Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

2 Mart 2012 Cuma

Huawei Ideos X5 U8800 güncelleme ICS (Ice cream sandwich) kurulumu

Daha önce bir yazı yazmış, sonra sorunlara çözüm bulamayınca öylece bırakmıştım.

Madem "dzo" (geliştirici) olayı bitirdi, eli yüzü düzgün bir iş ortaya koydu buna geçmek isteyenlere yol göstereyim istedim.
Toplamda işlem 30 dakika civarı sürecek. İhtiyacımız olan şey internet bağlantısı, toplamda 300 mb boyutunda 3-4 dosya ve biraz sabır. Bu işlemler sırasında başınıza bir şey gelme olasılığına karşı (özellikle IMEI sıfırlanma riski var) sizi uyarmış olayım. Imei'nizi yedeklemek için 5iromtoolbox isimli programı kullanabilirsiniz -root gerektirir- (indirmek için tıklayın). Kullanımı basit programı yükledikten sonra karşınıza çıkan yerden Backup IMEI diyeceksiniz. Bu kadar. Root değilseniz önce hali hazırdaki versiyonunuzda root olun (muhtemelen z4root ile root olabilirsiniz).

Gelelim bu işlemler sonrası neye sahip olacağınıza. Önce güncelleme yapmış olacak, superoneclick ile root olacak, cwm yükleyecek, pink screen (pembe ekran yani bootloader ekranı) geri getirilecek ve en son olarak ICS'e geçiş yapmış olacaksınız. Gözünüz korkmasın oldukça kolay işlemler. Eliniz bir kere alıştı mı çok daha kolay gelecek.
Hazırsanız başlayalım:

1) Öncelikle versiyonunuz ne olursa olsun (aslında .35 kernele sahip olanların bu adımı yapması gerekmiyor ama bence yapmaktan zarar gelmez) GB 2.3.5'e geçiş yapmamız gerekiyor.
Bunun için hali hazırda en son çıkan versiyona ihtiyacımız var.
V100R001C00B526G001 (B526 olarak geçer genel itibariyle) indirmek için tıklayın. (Alternatif benim linkim: http://dl.dropbox.com/u/1352963/HUAWEI_U8800_Android%25202.3%2520V100R001C00B526G001%2528Normal%2529.zip)

2) İndirdiğimiz zip dosyasını açın. İçinde bulunan update.app isimli dosyayı masaüstüne çıkarın. Bunu dload isimli bir klasör oluşturup içine atın. Daha sonra bu klasörü telefonunuzun hafıza kartına atın.

3) Telefonu kapatın. Açmadan evvel ses açma kapama tuşlarıyla (ikisine birden yani) ve tepedeki açma tuşuna basılı tutmaya başlayın. Karşınıza yazılar gelene kadar bu şekile 3 tuşa da basılı tutun (yazıları gelmek yerine pembe bir ekran gelirse o vakit dload klasörünü yanlış yere atmışsınız demektir).
Arkanıza yaslanın ve bekleyin. Telefon birkaç defa açılıp kapanabilir. Yaklaşık 10 dakika sürebilir bu işlem. En sonunda hiç hareket olmazsa yani kapalı kalırsa elle açın. Ana ekrana düşer ve Welcome derse iyi bir sonuç aldınız demektir.
Ayarlardan telefon hakkında (Settings > About Phone) kısmında ne yazdığını kontrol edin. V100R001C00B526G00 yazıyorsa da doğru yaptınız demektir. Imei numaranızı da kontrol edin. 0 yazmıyorsa yine iyisiniz.


4) Sıra geldi root olmaya. Bunun için;
a) Telefon arar gibi *#*#2846579#*#* tuşlayın. Karşınıza bir menü gelecek.
b) Projectmenu > Background Settings > Log Settings > Log Switch > Set Log On adımlarını takip edin.
c) Telefonu kapatıp açın.
d) Ayarlardan USB Debugging'i ON (açık) hale getirin. Bunun için ayarlara (Settings) girin, Geliştirme (Developement) kısmına girin. Karşınıza gelmiş olmalı.
e) Superoneclick uygulamasını buraya tıklayarak indirin. Link yenilendi.
f) Telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Sd kartı mount edeyim mi diye sorarsa hayır (çıkar) deyin.
g) Superoneclick uygulamasını çalıştırın. Root butonuna basın ve arkanıza yaslanın. Eğer karşınıza uyarılar çıkarırsa Evet (Yes) diyerek geçin.
h) Bir dakikadan kısa sürece telefonunuz root olmuş olmalı. Herhangi bir uygulama kurmayı deneyin

Bu işlem sonrasında benim size önereceğim ilk kurulması gereken program Root explorer. Zaten bir sonraki adımımızda CWM kurmak için ona ihtiyacımız olacak. Root Explorer'ı indirmek için tıklayın.

5) Sıra geldi CWM 5.5.0.4 (Blefish'e teşekkürler) versiyonunu indirmeye. Buradan veya buradan recovery.img dosyasını indirin. Telefonunuzun hafıza kartına bu dosyayı atın.
Root explorerı kurduğunuzu varsayıyorum. Çalıştırın ve Superuser uyarı verdiğinde izin ver diyerek programı başlatın. Önce hafıza kartına girelim. Ana ekrandan sdcard yazan yere tıklayın.
sdcard içinde ana bölümde daha evvelden kalan dload klasörü olmalı. Önce onu bi silelim. Sonradan başımızı ağrıtmasın.
Sıra geldi az evvel indirdiğimiz recovery.img dosyasını kopyalamaya. Üstünde basılı tutun. Bir müddet sonra menü geldiğinde move (taşı) diyerek dosyayı alın. sdcard'dan geri çıkın. .cust_backup diye bir klasör olacak. Oraya girin. Orada da image diye bir klasör olmalı, ona da girin. Şimdi boot, recovery vs dosyaların olduğu yerdesiniz.
En tepede r/o diye bir şey olması gerek. Oraya tıklayarak r/w haline getirin (yazma izni almış oluyorsunuz böylelikle).
Recovery.img olan dosyaya basılı tutun. Karşınıza çıkan menüden rename deyin ve adını recoveryeski.img gibi bir şey haline getirin. Ne olduğunun önemi yok.
Zaten move demiştik altta Paste seçeneği aktif olmalı. Paste diyerek recovery.img dosyasını oraya kopyalayın. Bu sayede orada recovery.img diye bir dosya oluşmuş olmalı. Şayet taşımayı beceremediyseniz tekrar deneyin.

Bu sayede CWM (Clockworkmod) kurmuş olduk.

6) Sıra geldi pembe ekranımızı geri almaya. Bunun ne önemi var diyebilirsiniz; şöyle ki bu sayede telefonda işletim sistemi çalışırken girebildiğimiz .cust_backup isimli klasöre telefon çalışmaz hale gelse bile girebileceğiz. Bu oldukça önemli bir durum o sebepten bu adımı da diğer adımlar gibi sıkılmadan yapmaya çalışın.

Buradan veya buradan 518 için olan bootloaderı indirin.
İndirdiğiniz dosyayı sdkartınıza kopyalayın.
Telefonunuzu kapatın. Açılırken ses açma tuşuna basılı tutarken açma tuşuna da basılı tutun (2 tuşa birden basılı tutun kısaca). Karşınıza mavili turunculu bir ekran gelene kadar basılı tutmaya devam edin. Bu ekranımız CWM ekranı. Bu ekrana alışsanız iyi edersiniz. ICS kurarken de bu ekranı kullanacağız.
Her neyse, her şey sırayla. Öncelikle CWM nasıl kullanılır onu anlatmam gerek. Ses açma ve kapama tuşları yukarı ve aşağı görevi görür. Aşağıdaki arama butonumuz seçeneği onaylama (enter) işlevi görür. Aynı işi tepedeki power butonu da görür. Geri butonu geri gider. Artık CWM profesyoneli oldunuz.
Şimdi ses kısma butonuna basarak
- install from zip card seçeneğine gelin. Arama butonuna basarak giriş yapın. Karşınıza gelen kısımdan choose zip from sdcard deyin. sd kartımıza kopyaladığımız updateb518... isimli dosyayı bulun ve arama tuşuna basın. Emin misiniz diyecek Yes olanın üstüne yine ses açma kapama tuşlarıyla gelin ve arama tuşuna basarak Evet'i seçmiş olun. Birkaç saniye sonra yükleme bitecek.

Artık pembe ekranınız geri geldi.

7) Sıra geldi ics kurulumuna.
ics sürekli güncellendiği için en son sürümü almanız hayrınıza olacaktır. Bu yazıyı yazarken son sürüm 1.11 idi.
Buradan veya buradan son versiyonu görebilir ve indirebilirsiniz. En son sürümü indirdikten sonra dosyayı AÇMADAN zip haliyle sd kartınıza atın. Daha sonra CWM'ye girin.
Yani telefonunuzu kapatın. Ses açma butonuna ve açma butonuna aynı anda basılı tutarak bekleyin. Turunculu mavili ekran geldiğinde tamamsınız demektir. Önce Wipe data yapın. Arkasından Wipe Cache. En son olarak Advanced içinde bulunan Wipe Dalvik Cache'i yapın. Bunları yapmazsanız hata almanız olasıdır.
Daha sonra ana menüde install from zip card seçeneğini seçin. Daha sonra Choose zip from sdcard dedikten sonra indirdiğiniz aurora dosyasını seçin.
Yüklemek istediğinize emin misiniz seçeneğine de Yes dedikten sonra bir dakika kadar bekleyin.

İşlem bitince reboot system now diyerek aleti yeniden başlatın. İlk açılışta 5 dakika kadar bekletebilir. Bu normaldir.
Açıldığında root edilmiş, 1 ghz hızda çalışan ICS Aurora'ya sahip oldunuz demektir. Hayırlı olsun.

17 Kasım 2012 GÜNCELLEME:

 dzo versiyonları sürekli güncelliyor. Bu güncellemeyi yazdığım esnada Versiyon 5 Update 15'i çıkarmış durumdaydı. Update kurulumları aynı versiyon kurulumları gibi CWM üstünden gerçekleştirilir. Şu an için yapmanız gereken Versiyon 15'i (130 mb'lık olan dosya) ve 9 mb'lık olan update 15 dosyasını indirmeniz gerekiyor. Daha sonra CWM recovery içinden önce V5'i arkasından Update 15'i yukarıda anlattığım biçimde kurun. Sorunsuz bir şekilde olmaları gerek.

Ayrıca bu yazı altında yorum olarak anlattığım partition (bölümlendirme) yapılandırmasını görebilmeniz için buraya ekliyorum. Bunun sayesinde 512 mblık olan data bölümü yani uygulamaların yüklendiği bölüm 1.4 gb'a çıkacak. Ayrıntılar aşağıda.

"Hazir yeri gelmisken madem sifirdan kurulum yapacaksiniz atil vaziyette duran bu icsel hafizanin partition'ini da degistirin. Bu sayede birkac buyuk program yukleyince hafiza dolu diye uygulamalari sd karta tasiyacagim derdinden kurtulursunuz.

Bunun icin: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1803746 (Çalışma ve paylaşım için genokolar ve forumber2'ye teşekkür ederiz)

Burada da anlatilani tekrar edeyim. Bu islem sonrasinda icsel hafiza /data ve /system klasorleri tamamen silinir! Yani bunu yapmadan once muhakkak ilgili yerlerde bir dosyaniz varsa alin. SONRA BANA GELİP DOSYALARIM SİLİNDİ DEMEYİN LÜTFEN, mesuliyet kabul etmiyorum. Benim telefonumda sorunsuz bir şekilde gerçekleşti ama sizin telefonunuzda aynı şekilde sorunsuz olacağının garantisini vermem mümkün değil.

Her neyse, sonucunda /data klasoru yani dosyalarinizin kurulup calistigi yer 1.4 gb olacak (su an 512 mb) /system klasoru 360 mb olacak (romlarin yuklendigi yer) /hwuserdata yani icsel hafiza 1.02 gb'a dusecek (2gb idi).

1.a) Ilgili adresten veya buradan partition.zip dosyasini indirin
b) Sayet bir yerde bir sorun cikar rom acilmaz vs ise diye hali hazirdaki partition table'in yedegini de indirin: https://dl.dropbox.com/u/1352963/Huawei/stock-partition.zip
2. CWM recovery'e girin.
3. Advanced sekmesinden reboot recovery deyin. Recovery yeniden baslayacak.
4. Wipe Data diyerek datalari silin (Tekrar uyarıyorum programların kullandığı tüm veri dosyalarınız silinecek, öncesinde Titanium Backup ile yedeğini aldığınızdan emin olun).
5. Mounts and storage kismindan > Format System deyin (rom dosyalari silinecek).
6. Advanced sekmesinden yeniden reboot recovery deyin.
7. "install from sdcard" kismindan indirdiginiz partition.zip dosyasini secin. Islem neticesinde telefon kapanip acilacak.
8. yeniden "install from sdcard" kismina girip partition.zip'i secin. Telefon yeniden kapanip acilacak.
9. Rom'u yukleyin.

9. adimdan sonra herhangi bir hata ile karsilasir veya rom hic acilmazsa o zaman 7. adima kadar uyguladiklarinizi uygulayarak b kisminda indirdiginiz stock-partition.zip ile eski haline dondurebilirsiniz partition tablonuzu. Sonra yeniden yapilandirmayi deneyin.

Kolay gelsin simdiden."

114 yorum:

  1. teşekkürler hocam

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. 2. Elde almayı düşündüğüm bir telefon ve anlatımınız çok güzel sade eğer telefonu alabilirsem mutlaka uygulayacağım ama garanti vs sözkonusu olduğunda burada yazılanları yaparsam garanti gidiyor sanırım geri alıp orjinal yazılımı ile garantiye verebilirmiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garantinin gitmesi gibi bir sey soz konusu degil. dload klasorune orijinal romu atip kurulumu yaptiginizda orijinal hale donuyor. Sadece pembe ekrana dusup orada ekstra dosyalar varsa onlari silmeniz gerekiyor.

      Sil
  3. ICS rehber özellikleri kötü diyorlar, bu doğru mu bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi miui kolayligi yok ama t9 eklendikten sonra herhangi bir zorluk olmadan kullaniliyor.

      Xda ustunde t9 klavye mevcut.

      Sil
  4. ics oldukça iyi bir performans ile çalışıyor, teşekkürker ;)
    sürümü hazırlayan arkadaşın cidden huawei tarafından desteklenmesi lazım adamlardan daha iyi iş çıkarmış :)

    YanıtlaSil
  5. ics b522 üstüne kurabilir miyim, bunun dışın diğer sorumda şu çalışmayan bir özellik var yada en kötü yanı nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurabilirsiniz. Isterseniz 528'in ustune de kurabilirsiniz (asagidaki yorumda bir arkadas nasil root yapilacagina dair baska bir link vermis onu takip edebilirsiniz.

      Calismayan yani yok. Benim acimdan en kotu yani sarji. O da gorselligin artmasiyla dogru orantili. Sarji uzun gitsin istiyorsaniz en iyi tercih .32 kernelde calisan Gingerbread olan Oxygen veya daha eskiden android 2.2'deki void. Bunlarda sarj muthis gidiyor ama bircok bakimdan eksikler (calismayan ozellik olarak degil de ozellik eksikligi bakimindan. ornegin facebook entegrasyonu vs vs).

      Sil
    2. bende aksine pil süresi 1.5 güne arttı, ancak sanırım pili tekrar kalibre etmek gerekiyor. mesela 10 15 dakika oyun oynayınca pil az kaldı uyarısı veriyor, oyunu kapatıp kısa bir süre bekleyince şarj %10 dan % 50ye çıkıyor tekrar. bir çok sitede bunun çok olan bir problem olduğunu cwm pili tekrar kalibre etmek gerektiğnii yazmış

      başına gelen veya öneri kalibrasyon programı olan var mı acaba :)

      Sil
    3. Kalibrasyon programi yerine sarjiniz tamamen dolunca usb kabloyu cikarmadan cwm ye girin ardindan advnaced icinden wipe battery stats deyin. Sonra telefonu reboot edin, usbyi sokun, bir dakika bekleyip usbyi geri takin sarj tamamen dolunca yeniden cwmden batarya verilerini silin. Artik duzgun davranmasi gerek. Her rom kurdugunuzda bunu yapmaniz gerek aslen.

      Sil
  6. 5. adımdaki recovery img. dosyasını taşıyamıyorum r/o yu r/w ye döndüremiyorum. root işlemini de yaptım ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Root olamamis olsaniz gerek. Yoksa hangi klasorde olursaniz olun r/o'yu r/w yapabilmeniz gerek. Rootexplorer veya hangi yazilimi kullaniyorsaniz ilk defa ro yu rw yapmak istediginizde superuser isimli uygulama root izni icin sormasi gerek. Sordu mu oyle bir soru? sormadiysa superuser icinden root izni sorma kapali olabilir. superuser icinden menu tusuna basip ayarlardan root izni icin soru aktif hale getirin.

      Sayet superuser yoksa root islemini yapamamissiniz demektir oyleyse tekrar root islemini gerceklestirmeyi deneyin.

      Sil
  7. hocam benim gibi superoneclick, z4root, doomlord gibi toollarla root olamamis arkadaslar olabilir, surada anlatilan sekilde oldu bende.

    http://forum.donanimhaber.com/m_55596662/mpage_1/key_/tm.htm

    "B528 ve Gelecek Yeni ROM'lar İçin ROOT Rehberi" basligi altinda yazili olanlar.

    Guzel bir yazi olmus, tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  8. peki bu üst resmi versiyona veya rom için yükseltmelerde diyelim titanumla yedekledik ama oldu ya bir şeyler romu yüklerken veya sistem açılırken ters gitti (pc anakartlarına bios güncellerken elektrik gitmesi gibi düşünülürse...) titanumla yedeklemiş olsak bile açılmama durumu var mı? nasıl çözülecek?

    Bir diğer sorum 2.06 ve üzerine xda da bir kernel patch vermiş bunlarla ne değişti? (fix listi istemiyorum, testler nasıl?)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.06 kernel patchli halini kullaniyorum. Gayet stabil calisiyor. Karsilastigim tek sorun wifi ile ilgili oldu. Bir ara kitlendi kaldi, restart etmeden kendine gelmedi. Yine de genel olarak basarili ve hizli oldugunu soylemem gerek. Onceden bahsettigim batarya problemleri de bayagi duzeltilmis gibi gorundu gozume (daha iki gundur yuklu oldugu icin yaniliyor olabilirim).

      Titanium backup uygulamalari yedekler. Sistemi yedeklemez. Sistem yedegi icin cwm icinden backup almak gerek. Bu da sistem yedegidir ama sistem tamamen giderse o verileri direkt olarak kullanamayabilirsiniz.
      Brick diye tabir ettigimiz duruma dusunce yapilabilecek en iyi sey orijinal versiyona geri donup arkasindan islemleri tekrarlamaktir. Cwm icinden backupiniz varsa en son haline direkt tek tikla donersiniz cwm aktif hale getirildikten sonra. Titanium daha ziyade hangi roma gecerseniz gecin programlari tasima amacli yararlidir.

      Birkac kisi haricinde brick hale getirene rastlamadim. Onlar da partition ile oynadiklari icin becermisler. Siz oralara girmediginiz surece oyle bir sorunla karsilasma ihtimaliniz cok dusuk. Yine de olmaz diye bir sey yok diye de belirtip isin icinden siyrilmis olayim :)
      Kolay gelsin.

      Sil
  9. hocam merhaba ben bu işlemi yaptım beşinci adımda takıldım bu adımda istenilen şekilde açıyorum sadece mavi ekran geliyo başka birşey yok ayar yazıları cıkmıyor tekrar bataryayı söküp açıyorum normal yani bu şamaya geçemiyorum tekrar en baştan silbaştan dload klasöründen yani yine aynı yerde takılıyor neyi eksik yaptığımı anlamadım 2.3.5 i kurdum bir sorun yok cwm yi 518 inci dosyaya erişemiyorum.yardımcı olursanız şok memnun olurum tşkr.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5. adimda mavi ekran almaniz mumkun degil? adimi karistiriyor olabilir misiniz? 5. adimda recovery dosyasi degistiriyorsunuz.

      6. adimda masmavi ekran gelmesinin sebebi recovery dosyasini atmamaniz olabilir.

      Sil
  10. hocam merhaba 6.adımda 2 tuşa basarak açmaya çalıştığımda pembe ekranda donup kalıyo ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlis tus kombinasyonu uyguluyorsunuz.

      Ses acma + power tusuna basacaksiniz ve CWM'ye gireceksiniz pink screen'e degil.

      Sil
  11. verdiğiniz linkte ics 4.1 var onu yükledim bide 4.1_update1 ve 4.1_update1a var onları nasıl yükleyecez aynı şekilde mi yoksa farklı bir yolla mı anlatırsanız sevinirim saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4.1 update5 i aynen cwm'den surum yukluyor gibi yukleyeceksiniz.

      Sil
  12. merhaba, verilen işlemleri eksiksiz olarak yaptım ancak telefon logoda kaldı yeterince bekledim ancak açılmadı napmam gerekir teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.3.5'i tekrar kurun, arkasindan son surum ics'yi kurun.

      Sayet yine olmazsa CWM 5.5.0.4 yerine 5.0.2.4'u suradan indirip pembe ekranda o dosyayi atin: http://www.mediafire.com/?g32y477u9888999

      Sil
  13. Yanıtlar
    1. Dropbox icerigi sakincali bularak kaldirmis. Mediafire linki ekledim.

      Sil
  14. Hocam 6.adımı tamamladım.Telefonu kapattım açma düğmesine bastım IDEOS logosu geldi yaklaşık 20 dk dır bekliyorum telefon acılmadı.bilgisayara bagladıgım zamanda hafıza kartını görmüyor bu yüzden telefona birşeyler atamıyorum .ses tuşları+açma kapama tusuylada denedım acılmıyor . Telefon kilitlendi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerde bir hata yapmis olmalisiniz. Normal sartlarda en azindan pembe ekrana ulasabiliyor olmaniz gerekirdi. 6. adimi tamamlayamadan pembe ekrana ulasamazsiniz ama 6. adimdakileri hatasiz yaptiysaniz pembe ekrana erismeliydiniz.

      Bir sekilde bootloader locked kalmis durumda. Yapabileceginiz en iyi sey sdkartiniza baska bir cihazdan vs dload klasorunu tekrar atmak (silmediyseniz direkt olarak oradan kurulum baslatmak) ve yeniden 2.3.35 kurulumu yapmak. Arkasindan ayni islemleri tekrar yapacaksiniz.

      Sil
    2. Hocam bende de aynı sorun oldu. Cihaz huawei yazıyor ve o şekilde kalıyor. Hiç bir şekilde düzeltemedim. Orjinal rom indirdim ama update failed yazıyor.

      Sil
    3. 1) Oncelikle telefonunuzun modelinden emin olun. Bataryanin altinda tam model numarasi yazar. Buradaki anlatim sadece Ideos X5 U8800 ve U8800H icindir. Pro veya -51 olanlarda bu yukaridaki anlatim ise yaramaz.

      2) 2.2 Froyo roma (https://dl.dropbox.com/u/1352963/U8800V100R001C00B138SP04CUSTESTC205D001EsthoniaElisa.rar) donus yapip tekrar yukseltmeyi deneyin. Yukseltmeyi farkli versiyonlar ustunden deneyin:
      https://dl.dropbox.com/u/1352963/U8800V100R001C00B517G001%2528Beta1.0%2529%2528Overseas%2520Normal%2529%2528Gingerbread%2529.zip
      https://dl.dropbox.com/u/1352963/U8800V100R001C00B518G001.zip

      Bu yukarida verdigim versiyonlar B517 ve B518 olanlardir. Ikisinde de bootloader unlockeddir yani ekstra acmaya ugrasmaniza gerek yok. Diger adimlar aynen gecerli.

      Dikkatli bir sekilde uygulayin adimlari. Defalarca, onlarca alette sorunsuz uygulanmis seyler bunlar.

      Kolay gelsin.

      Sil
  15. ben salak gibi gidip önce update versiyounları yüklemeyin.sonra neden logo takılıyor dersiniz.önce aurora_4.1.zip i yükleyin asıl program bu sonra update versiyonları yüklersiniz.updateler yama gibi ana programın(aurora_4.1.zip) üstüne eklenti yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ben yaziyi yazarken daha emekleme donemlerindeydi ve boyle update olaylari yoktu :) Bu ekleme icin tesekkur ederim.

      Sil
    2. rica ederim hazır yeri gelmişken ses tuşları ile uyandırma(volume wake up) için de bilgilendirme yapayım:

      http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1511544

      adresinde çeşitli modlar eklemeler mevcut.bakabilirsiniz.volume wake up için ise sayfadaki:

      http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1162251&d=1340895659

      indirip cwm den kurun.yani(install from zip card seçeneğine gelin. Arama butonuna basarak giriş yapın. Karşınıza gelen kısımdan choose zip from sdcard deyin. sd kartımıza kopyaladığımız "volume_wake(4.1)_flashable" isimli dosyayı bulun ve arama tuşuna basın. Emin misiniz diyecek Yes olanın üstüne yine ses açma kapama tuşlarıyla gelin ve arama tuşuna basarak Evet'i seçin.)

      Sil
  16. hocam benim telfonda güncelleme sırasında hata verdi şu an ne şarj alıyor nede açılıyor pembe ekranda gelmiyor cwm da açılmıyor.Nasıl düzeltebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. adimdan tekrar deneyin, yani yazilimi atin tekrardan. Baska turlu duzelmez.

      Sil
    2. atamıyorum hocam hiç bir şekilde usb ye tepkide vermiyor kapalı şekilde duruyor.hiç bir hareket yok telefonda.

      Sil
    3. Disaridan bir sekilde hafiza kartina dload klasorunu atip kurulum denediniz mi?
      Eger buna ragmen acilmiyorsa servislik olmus olabilir.

      Sil
  17. üstad ben son adıma kadar geliyorum ana menüde install from zip card seçeneğini seçiyorum Daha sonra Choose zip from sdcard diyorum ama sd kartı görmüyor tabi zip dosyasını da ne yapmam lazım acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sd kartinizi normalde goruyor muydu?

      CWM icinden mounts & storage > mount sd card diyerek deneyin bir de.

      sayet olmazsa zip dosyasini aletin icsel hafizasina atin.

      Sil
  18. teşekkürler içsel hafızaya atıp denedim oldu kurulum gerçekleşti gayet kullanışlı güzel bir rom,

    Bir sorum daha olacak telefonu bilgisayara bağladığımda sadece harici sd kartı görüyor içsel hafıza kartı görünmüyor neden acaba
    Birde hsuite programıyla aldığım yedekleri geri yüklemek istedim program bir türlü telefonu tanımıyor ne yaptıysam olmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baslangicindan beri bu sorun var. Bu bizim kullandigimiz Aurora'nin bir problemiydi yanilmiyorsam.
      Usb'den mount ederken ikisinden birisini tercih etmek gerekiyor. Isterseniz usb'den bagladiginizda internalin mount edilmesini saglayabiliyorsunuz.

      http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=31709548&highlight=sdcard1#post31709548

      burada yolu anlatilmis. kisaca /system/etc/ icindeki vold.fstab dosyasinda sirayi degistiriyorsunuz bu sayede once yazilan hangisiyse o mount ediliyor...

      Ben icsel hafizayi telefon hafizasina atmayi tercih ettim. Cok daha mantikli oluyor. Hem bu sayede icsel hafiza atil vaziyette durmuyor hem de programlari kurduktan sonra olusan hafiza kartina tasima sorununa cozum oluyor.
      Bunu nasil yapacaginiz surada anlatilmis:
      http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1112857

      Herhangi bir sorun cikarsa mesuliyet kabul etmedigimi belirteyim :)

      Kolay gelsin.

      Sil
    2. Ek: Hisuite'i unutun artik. CWM icinden yedek alip, geri yukleme yapacaksiniz (sistem yedegi icin).
      Program yedekleri icin ise Titanium Backup'i kullanin. Rahat edersiniz.

      Sil
  19. Suat hocam ben bu işlerden pek anlamama ama bende su anda huawei ideos x5 var ve 2.2.1 sürümü mevcut ne yapa bilirim bana ayardımcı olurmsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradaki anlatimi takip edin lutfen. Size gereken tum bilgiler burada mevcut.

      Sil
  20. root olmayı bilmiyorum :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilk adimda anlattigim 5iro* isimli programa ihtiyaciniz yok su anda. Baska yollarda da imei numarasi geri getirilebiliyor.
      Siz normal sekilde devamini yapin.

      Sil
  21. Nasıl arkadaşlar, sorunsuz mudur? Gingerbread 2.3.5 kulanıyorum bu cihazda. kablosuzu açtığıomda bazen takılıyor, yeniden başlıyor. Bundan başka sorunum yok. Bu güncellemeyi yapmalı mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3.1update5'i uzun zamandir kullaniyorum. Bahsettiginiz o wifi'yi acinca bazen takilma olayi maalesef her surumde var zira chip kaynakli bir sorun bu yasadigimiz. Yine de aramalarin gozukmemesi ve kendi kendine reset atma gibi benim 2.3.5'de yasadigim sorunlari gideriyor bu.

      Deneyin, begenmezseniz geri donersiniz. CWM icinden backup almaniz kafi, 2 tikla geri donersiniz.

      Sil
  22. hoacam şu yeni çıkan sürüm aurora5.0 experimantal bizim telefonlara uygun mu değil acaba, ben yükledim ama dokunmatik çalışmamaya başladı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atmel panel sahipleri olarak biz verim alamiyoruz o surumden. Bu dokunmatigin cozumu ilgili forum sayfasinda var ama onunla da bitmiyor is.

      Bence bir sure 5.0 versiyonuna gecmemek gerek.

      Bende 4.0 versiyonu da sorunlu calistigindan ben 3.1update5 ile kullaniyorum uzun zamandir telefonumu. Hic oyle enteresan bir sorun da yasamiyorum. Tavsiye ederim.

      Sil
  23. öncelikle tesekkürler ben yaptım söyledikleriniz kuruldu ama açıyorum huawei yazısı geliyor sonra android yazısı geliyor işliyor ama ordan çıkmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birinci adimdan baslayarak bir daha yapin. Bir yerde hata yapiyorsunuz demektir zira onlarca kisi bu anlatimla sorunsuz kurdu.

      Hali hazirda son versiyon 5.0_experimental olani kuruyorsaniz ustune sunu da kurun:
      https://dl.dropbox.com/u/1352963/aurora_5.0_update4_test.zip

      Daha az sorun yasamis olursunuz.

      Sil
    2. hocam,benim sorum ideos x5 2.3.5 b522 resmi rom kulanıyorum zaten cihazım rotlu build.prop yapmıştım ClockworkMod 5.0.2.7 işlemini de yapmış durumdayım epetdir böyle kullanıyorum bunun üzerine direk olarak önce yedek alıp ics kurabilirmiyim aytıca hangi versiyonu öneriyorsunuz şimdiden teşekkürler.

      Sil
    3. 522 üstüne direkt olarak ics kurabilirsiniz.

      Ics version 5 üstüne update 9a yi kurun. Wifi bazen sorun çıkarsa bile oldukça stabil çalışıyor.

      Sil
  24. hocam hallettim teşekkürler, fakat 7.aşamada Choose zip from sdcard dedikten sonra indirdiğiniz aurora dosyası çıkmamıştı Reboot Recovery filan yaptım (biyerde okumuştum )oldu aurora 4.1'i kurdum versiyon 5 update 9a da hazır ama sonraya bıraktım bu arada programların içinde Root explorer TitaniumBackupı göremedim tekrarmı yüklücam CWM ve TitaniumBackup tan uygulama ve sistem yedeği almıştım eski programları, oyun data files leri tekrar kurabilirmiyim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu arada u13 cikti :) surekli guncelleniyor surum, son olarak oldukca gerekli duzeltmeler yapildi. gececek olursaniz en son surume gecmenizi tavsiye ederim.

      titaniumbackup'i kurduktan sonra aldiginiz yedekten verilerinizi ve programlarinizi geri getirebilirsiniz.

      Sil
  25. Teşekkürler, bundan bile memnunum aslında birde şu karşı tarafa ses boğuk gitme sorunu olmasa gerçi 2.3 te de vardı bu sorun, ilk fırsatta yeni sürümü denicem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sesin boguk gelmesi olayi eskiden 2.2.* zamanlarinda karsilastigim bir problemdi benim. 2.3.5'ten beri bu tarz bir problem yasamiyorum. Acaba donanimsal bir sorun olabilir mi?
      Bir de ayarlardan ses kismina girip yanki engelleyici ikinci mikrofon kismi isaretliyse onun isaretini kaldirin veya tersini deneyin.

      Sil
  26. suat hocam 4.1 versiyonda her şey iyiyken cihazın mesaj atamaz oldum yani mesaj çalışmadı, sonra Ics version 5 üstüne update 9a kurdum mesaj iyi ama sonra farkettimki bundada kamera ve video çalışmadı update 11 deneyeyim dedim yine bir fark gçremedim kamera ve video yok bakalım birde sizin bi süre kullandığınız geriye dönük 3.1update5 yüklemeyi düşünüyorum bunların üstüne olurmu eski versiyon ne yapıcamı bilemiyorum yardım lütfen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Istediginiz versiyon ustune istediginizi kurabilirsiniz, fark etmez normal sartlar altinda. Bazen yine de dengesizlige yol acabiliyor. Ornegin degisen Wpa driverindan oturu onceki kayitlar wifi'nin cokmesine neden olabiliyor. Herhangi bir anormallik gorurseniz bundan kaynaklandigini tahmin edebilirsiniz.

      Ben 4.1'de veya diger herhangi bir versiyonda hic mesajla ilgili sikinti yasamadim. Baska bir sey kaynakli olabilir zira bu konuda
      hic sikayet de okumadim.
      Kaldi ki 5 versiyonunun hicbirisinde kamera ile ilgili problem yasamadim. Siz bence her seyden once 5'i tekrardan kurup update'leri yeniden yapin.

      Son olarak versiyon 5 update 14 cikti. Hala bazi sorunlari olsa da fena degil 14. surum. Hatta bugun sanirim bir patch daha gonderdi u15 olarak adlandirmamis olsa da. Bazi sorunlari daha duzelten ve yenilerine yol acan :) jelly 4.2'nin kamera programini falan koymus. Eminim yakinda daha stabil olarak 5.1 versiyonu cikacaktir.

      O zamana kadar 5 update 14 fena bir secim degil. Bir de bu tarz cok fazla update oldugunda sunu yapabilirsiniz; Tum harici uygulamalarin (sistem uygulamalari haric) Titanium ile yedegini alin. Ardindan CWM'den wipe data cekin. Aurora'yi yeniden kurun. Titanium kurup programlari yedeginizden geri yukleyin.
      Hatta cok cok degisiklik yasandiginda marketten o uygulamayi sifirdan kurmak bile mantikli bir cozum oluyor (daha once mxplayer ile yasadigim bir sorunu ancak boyle cozebilmistim)

      Sil
    2. Peki o zaman ben simdi titanyum, 5iromtoolbox vs ydeklerimi hafıza kartımdan pc ye atıcam yani kartı boşaltıp sadece kurulacak aurora dosyalarını bırakıcam hatta içsel hafızayida silip temiz bir kurulum adına oyun ve programları yeniden kurarım aa pardon içsel hafızayı göremiyordum onu silemem herhalde neyse bu şekilde düzensizliğe veya çakışmaya meydan vermemek adına :( acemilik işte..

      Sil
    3. Icsel hafizaya aurora ustunden erisebilirsiniz. Kurulu gelen Es explorer veya root explorer gibi bir yazilimla /HwUserData 'ya girerseniz icsel hafizaniza ulasmis olursunuz.

      Hazir yeri gelmisken madem sifirdan kurulum yapacaksiniz atil vaziyette duran bu icsel hafizanin partition'ini da degistirin. Bu sayede birkac buyuk program yukleyince hafiza dolu diye uygulamalari sd karta tasiyacagim derdinden kurtulursunuz.

      Bunun icin: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1803746

      Burada da anlatilani tekrar edeyim. Bu islem sonrasinda icsel hafiza /data ve /system klasorleri tamamen silinir! Yani bunu yapmadan once muhakkak ilgili yerde bir dosyaniz varsa alin.
      Sonucunda /data klasoru yani dosyalarinizin kurulup calistigi yer 1.4 gb olacak (su an 512 mb) /system klasoru 360 mb olacak (romlarin yuklendigi yer) /hwuserdata yani icsel hafiza 1.02 gb'a dusecek (2gb idi).

      1. Ilgili adresten partition.zip dosyasini indirin (veya su adresten: https://dl.dropbox.com/u/1352963/Huawei/partitiion.zip)
      2. CWM recovery'e girin.
      3. Advanced sekmesinden reboot recovery deyin. Recovery yeniden baslayacak.
      4. Wipe Data diyerek datalari silin.
      5. Mounts and storage kismindan > Format System deyin (rom dosyalari gidecek).
      6. Advanced sekmesinden yeniden reboot recovery deyin.
      7. "install from sdcard" kismindan indirdiginiz partition.zip dosyasini secin. Islem neticesinde telefon kapanip acilacak.
      8. yeniden "install from sdcard" kismina girip partition.zip'i secin. Telefon yeniden kapanip acilacak.
      9. Rom'u yukleyin.

      Sayet bir yerde bir sorun cikar rom acilmaz vs ise diye hali hazirdaki partition table'in yedegini de indirin:
      https://dl.dropbox.com/u/1352963/Huawei/stock-partition.zip

      7. adima kadar uyguladiklarinizi uygulayarak eski haline dondurebilirsiniz partition tablonuzu. Sonra yeniden yapilandirmayi deneyin.

      Kolay gelsin simdiden.

      Sil
  27. Sağolun akşama vakit bulursam yapıcam 2.3 te hafiza sorunu yaşamıştım böylelikle buda hallolur anlaşır derecede izah etmişsiniz umarım yaparım bu arada 5 update 11 de kaldım her şey iyi ama kamerada (kameraya bağlanılamıyor) hatası alıyorum devamlı ayrıca 3.1 update 5 'i hiç kuramamıştım denediğimde ekranda huawei logosu takılı kalmıştı böylelikle 5 update 11 deyim yardım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  28. hocam hallettim, artık rahat uyuyabilirim hatamı farketttim ben 4.1'de mesajlar çalışmayınca versiyon 4.1 üstüne versiyon 5'in updatelerini 9,11,14 yüklüyormuşum :)cihazın kamerası o yüzden çalışmıyormuş aptalca bişey neyse cihazı şöyle stabil bir şekilde bir süre kullanıp sindireyim sonra partition işlemini yaparım.

    YanıtlaSil
  29. merhaba , ics aurora 5 exprimental ı yükledikten sonra sırasıyla tek tek update 2,9,11,14 ü yüklemek mi lazım yoksa direk en sonuncu update(şu an 14) i yüklesek olur mu ?

    ayrıca Pimp my Rom uygulaması , init.d ve beatsaudio hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim iyi akşamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 sonrasi en son surum veya yuklemek istediginiz hangisiyse sadece onu yuklemeniz yeterli.

      Yani 5.0_experimental ustune update 15'i kurmaniz kafi.

      Pimp my Rom ile Aurora arasinda ciddi uyusmazliklar var diye biliyorum. Xda forumlarinda bu konuda birkac sey okumustum ama cok cok iyi bildigim bir mevzu degil.
      init.d scriptlerini 4 versiyonunda kullaniyordum. Performans acisindan bir fark goremedigim gibi bazilarinin telefonun acilis performansini ciddi olcude dusurdugunu gozlemlemistim.
      beatsaudio olayini birkac kez denedim. Fena olmayan kulakliklarim var ama fark namina pek bir sey hissetmedim. Daha net ve duzgun ayarlanmis bas disinda bir farki olabilmesi icin zaten gercekten bu yonde dizayn edilmis bir chip'e sahip olmasi gerektigini dusunuyorum. Denemekten zarar gelmez pek tabii ki. Bu konuda Turk arkadaslardan birisi MosTerra bayagi ugrasi verdi bildigim kadariyla. Yine Xda ve donanimhaber ustunde bu tur degisiklikleri yaptigi Elora diye bir Rom mevcut (Aurora ustune touchwiz ve bazi kucuk baska degisiklikler). Onu deneyip gorebilirsiniz herhangi bir fark olup olmadigini.
      http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1798031

      Sil
  30. slm çok teşekkür ederim paylaşımın için aynı dediğin gibi yaptım ve çok mutluyum seni takip edeceğim

    YanıtlaSil
  31. arkadaslar her seyi hallettim son kisimda telefonu reboot ettim arka fon isigi yandi telefon acilmadi ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. adimdan tekrar baslayin. Bir yerde bir hata yapmis olmalisiniz.

      Sil
  32. arkadaslar sanirim problem dzo nun son yayinladigi aura 5.0 16 da cunki ilk surumu denedim calisti bu son surum calismadi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5.0 ustune update 16 kurmak yerine direkt 16'yi kurmaya calismis olabilir misiniz?

      Sil
  33. Arkadaşlar,

    Bu cihazı Android Debug Bridge (ADB) ile kullanan uygulamalar için ADB sürücüsü bulamadım. Windows 7 64 bit için çaışan ADB sürücüsü var mı? (Aurora 4.1 kullanıyorum)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1566393
      http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1898454&highlight=adb+drivers

      bu ikisinden birisinden indirdigim driverla kurulum yapmistim ben. aurora 5.0 ustunde adb driverlari yuklu halde kullanmaktayim.

      Sil
    2. Evet, işe yaradı. Teşekkür ederim.

      Sil
  34. Tekrar Gingerbread'a dönmek istediğimizde 6. adımdaki boot loader güncellemesini geri almak zorunda mıyız? SD kartımda /dload dizinine update.app dosyasını atıyorum ve ses artır+ses azalt+güç düğmeleriyle güncelleme ekrana geliyorum fakat ünlemli sarı simgenin altında "Update Failed" hatasını alıyorum. Benzer bir işlemi yapmaya çalışan oldu mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayir, gerek yok. Hata verebiliyor bazen. Sd karti sokup icsel hafizadan yukleme yapmaya calisin.

      Sil
  35. Gingerbread'a tekrar dönmek istediğimizde, 6. adımdaki boot loader güncellemesini geri almamız gerekir mi? SD karttan /dload/update.app dosyasıyla güncelleme yaparken "Update Failed" hatası alıyorum. CWM üzerinden bu güncelleme kurulamıyor sanırım, imza hatası veriyor.

    Daha önce Aurora'dan Gingerbread'a tekrar dönmeye çalışan oldu mu? Bunun için kaldırmam gereken başka ne var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CWM'den kurulamiyor evet. Bir onceki sorunuza cevap verdigim gibi; dload folderini ve update.app'i icsel hafizaya atin root explorer veya es explorer gibi bir seyle. sonra sd karti sokup kurulumu gerceklestirin. %99 bu defa hata vermeyecektir.

      Sil
  36. Merhaba,

    ICS üzerinde bunu defalarca denedim ancak /dload/update.app'i içsel hafızaya kopyalarken her seferinde telefon kilitlendi ve yeniden başlattı kendini.

    Şu an Gingerbread'i kurdum ancak bunu da ilginç bir yolla sağladım: Bataryayı çıkarıp şarj kablosu takılı halde Gingerbread yükleyebildim. Öteki türlü hep "Update Failed" hatası veriyordu. Şu an ürünü yeni almış gibiyim. Birazdan ICS'ye yükselteceğim ve bakalım bu sefer de Google Haritalar uygulamasının yüklenmemesi gibi bir sorunla karşılaşacak mıyım?

    YanıtlaSil
  37. Bu arada buradaki adımları takip ederek birkaç kez Aurora 4.1 ve 5 kurdum. İkisinde de Google Maps yüklü gelmedi. Bugün bir kez de Gingerbread'e indirip, tekrar Aurora 5.0u16 kurdum, Google Maps yine yok.

    Benzer sorunu yaşayan olursa bana yanıt olarak yazabilir mi?

    YanıtlaSil
  38. arkadaslar 5.0 experimental surumu yukledim dokunmatik ekran algilamamaya basladi nasil geri donebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5.0 ustune updatelerden herhangi birisini kurdunuz mu?
      Sadece 5 kurduysaniz o tur bir problem normal. ustune update 15 gibi bir seyi kurun.

      Yok tamamen dokunmatik ekran algilamamaya basladiysa muhtemelen donanimsal bir ariza vardir.

      2.3.5 ginger'a donmek istiyorsaniz 1-2-3. adimlari yapin.

      2.2 froyo'ya donmek istiyorsaniz sunu indirin ve yine ayni adimlari takip edin:
      https://dl.dropbox.com/u/1352963/U8800V100R001C00B138SP04CUSTESTC205D001EsthoniaElisa.rar

      Sil
  39. selamlar; bilgilerinizle cihazım mükemmel oldu öncelikle teşekkürler şu an cihazda versiyon 5 uptade 16 yüklü kamera bile bana göre fark edilir derecede iyileşme oldu 17 kasım partition güncellemesinide hallettim bi dünya 50-60 program ve oyun yükledim gerçektende hiç (hafıza dolu) sorunu yaşamadım şu anda 16gb sd kartımda 10,83gb boş, kullanılabilir hafızada ise toplamda 1,48gb ken 1,10gb boşluk gözüküyor fakat geçenlerde devamlı kulandığım müzik programı poweramp'ı kaldırdım yeniden yüklemek istediğimde ise hafıza dolu uyarısı aldım başka boyutu daha büyük programları yükleyebildiğim halde poweramp'ı yükleyemiyorum markettende denedim manuel olarakta denedim olmuyor hep hafıza dolu bazı programları silmeyide denedim olmadı sizce sorun nedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok enteresan bir problem. Bilemiyorum problemin ne oldugunu. Poweramp'i ben de kullaniyorum hic oyle bir sorunla karsilasmadim.

      Bir sekilde bir yerde bir hataya neden oluyor demektir uygulama. Inanin hicbir fikrim yok.

      Sil
  40. arkadaşlar herkese tek tek selamlar.
    bana bir konuda yardım ederseniz çok sevinirim.
    şimdi…. bende huawei U8800 pro modeli var. telefonumu aldıktan bi kaç saat sonra google hesabını falan girdim yeni güncelleme bulundu diye mesaj geldi yükledim telefon yeniden başlatıldıktan sonra devam edecek dedi. kapandı ve bir daha açılmadı. Antalyada KVK ya verdim pro modellere bakmıyoruz dediler. telefonculara gitmeye korkuyorum içerisinden parça çalacaklar diye. bütün romları denedim ama cihazım hiç bi şekilde yanıt vermiyor. telefonu pc ye bağlıyorum alttaki tuş ışıkları yanıyor üstteki kırmızı ışık yanıp sönüyor ve 1 kez titriyor. yani telefonda can var ama ruh yok. Ne olur birisi bana yardımcı olsun. full Brick olsa hiç bir şeye tepki vermemesi lazım ama tepkisi azda olsa var.
    LÜTFEN YARDIM. guvenyangin07@gmail.com acil mail lütfen yardım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Pro'lar hakkinda maalesef benim de pek bir bilgim yok. Aletinize zarar verebilecek tavsiyelerde bulunmak istemiyorum.

      En iyi yardim alabileceginiz yer xda forumlari.
      http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1509

      Burada sizin durumunuza benzer sorunlari sorup yanit alanlar var. Orada anlatilanlari deneyin.

      Yardimci olamadim, kusura bakmayin.
      Kolay gelsin.

      Sil
  41. b518 in kendi recovery.img dosyasını atabilir misiniz? telefonumun sistemi kilitlendi stock roma dönüş için cwm i kaldırmam lazım.

    YanıtlaSil
  42. Bu ara ara çıkan aurora_5.0_u16 gibi uptadeleri kurduğumuzda yeni rom kuruyormuşuz gibi tüm bilgiler falan gidiyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmez. Wipe data veya benzeri bir sey demeden direkt olarak install diyerek kuracaksiniz. Aksi belirtilmedikce updatelerde herhangi bir silme islemi yapmaniza gerek yok. Silme islemi yapmadiginiz takdirde de verilerinize bir sey olmaz.

      Sil
  43. selamlar hocam kendi telefonuma ics yi sizin yönergelerinizle rahatlıkla kurdum fakat kardeşimin yeni aldığı ideos x5 e kuramıyorum onda da aynı 2.3.5 b522 yüklü 5.aşamada recovery modu için ses+power yapıyorum defalarca denedim hep mavi bir ekran çıkıyor başka bir yöntem var mı lütfen yardım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recovery dosyasını degistirmemissiniz demektir. Dogru dosyayi dogru yere attiginizdan emin olun.

      En kotu ihtimal B518 gibi bir versiyonu kurup bir de oyle deneyin. Olmamasi icin bir neden yok.
      Tek olmama sorunu Pro veya -51 versiyon falansa oyle olur (arka kapagini sokup batarya altindan kontrol edin).

      Sil
  44. üstad merhabalar ben metin
    bende yüklü sürüm aşağıda linkte resimde görülen sürüm ama ben hangi sürümün kaçıncı versiyonu olduğunu anlayamadım ilk yardım beklediğim konu budur

    http://f1302.hizliresim.com/16/7/jvct0.png

    özelliklekameranın video kaydı yaparken otomatik focus özelliği yüzünden telefonu kırasım geliyor oto-focus özelliğine çare bulunmuş bu yüzden güncellemek istiyorum

    1- sanırsam ben update dosyalarını kursam yetiyor ama telefonumda yüklü versiyonu bilemediğim için hangi update dosyaları kuracağımı bilemiyorum zahmet olmazsa dosya ismi vererek beni yönlendirebilirseniz sevinirim
    2-update dosyaları nasıl kurulur o kadar yer gezdim bir adım adım anlatan bir yer bulamadım nasıl yükleniyor
    Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1) indirme linklerinden (http://code.google.com/p/ics-aurora/downloads/list) once aurora_5.0_experimantal.zip'i indireceksiniz (100 kusur mb olan dosya).
      ardindan version 5 update 20'yi indireceksiniz. ayni bu sirayla kuracaksiniz.

      Anlatimin 7. adiminda anlatildigi sekilde yapabilirsiniz. Wipe yapmaniza gerek yok. CWM'ye gireceksiniz. Install diyeceksiniz. Once 5.0_experimental'i kurup ardindan ayni sekilde hemen arkasindan update 20'yi.

      Sonra telefonunuzu yeniden baslatin. Gule gule kullanin.

      Sil
  45. üstad tekrar merhabalar yine ben metin
    yardımlarınız için teşekkürler dediklerinizi yaptım sürümü yükselttim bir sorun yok ama kameranın video kaydı yaparken otomatik focus özelliği maalesef düzelmemiş .
    yardımlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  46. merhabalar günlerdir ics yüklemek için ugrasıyorum baska bir sitede adım adım her şeyi ugluadım sizinkinden çok farklı degildi.Neyse reboot system now yaptıktan sonra huawei logosu geldikten sonra ışığı yanan siyah bir ekrandan öteye geçemedi.sonra restore yapıp tekrar 2.3.5 kullanmaya devam ettim.Bugün yine bi yer de dload dosyasını telefon bellegine atmam gerektigi ve telefonun hafızasında baska bi se olmaması gerektigi söylendi-keşke yapmasaydım- neyse bunu yaparken maalesef backup yapmadım ve şu an telefon ne eski haline gelebiliyor ne de ics yüklendi.şu an huawei logosu var cmw ekranı açılabiliyor.pembe ekran var.dload dosyasını sd card'a atıp yüklemeyi denedim ama yine pembe ekran geliyor.install zip from sd card diyp ics'yi yükledikten sonra reboot system now dedim simdi de huawei logosu var 1dk aralıklarla reset atıyor telefon ancak hiç bir ilerleme kaydetmedi.dokunmatik tuslarda titreşimli geribildirim var.Yardımcı olun lütfen teşekkürler şimdiden...

    YanıtlaSil
  47. selamlar,
    Root Explorer dosyası bilgisayarda tanınmıyor, bu yüzden kuramıyorum, onu kurmak için bir programa mı ihitiyacım var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. root explorer bilgisayara degil telefona kurulan bir program.

      Sil
  48. Merhaba, ben partition işlemi yaptım ve üzerine Ayrıra 5.0 U21 kurdum herşey iyi fakat bellek olarak toplam 360 mb görünüyor. Bu neden olabilir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlislikla RAM belligine bakiyor olmayasiniz? Icsel hafizaniz ne kadar gorunuyor?

      Sil
  49. Benim tel Huawei Ideos X5 U8800 Pro ICS Güncellemesi var ama şunu merak ediyorum bu güncellemeyi yaparsam telefonda bir sorun çıkar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cikabilir de cikmayabilir de. Ne dememi beklediginizi anlayamadim.
      Bir sorun cikarsa geri donersiniz.

      Sil
  50. Hocam sene büyük adamsın gerçekten erinmemiş ve bunu süper bir biçimde anlatmışsın tek seferde yaptım o kadar karışık geliyordu ki hiç birşey anlamıyordum ve sayende kafamda tek bir soru işareti kalmadı tebrik ederim emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  51. Yaptığınız bütün bilgi aktarımları ve emeğiniz için teşekkürler. Tek karşılaştığım sorun pili çıkarıp takmadan cmv ekranına giremememdi.

    YanıtlaSil
  52. Merhaba, dediklerinizi yaptım fakat update_rom yüklemişim, şimdi telefon açılmıyor sadece cwm ekranına girebiliyorum, bilgisayar sdcard'ı görmüyor, şimdi ben nasıl düzelteceğim bu durumu

    YanıtlaSil
  53. suat hocam sayenizde telefonu adam ettim emekleriniz için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  54. İndirdiğimiz zip dosyasını açın. İçinde bulunan update.app isimli dosyayı masaüstüne çıkarın. Bunu dload isimli bir klasör oluşturup içine atın. Daha sonra bu klasörü telefonunuzun hafıza kartına atın.
    Telefonu kapatın. Açmadan evvel ses açma kapama tuşlarıyla (ikisine birden yani) ve tepedeki açma tuşuna basılı tutmaya başlayın. Karşınıza yazılar gelene kadar bu şekile 3 tuşa da basılı tutun (yazıları gelmek yerine pembe bir ekran gelirse o vakit dload klasörünü yanlış yere atmışsınız demektir).
    hocam stok roma geri dönmek istedim dediğiniz gibi yapıyorum ama hep pembe ekran geliyor stok roma nasıl dönücem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonu bataryasiz prizden calistirirken deneyin bir de. Olmazsa icsel hafizaya dload klasoru olusturup oradan calistirmayi deneyin bir de.

      Sil
    2. Evet hocam bataryasız yöntemle hallettim ilginize teşekkürler

      Sil
  55. Evet bataryasız yöntemle halledebildim teşekkürler ilginize.

    YanıtlaSil
  56. hocam 2.3.5 i yükledim dokunmatik takılıyor hiç biyere giremiyorum kendi kendine bazı yerlere giriyo ne yapmalıyım??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonunuz U8800 mü? Bataryanın altından model numarasından tam olarak emin olun. Bu tür sorunların diğer bir nedeni digitizerın bozulması. Eğer öyle ise digitizerın değişmesi gerekir (ebayden vs alabilirsiniz veya servise verebilirsiniz).

      2.2 yükleyin geri, düzelirse o zaman yazılımsaldır. Farklı bir versiyonla deneyin. B136 veya B158 gibi.

      Sil
  57. Root Explorer dan .cust_backup klasörüne girdiğimde r/w yapamıyorum ancak diğer klasörlerde yapabiliyorum.Hatam nerde olabilir? Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  58. Suat bey bu faydalı anlatımlarını okudum bendede bu cihazdan mevcut gelelim sorunuma 2012 mart ayında kvk garanti kapsamında cihazımı gönder ve 2.3.5 yüklü şekilde geri aldım ondan sonra cihazda batarya sorunları ortaya çıktı cihazı defalarca servise gönderdim ve şimdi kasımda garantisi bitti sonra cihazı rootladım cwm versiyonunu değiştirdim sanırım 5.5.0.7 şuanki batarya kalibrasyonunuda yaptım fakat değişen olmadı.hatta sıfır bir batarya aldım değişen birşey yok.bendeki cihazın modeli u8800 ve 2.3.5 in çekirdek sürümü ise 2.6.35.7. Sizce hafızayı genişletererk ıcs yüklesem sorunum çözülürmü daha önce hiç rom yüklemedim bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılarımla Cem DEMİRER

    YanıtlaSil
  59. Suat bey şuan telefona ıcs yükledim ancak aurora yazısında takılıyor cwm sürümüm 5.5.0.4 ve bahsettiğiniz genişletmeyi yaptıktan sonra bu kurulumu yaptım cihaz şuan açılmıyor ve geri 2.3.5 b518 i yüklemeyi denedim oda olmuyor yardımlarını bekliyorum bunları hepsini batarya sorunum için yapmıştım ancak şuan telefonu hiç kullanamıyorum tekrar söylüyorum yardımlarınız bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  60. Bütün sorunları hallettim ancak hafıza genişletme olayını yaptığımda sadece 2.2.1 çalışıyor 2.3.5.'in her sürümünde cihaz 2 kere açılmıyor aurora ise hiç açılmadı hafızayı eski stock duruma getirdiğimde ics aurora 5.0 son sürüm ve 16 numaralı paketi indirdim şuan en sorunsuz böyle görünüyor cihaz.Batarya sorunum halen devem ediyor bütüm romları denedim her türlü kalibrasyonu denedim hatta sıfır batarya aldım ama yine batarya su gibi gidiyor cihazda donanım problemim olduğunu düşünüyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim... Saygılarımla Cem DEMİRER

    YanıtlaSil

Blog Listem