Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

27 Şubat 2012 Pazartesi

Iphone 4s / Ipad 2 Untethered Jailbreak Yapma Resimli Anlatım iOs 5.0.1


GÜNCELLEME en son versiyon iOs 5.1.1 için jailbreak yapmayı düşünüyorsanız TIKLAYIN. Jailbreak iOS 5.1.1 (Iphone 3GS/4/4S/iPad2/iPad3/Ipod Touch) - Resimli anlatım.



5.0.1 için anlatım devamında...

Uzun süredir bu konuda yardımcı olmamı isteyen yorumlar geliyordu. Bugün elime geçen iPhone 4s ile bu istekleri gidermek istedim.


Adım adım anlatacağım ve göreceksiniz bu işlem oldukça kolay oluyor.

Öncelikle ihtiyacımız olan şeyleri sayalım.

1) 1 adet A5 işlemciye sahip icihaz. Yani Ipad 2 veya Iphone 4s!

2) Usb kablosu


3) iTunes'un son sürümü (son sürümü yüklemeden bu işlemlere başlamayın!)

4) Greenpois0n Absinthe Jailbreak yazılımı. Windows sürümünü indirmek için tıklayın v0.4
(Mac v0.4 - Linux v0.4) (Herhangi bir sorun yaşarsanız daha yeni sürüm mü var mı diye http://greenpois0n.com/ adresini kontrol edebilirsiniz.)

5) İNTERNET BAĞLANTISI (Wifi veya 3G internet bağlantısına ihtiyaç duyacaksınız)

6) Biraz zaman (yaklaşık 4 dakika)

Hazırsanız başlayalım!






1) Aletinizde ios 5.0.1 olduğunu varsayıyorum. Şayet versiyonunuz farklı ise iTunes üstünden güncelleme yapın. DİKKAT! 5.0.1 dışındakilerde bu yöntem işe yaramaz. Yazılım sürümünü öğrenmek için aygıtınızda Ayarlar > Genel > Hakkında kısmındaki Sürüm kısmına bakabilirsiniz.

Aletinizi bilgisayara bağlayın. iTunes açılınca bir yedek alın.



2) Biraz evvel indirdiğimiz absinthe-win-0.4 yazılımını masaüstüne açın (Dosyaya sağ tıklayıp > Sağ tuş > Extract to absinthe-win-0.4\ Aşağıdaki menünün açılması için bilgisayarda Winrar yüklü olmalıdır. Öbür türlü winzip veya windows'un kendi yazılımı üstünden tüm dosyaların bir klasöre çıkarılması gerekiyor. Kısaca dosyaları bir klasöre çıkarın).


Dosyaları çıkardığımız klasöre girin ve absinthe.exe isimli dosyayı çalıştırın.


Windows 7 ve Vista'da karşınıza çıkan uyarıya "Evet" diyerek ilerleyin.




3) Aletinizi bulduğunda yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi "iPhone 4s with iOS 5.0.1 detected" gibisinden bir uyarı verecek ve Jailbreak butonu aktif hale gelecek. Tıklayın ve arkanıza yaslanın.

Sırasıyla işlemler aşağıdaki ekran görüntülerindeki gibi devam edecek.





Bar tamamen dolup "Almost done - just onlock the screen if necessary, then tap the "Absinthe" icon to finish" yazısı geldiğinde telefonun ekran kilidini açın. Ekranda Absinthe isimli bir uygulamanın kısa yolu olacak.







İNTERNET BAĞLANTINIZ AÇIKKEN (açık değilken yaparsanız hata verir ve kapanır) bu uygulamaya tıklayın ve bir süre daha arkanıza yaslanıp bekleyin. Telefonunuz açılıp kapanacak. İşlem bittiğinde masaüstünüzde Cydia simgesi bulunacak. Bilgisayarınızdaki absinthe uygulaması tekrardan Jailbreak butonu aktif halde duracak, o programla işiniz bitti kapatabilirsiniz. Bundan sonra yapacaklarımız hep telefon üstünden.

3) Cydia'ya tıkladığınızda uzunca bir süre sizi bekletecek ve telefon yine açılıp kapanacak. En son olarak tekrar Cydia'ya girdiğinizde kullanıcı biçiminizi seçmenizi isteyecek. User veya Hacker olarak seçip bitti seçeğine bastığınızda artık cihazınız tamamen Jailbreak yapılmış olacak.


Herhangi bir problemle karşılaşırsanız yorum bölümünden yorum bırakabilirsiniz (Not: Yorumlar tarafımdan değerlendirilip öyle onaylandığından direkt olarak aşağıda gözükmeyecektir, tekrar tekrar yorum bırakmanıza gerek yok. En kısa zamanda geri dönüş sağlayacağımdan emin olabilirsiniz).

Güle güle kullanın.

iOS Gerekli Yazilim Rehberi - Programlar - 1 (2011)


Kredi kartsız iTunes hesabı açma (2012 güncel) 

Iphone/Ipod Touch 3g/3gs/4g/4s/iPad 2 bilgisayar (pc) üzerinden dosyalara ipa dosyaları kurmak, dosyalara erişmek silmek

77 yorum:

  1. jailbreakle beraber cydia dan anlatıldığı gibi installous programını indirdim.fakat apı error diye bişey veriyo. mümkün değil hiç bişeyi göremiyorum . lütfen yardım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cydia'ya girin. Asagidan Manage kismini secin. Sources kisminda repo.insanelyi.com adresinin oldugundan emin olun. Sonra geri deyip Packages bolumune girin "installous 4" programini bulup tiklayin. Yukarida Modify butonuna basin. Karsiniza gelen seceneklerden reinstall'i secin.
      Sayet sorun devam ederse once remove deyin. Daha sonra arama kismindan arayip tekrar kurun.
      Ayrica Appsync for ios 5.0+ kurulmadiysa (normalde vermez ama) ondan oturu de hata veriyor olabilir (birileri boyle cozmus). Onu da kurun.

      Sil
  2. öncelikle anlatımınız için size teşekkür ediyorum.benim sorunum şu,absinthe programını klasöre çıkartıyorum masaüstüne daha sonra iphone u takıyorum ancak jailbreak ikonu aktif hale gelmiyor ve dolayısıyla başlatamıyorum.sebebi nedir bulamadım.yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1) Aletiniz nedir? Iphone 4s mi Ipad 2 mi?
      2) Normalde aletinizi bagladiginizda otomatik olarak iTunes aciliyor mu?
      3) Dosyalarin hepsini cikariyorsunuz degil mi? Sadece absinthe isimli dosyayi degil.

      Sil
    2. merhaba iphone 4s de bir türlü yapamadım . this may take a while yazısından sonra bi hata geliyo ve olmuyor .Yardım edebilicek arkadaşlar var mı ?

      Sil
    3. Eger "Error establishing a database connection" hatasi veriyorsa o zaman "Ayarlar > Ag > VPN > Ac" yapin. Duzelmesi gerekir.
      Eger bu hatayi vermiyorsa hata mesajini yazin.

      Sil
    4. vpn aç dediğimde adres girmemi istiyor aynı sorun bendede var arkadaş gibi yardımcı olursanız sevinirim

      Sil
    5. merhaba aynı sorun bendede var telefonum iphone 4s fakat programı extract deyip açtığımda buton aktif hale gelmiyor vpn aç yapmam içinde adres gerekiyor oraya nasıl bi adres giricem ?

      Sil
  3. bu sadece ipad 2 ve iphone 4s de mi oluyor? bende ipod touch 4 var ona da olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin aletiniz (ayni zamanda benim aletim de olan) ipod touch 4g icin:
      http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2011/12/ios-501-untethered-jailbreak-iphone.html

      burada anlatmistim. Kolay gelsin.

      Sil
  4. Merhaba ben iphone 4s yeni aldım jailbreak hakkında bir fikrim yok acaba jailbreak yapmamın cihaza bi zararı olurmu yurtdışı cihaz ne gibi faydalar sağlar kısaca soylersenız sevınırım teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir zarari yok.
      Cydia ustunden tweakler kurabiliyorsunuz. Ornegin sbsettings, multiflow, infinidock ve digerleri. Bunlarin ne oldugunu youtube'dan videolarini izleyerek anlayabilirsiniz.
      Ayrica yine JB sayesinde installous kurup UCRETLI uygulamalara ucretsiz sekilde erisip deneyebiliyorsunuz.

      Sil
  5. bende absinthe tıklayınca url hatası veriyor.vpn yi açıyım diyince de konfigürasyon hatası veriyor.cihaz ipad2 wifi+3g A901405 modeli olanı.yardımcı olsanızda jb yapabilsem.saatlerdir uğraşıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aletinizi itunes ustunden restore yapip tekrar deneyin.
      Bazen yogunluktan da boyle hatalar verebiliyor. Tekrar denemekten cekinmeyin.
      Kolay gelsin.

      Sil
  6. merhaba anlattıgınız gibi jb yi yaptım cihazım iphone 4s fakat ben bu telefona itunes aracılıgyla neden uygulama yükleyemiyorum . bir forumda jb yaptıkdan sonra oyunları yükleyebileceğimi okumustum fakat halen itunes eşzamanlama " " uygulaması yüklenemedi hatasını alıyorum yardım edermisiniz.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2010/11/installous-installous-nedir-ne-ise.html buradaki anlatimla installous'u kurun. Orada zaten neler yapacaginiz, programlari nasil kuracaginizi da anlatmistim. Kolay gelsin.

      Sil
  7. Anlattıgınız gibi yaptım oldu bu yararlı paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  8. benim telefonum iphone 4s daha alali 3 ay oluyor telefon surumu ios 5.1 olarak yaziyor siz de yazinizda telefonun ios 5.0.1 olmasi gerektigini yoksa bu islemlerin ise yaramayacagini yazmissiniz benim sorum ios 5.1 ile ios 5.0.1 in ayni olup olmadigi ve jb yapinca telefona virus girip girmeyecegi simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5.1 ile 5.0.1 ayni degil. 5.1 icin henuz untethered jailbreak cikmadi. Virus vs ile jailbreak arasinda bir korelasyon yok. 5.1 untethered icin bekleyeceksiniz obur turlu 5.1 jailbreak'i icin su sayfaya bakabilirsiniz: http://cydiahelp.com/jailbreak-5.1-semi-untethered-iphone-4-3gs-ipad-ipod-touch-4g-3g-redsn0w-0.9.10b6/

      tethered ise su demek: telefonunuzu her kapattiginizda (sarji bittiginde vs) bilgisayara baglayip bu islemi tekrar etmeniz gerekiyor.
      untethered'da boyle bir zorunluluk yok.

      Sil
  9. Demin ki sorumun cevabi icin tesekkuler bir sorum daha olacak peki telefonun surumunu 5.1den 5.0.1e dusurmenin bir yolu var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha once 5.0.1'dayken jailbreak yapip shsh blob kaydi almadiysaniz maalesef oyle bir imkaniniz yok.

      Sil
  10. mhr ipone 4 s ABD getirtirdim aktif edemiyorum.posta kodu güvenlik kodu istıyo lütfen yardım!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guvenlik kodu dedigi simkilit kodu ise o konuda bir sey yapamiyorsunuz maalesef.

      Sil
  11. MERHABA BEN YURTDIŞINDA HİÇ AÇILMAMIŞ İ PHONE 4S ALDIM. FAKAT BU CİHAZDA T-MOBİLE LIN SİMLOCK DA VAR. BU CİHAZI TÜRKİYEDE KULLANMAK İÇİN HANGİ İŞLEMLERİ YAPMAM GEREKİR.AYNI ZAMANDA CİHAZIN AKTİF ADİLMESİ GEREKİYORMU YURTDIŞINDAN HGELMEDEN NASIL YAPILABİLİR? TEŞEKKKÜRLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4s icin henuz unlock yok bildigim kadariyla. Bu konularda cok bilgim yok maalesef. Ben sizin yerinizde olsam elimdekini cikarir fabrika sim kilitsiz bir urun alirdim.
      Aktif dediginiz sey pasaport kaydi. Son 1 ay icinde yurda giris yapmis bir pasaport ile (ayni zamanda bu kisinin son 2 sene icinde baska bir telefon kaydettirmemis olmasi gerekiyor) kayit yaptirabiliyorsunuz.

      Sil
  12. sorry , the attached device is not supported
    hatası veriyor anlatımlarınızın hepsini yaptım vpn açtım ama malesef işe yaramıyor 4s orjinal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ustundeki ios versiyonu farkli olabilir. ayarlar > genel > hakkinda kismindan bir kontrol edin.

      Sil
  13. ben yurt dışuı cihaz getirtim sim loc yok galiba pasoporta işletip kullanıyorum bu işlemi yapmadan ı tunes i mi kurmalıyım yoksa sonramı diger sitelerde kapatma home tuşuna basın falan diyor onları yapmalımıyım yoksa onlar başka bir sistem içinmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sim kartinizi takip kullanabiliyorsaniz simlock yok demektir.
      5.0.1 ile birlikte itunes ile aktivasyona gerek kalmadi. Direkt olarak internetten aktivasyon yapabilirsiniz.

      Geri kalaninda ne demek istediginizi hic anlamadim.

      Sil
  14. benım 4s 5.1 nasıl jaılbreak yapıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5.1 icin tethered jailbreak var. Untethered olmadigi icin burada anlatimi yok. Yine de benzer adimlarla yapabilirsiniz.

      Sil
  15. sorumun cvb için tşkler. almanyada ıphonu aradığımızda cihazınızı aktif göremiyoruz dediler. aktifden kasıtları ilk önce uygun simkartla çalıştırmakmı? daha sonra simlock kkaldırmak için türkiyede bi çözüm bulundumu? cihaz iphone 4s 16 gb yardımlarınız için tşk ederim. t-mobile dan 2 sene anlaşmalı alınmış. sim blokesi varmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen oyledir. Oncesinde uygun simkartin takilmasi gerekiyor olabilir (emin degilim bu konuda).
      Simlock kaldirmak icin unlock v ar ama 4s icin yok. Zira 4s'in basebandine uygun bir unlock cikmadi. Yapabileceginiz seyler sunlar:
      1) Herhangi bir upgrade yapmadan unlock cikmasini beklemek. Unlock hic cikamaybilir de...
      2) O aleti satip sim kilitsiz bir tane almak.
      3) Telefon olarak degil ipod olarak kullanmak.

      Ben olsam 2. yolu tercih ederdim.

      Sil
  16. Selam,
    1 aylık 2el bir 4s aldım şuan kullanıyorum. Bilgisayarımda itunes yüklü değil JB yapmak için yüklemem gerekirmi. bilgisayara bağlanmadan JB yapılabilirmi? iphone den. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oncelikle hayirli olsun, gule gule kullanin.
      iTunes olmazsa olmaz yazilimlardan birisi maalesef (maalesef diyorum cunku cok hantal).
      Bilgisayara baglamadan jailbreak yapilabilen son zamanlardaki tek surum 4.3.3 ama 4s'de 4.3.3 zaten yok. O sebeptendir ki mecbursunuz itunes yuklemeye.

      Kolay gelsin.

      Sil
  17. Sayın suat bey,ben yurtdışından ıphone 4s getirdim.Sürümü 5.0.1 yalnız pasaporta işletmedim.Süreside geçti sanırsam.sizin verdiğiniz jailbreak'i kurdum herşeyini yaptım.Ama hala etkinleştirme yapmanız gerekiyro diyor.Vaktinizi çalmazsam yardımcı olabilirmisiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pasaport kaydi icin bir sure yok. Ne zaman isletirseniz o zaman Turkiye'de kullanabilir hale geliyorsunuz. Sadece pasaportuna isleteceginiz kisinin son 1 ay icinde y.disindan gelmis olmasi ve son 2 yil icinde herhangi baska bir telefon kaydettirmemis olmasi gerekiyor.

      Sizin probleminiz daha ziyade simlock ile alakali. Onun direkt olarak bir cozumu yok maalesef. Gevey vs ile cozulebiliyor mu o konularda direkt bilgim yok, o yuzden yardimci olamayacagim.

      Sil
  18. Gevey sim alınması gerek dedi telefoncu.ne derce doğru. part no:MD239FD/A İSVİÇRE MALI.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt bu konularda bir bilgim yok maalesef. Arastirdigimda su bilgiye ulastim:
      "Malesef isviçre simkilitli satıyor para karşılığı açıyorlarmış". Bunu forumlarda sizin adiniza para karsiligi yapan kisilerde mevcut. Bir arastirin isterseniz. Dedigim gibi benim bu konularda cok bilgim yok.

      Kolay gelsin.

      Sil
  19. ya arkadaşlar lütfen bana yardımcı olurmusunuz absinthe jailbreak bulamıyorum hangı sıteden ındırdımse bozuk ozkan_ates@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dosyayi kontrol ettim, sorun sizde dosyalar saglam.

      Sil
  20. meraba bende 4s ios 5.1 var bunun ıcın untethered yok demıssınız tethered yapabılırsınız demıssınız pekı tethered yapınca telı her kapattıgımızda ios 5.1 e mi donuo o yuzden mi aynı ıslemı hep yapmak zorundayız bı de adsl im kotalı aynı islemleri yaparken bi veri aktarımı gerceklesıo mu hep. yardımcı olursan sevınırım tsk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniden jb yapmak gibi dusunebilirsiniz. Tum islemleri degil ama sarjiniz bittiginde tekrardan calistirmaniz gerekiyor.

      Bu adsl'den kotadan vs bir sey yiyen bir islem degil.

      Sil
  21. Merhaba ben daha bu gün iPhone 4s aldım ve jailbreak yapmayı düşünüyorum fakat bunu yapınca telefonun garantisi yanarmı?Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanmaz. Ayrica bir restore ile giderilebilen bir sey jailbreak.

      Sil
  22. Selam ben iPhone 4s ime jailbreak uyguladım inistallous da indirdim fakat ya inistallous 4 ya da inistallous translations linki çıkıyor.
    Ne yapmalıyım acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eski versiyonu indirmis olabilirsiniz. ios versiyonu uyusmazligi olusmustur.

      installous 4 olani kuracaksiniz.

      Sil
  23. anlatım için teşekkürler. abd den aldığım sim kilitli 4s için denedim ama yinede de etkinleştirme istiyor. ankara sıhıyye'de sim problemi olmadan 150 tl ye hallederim dediler ne yapayım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. jailbreak ile unlock farkli seyler.

      4s icin cikmis bir unlock yok.

      bazi donanimsal seyler var ama ne derece ise yaradiklari konusunda bilgim yok. surayi inceleyiniz: http://jailbreakhow.net/unlock-iphone-4s-1.11-1.0.13-1.0.14-baseband-tp-sim-chinasnow/

      Sil
  24. Merhaba iPhone 4s e pc den ücretsiz oyun indirme şansımız varmı? varsa bir link verir misiniz?Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2010/11/installous-installous-nedir-ne-ise.html

      Sil
  25. Merhaba.iPhone 4s e jailbreak yaptım game center a üye olmamın bır sakıncası olurmu acaba? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir sakincasi yok. Normal kullaniminiza devam edebilirsiniz. Bu tur davranislar jailbreak'le alakali sorunlar olusturmaz.

      Sil
  26. slm acaba internetten pc ye, pcden ıphone na ucretsiz oyun yükleyebileceğimiz bir site varmı?Thanx :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. apptrackr.org disinda bir seye ihtiyaciniz yok. orada yoksa o uygulama net ustunde yoktur zaten.

      buradan ipsw dosyalarini indirip daha sonra teefonunuza kurabilirsiniz. bu site ve pc'den telefona kurulumu surada anlatmistim:
      http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2010/12/iphoneipod-touch-3g3gs4g-bilgisayar-pc.html

      Sil
  27. merhaba benim ipad 2 cihazıma yüklendi sorun yok cydia geliyor giriyorum fakat installous mudur nedir o gelmiyor indiremiyorum derken bulamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2010/11/installous-installous-nedir-ne-ise.html buradaki anlatima goz attiniz mi acaba?

      Sil
  28. Yanıtlar
    1. Hangi anlatimda nerede takildiniz, nereyi bulamiyorsunuz, neyi indiremiyorsunuz? Biraz daha ayrintili yazarsaniz yardimci olmaya calisirim ama bu haliyle yazdiklariniz yetersiz veri iceriyor.

      Sil
  29. anlatım çok güzel olmuş peki jailbreak yüklemek telefona ne gibi bir zarar verir

    YanıtlaSil
  30. Mrb bnm telefonumun modeli iphone 4 ve yurtdisindan getirttim surumunu guncellemeye cekiniyorum cunku arkadasim onceden kendi telefonunun surumunu iitunes uzerinden guncelledi ve telefonu kapandi telefoncuya goturduler ve sorunu halledemediler arkadasim telefonunu degistirmek zorunda kaldi? Kafam cok karisti arastirdim hickimse zararli oldugu hakkinda bisey soylemiyor? Oyle bi ihtimal var lutfen bu konuda yardimci olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayet telefonunuz sim kilitli ise "direkt" guncelleme sonrasi telefonunuz kullanilamaz hale gelir.

      Sim kilitli olup olmadigini anlamak icin hali hazirda Cydia isimli bir uygulama var mi diye arama kismindan aratin. Sayet yoksa muhtemelen sim kilitli degildir.
      Benzer sekilde Gevey gibi aletler kullaniyorsaniz yine aletiniz sim kilitlidir.

      Sil
  31. Suat bey merhaba. Öncelikle teşekkürler. dediğiniz gibi her şeyi yaptım, cydia sorunsuz yüklendi fakat telefonumdan cydia'yı açmaya çalıştım basınca açılmadı. kapattım bende ve itools'a girdim. itools'a bağlandığımda telefon kapanıp açıldı ve açıldığında -mesajlar, telefon, itunes- gibi ilk sayfa uygulamaları gitmişti. telefonumu dünkü tarihe geri yükledim ama yine gelmedi. şuan mesaj atamıyorum mesela, rehber yok. yardım ederseniz çok sevincem. teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Once restore yapip arkasindan geri yukleme yapin. Daha sonra tekrar jailbreak yapin. Yalniz 5.1.1 ciktigindan direkt bu surume dair shsh kaydiniz yoksa jailbreak yapamazsiniz.

      Sil
  32. sorry, the attached device is not supported
    diye bir hata verdi nasıl çözebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alet ne? Desteklenmedigini soyluyor. Buradaki anlatim yalnizca 4s ve ipad2 icin gecerli. Sayet aletiniz bunlardan birisi degilse buradaki yontemle jailbreak yapamazsiniz.

      Sil
  33. benim i phone 4s im var ynai yeni aldım 2 hafta oldu ve jailbreak yapmak istiyorum ücretli uygulamaları ucretsız ındırebiliyormusuz dediginze gore fakat aklıma takılan birşeyler var bu islem sonrası garantisi gidiyormu veya telefon bozulma ıhtımalı varmı bır kac sıtede baktım telefonunuz bozulur telefonunuzdan olursunuz tarzında cevaplar vardı ve kafamı karıstırdı bu arada surum 6.0.1 bu srumle olmuyorsa uygun surume nasıl gecebilirim. butun sorularıma cevap vermenızı rica ediyorum :)

    YanıtlaSil
  34. Ben JailBreak yapmak ıstıyorum surumum 6.0.1 bu surumle olmuyorsa nasıl uygun surume getirebilirim birde ben cihazımı turkcellden yenı aldım 2 hafta oluyor bu işlem garantiyi bozarmı ve telefonu bozma ihtimali varmı bazı sitelerde yaptıgım arastırmalar telefonu buzar telefondan olursunuz tarzında cevaplar iceriyordu ve kafamı karıstırdı bana bu konuda biraz bilgi verirmisiniz yani dezavantaji olarak telefon bozulmasın sonra -.- butun sorularıma cevap vermenız rica olunur

    YanıtlaSil
  35. merhaba iphone 4s e jailbreak yapalı 3 ay kadar oldu ios 6 ya güncellememin bir sakıncası olurmu ve game center üyeliğim olmasına rağman yeni bir anlaşma kabul sözleşmesi geliyor kabul etmelimiyim, sakıncası varmıdır teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir sorun olmaz. 6.1'e guncelleyebilirsiniz 6 icin shsh kaydiniz yoksa.

      Herhangi bir sorun yok, arada anlasmada madde degistigi icin kabul etmeniz gerekiyor. Herhangi bir sey cikmaz oradan rahat olabilirsiniz.

      Sil
  36. selam iphone um jb li güncellersem olumsuz bir etki yaratabilirmi teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guncelledikten sonra tekrar jailbreak yapmaniz gerek. Baska bir olumsuz etkisi olmaz tabii unlock gibi seyler yoksa.

      Sil
  37. ya bende iPod touch 4 var. iOS 6.0.1 ve A5 .. evasi0n 1.5.1 jailbreak yaptım. cydia geldi. ancak iPASTORE kuramıyorum. kurmak için Appsync for ios 5.0+ kurucak önce. ancak running yaparken kırmızı yazılar çıkıyo ve Restoring data yapıp kurmuyo neden ya lütfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabiliyor bu bazen.

      1) Arama kismina Appsync yazin. iPASTORE'u kurmak istediginiz repodaki Appsync'i bulmaniz gerek! Onu buldugunuzu ise tepede install yerine modify yazisi cikmasiyla anlayabilirsiniz. Modify'e basip remove deyin. Arkasindan aleti yeniden baslatmanizi ister muhtemelen. Yeniden baslatin, tekrar Appsync'i arayin ve bu defa install deyin. Sorunsuz kurulursa iPASTORE'u tekrar kurmayi deneyin.

      Bir de iPASTORE yaninda Vshare'i oneririm.

      Sil
  38. 5.1 Sistemli İpad 3'üm var bunu yapabilirmiyim (5.1 ile 5.0.1 aynı mı? )

    YanıtlaSil
  39. versiyonum 6.1.3 telefon böyle geldi versiyonu nasıl 5.0.1 yada 5.1 e düşürerbilirim

    YanıtlaSil

Blog Listem