seyleri tekrar etmeyeyim.

      Sil
  90. iyi günler acaba istediğimiz bir versiyona yükseltme nasıl yapılıyor onu da anlatır mısınız (bu tabiki itunes üzerinden olmaz)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayet hali hazirda jailbreakli ise telefonunuz bunu yapabiliyorsunuz. Degilse sadece son surume yukseltme yapabilirsiniz.

      Shsh kaydiniz varsa o zaman yapacaginiz sey istediginiz versiyonun restore ipsw dosyasini indirmek, host dosyasinda ufak bir degisiklik yapmak ve itunes ustunden shift'e basili tutarken guncelleme yapmak.

      birebir ayni adimlar olmasa da daha once 4.3.3 icin downgrade'i anlatmistim. oradaki anlatimdan neler yapacaginizi anlayabilirsiniz tahminimce: http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2010/11/ipod-touch-4g-3g-2giphone-ios-421.html

      Sil
  91. Peki ipad2 wi-fi 33GS cihazıma jealbreak yapılınca icindeki 168 uygulama silinecek mi?

    Sorularınız için şimdiden teşşekkür ederim......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jailbreak ile uygulama silinmesi diye bir sey soz konusu degil.

      Sil

Blog Listem