Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

26 Mayıs 2012 Cumartesi

Jailbreak iOS 5.1.1 (Iphone 3GS/4/4S/iPad2/iPad3/Ipod Touch) - Resimli anlatım

02 Eylül 2012: Bu sayfadaki yorum bölümünden sorduğunuz sorulara sistemden kaynaklanan bir problemden ötürü YANIT VERMİYORUM/VEREMİYORUM!Lütfen sorularınız için iOs 5.1.1 soru cevap bölümü iphone 3g-3gs-4-4s/ipod touch/ipad 2-new adresini kullanın.
26 Mayıs 2012: Yazı güncellendi. 5.1.1 9b208 sürümü yayınlandığından ona ilişkin düzeltme yapıldı.
29 Mayıs 2012: Absinthe 5.1.1 9b208 için yeni update çıkardı. Onun bilgisi eklendi.
11 Haziran 2012: Birçok sorunu çözen Absinthe 2.0.4 versiyonu eklendi.




Yeni bir jailbreak serüveni ile karşınızdayım. Bugün yapacağımız şey 5.1.1 jailbreak'i. Absinthe tarafından çıkartılan bu jailbreak'i uygulamak 5.1.1'e update etmek dahil (5.0.1'den update ediyorum ben) toplamda yaklaşık olarak seçeceğiniz işlem türüne göre 1 saatinizi alacak. Kısaca oldukça boş bir zamanınız olduğundan emin olun.
Ayrıca işlem sırasında karşılaşabileceğiniz sorunlardan sorumlu olmadığımı belirtmek isterim. Sonra külahları değişmeyelim. Tamam, sakin olun. Zaten %99,9 bir sorun yaşamayacaksınız!

İşte başlıyoruz.

1) iTunes'u son sürüme güncelleyin. Birçok olası sorunun kaynağını kurutmuş olursunuz böylelikle. Direkt olarak itunes içinden aşağıdaki fotoda görülen şekilde güncelleme yapabilirsiniz.


İndirmek için ise: http://www.apple.com/itunes/download/

2) Aletinizi bilgisayarınıza bağlayıp Satın Alınanları Aktar (Eş zamanla) ve Yedekle yapınız. İkisini de ayrı ayrı yaptığınızdan emin olun. Benim anlatımımda aynı greenp0ison'daki gibi jailbreak işlemi daha kısa sürsün diye yedekten geri yükleme yapacağız (önerilen de bu). YEDEKLEME YAPMAYI UNUTMAYINIZ! Şayet yedek almazsanız tüm verilerinizi kaybedebilirsiniz!


3) Absinthe v2.0.4'ün Windows versiyonunu buradan veya buradan veya buradan indirin (jailbreak aracımız bu). Şayet Linux veya Mac'te işlem yapacaksanız veya herhangi bir hata ile karşılaşırsanız size uygun sürüm için ya da daha güncel sürüm var mı diye bu adrese gidip bakınız.

4) Aletimizi 5.1.1 versiyonuna güncelleyelim.
Burada genelde yaptığım hatırlatmayı yapmak isterim. Şayet siz bu işlemi yaparken 5.1.1'den daha yeni bir versiyon varsa ve daha önceden aletinizi hiç jailbreak yapmadıysanız o zaman bu güncellemeyi YAPAMAZSINIZ!

Hata alan arkadaşların geneli bundan ötürü hata alıyorlar. Blogumdaki 5.0.1 güncellemesini yapmak istiyor ama hata kodları izin vermiyor. Demem o ki sizin için yeni versiyona çıkacak jailbreak'i beklemek dışında yapılacak bir şey yok. Daha önceden jailbreak yaptıysanız Cydia'yı çalıştırdığınızda tepede SHSH karşısında versiyon numaraları göreceksiniz. Orada 5.1.1 varsa bu işlemi yapabilirsiniz (nasılını burada anlatmıyorum yorumdan sorunuz).

Gelelim güncellemeye. Şu an 5.1.1 son versiyon olduğu için aletimizi takıp direkt olarak iTunes içinden sürüm güncelle demek yetiyor.
5.0.1 veya 5.1'de idiyseniz ve jailbreak yapmış haldeyseniz 5.1.1'e telefondan üstünden güncelleme sırasında hata alabilirsiniz... Apple bir şekilde OTA'lı update'i engellemiş nasılını bilmiyorum.

ÖZETLE!!! Yapacağınız şey iTunes'u açmak ve güncelle butonuna basmak.

EDİT: Absinthe yeni çıkardığı sürümle iphone'daki yeni versiyona uygulanamayan jailbreak sorununu çözdüğünden aşağıdaki kısma ihtiyacınız yok. Yine de elle güncelleme dosyasını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

Apple yayınladığı yeni update ile birlikte jailbreak'in önüne geçmeye çalışıyor. Bu sebepten ötürü iTunes üstünden güncelle demek artık absinthe'in çalışmayacağı 5.1.1 (9b208)'i indirtmiş oluyor.
O yüzden yapmanız aşağıdaki bağlantılardan aletinize uygun ipsw dosyasını indirmek (ortalam 750 mb'lık bir dosya):

Iphone 3GS
Iphone 4
Iphone 4s 
Ipad
Ipad 2 Wifi
Ipad 2 Gsm
Ipad 2 Wifi (R2)
Ipad 3 Wifi
Ipad 3 Gsm
Ipod Touch 3G
Ipod Touch 4G

Buradaki dosyayı indirdikten sonra iTunes içinde Shift tuşuna basılı tutarken Güncelle butonuna basacaksınız. Karşınıza çıkan pencereden indirdiğiniz ipsw dosyasını gösterdiğiniz anda güncelleme başlayacak.


b) Güncelleme işlemi internet hızınıza göre (750 mb dosya indirecek) yaklaşık 15 dakika ile 2 saat arası değişebilir. Daha önceden 5.1.1 versiyonu ipsw dosyasını indirmiş durumda iseniz o zaman güncelle tuşuna shift tuşuna basılı tutarken basıp sonra dosyayı seçmeniz işlemi hızlandıracaktır.

Neticede güncelleme başlayacak.

Güncelleme bitene kadar iTunes üstünden bir şey yapmayın ve aletinizi usb'den sökmeyin. Yalnızca bekleyin :)

Buradan sonrası seçimli:
5a) Benim tercihim ve şimdiye kadar hep yaptığım şey olanın üstüne güncellemeyi kurmak ve jailbreak'e tabii tutmak. Genelde tam tersi b şıkkında anlattığım verileri silip öyle jailbreak etmeyi öneriyorlar ama onu biraz gereksiz buluyorum. Tercih sizin. Bu yol çok daha kısa onu belirteyim.

Burada yapacağınız şey verileri silmemek :) Bunun kötü yanı aslen şu: şayet önceden jailbreak'iniz varsa ve installous ile programlar kurduysanız işlem sonrasında hata mesajları alabiliyorsunuz.

Zira jailbreak yapmış olmanıza rağmen Installous kurulu olmuyor. O kurulu olmayınca da daha evvel elinizi kolunuzu sallayarak kurduğunuz programlar geri yüklenemiyor.
Ayrıca jailbreak işlemi biraz uzun sürüyor. Gerçi ben daha önce 5.0.1'e geçerken böyle yaptım. Zaten en sonunda siz de benim 5.0.1'de yaptıklarımı yapacaksınız. Onlar nedir derseniz: installous kurup yedekten geri yüklemek. Ben buna göre anlatmaya devam edeceğim.


5b) Seçimli demiştim ama bu aşamaya hiç gerek yok. Eski versiyonlarda installous programlarına verdiği hatayı bu versiyonda vermiyor. Kısaca buna gerek kalmıyor.
 Bu yolda aletinizdeki tüm verileri sileceğiz. İsterseniz siz bu adım yerine 4a'yi deneyebilirsiniz. Dediğim gibi benim anlatımım 4a için devam edecek ama bunda da çok farklı bir şey yok. En son adımda yedekten geri yükleme yapacaksınız.
Bu işlem biraz daha uzun ama daha düzenli. UZUNDAN KASTIM GERÇEKTEN UZUN! BİRKAÇ SAAT SÜRECEĞİ GARANTİ GİBİ BİR ŞEY! Bunun sebebini Apple şurada anlatmış. Özetleyecek olursam tüm verileri geri döndürülemez biçimde silmeye çalışıyor. İş bu sebepten oldukça uzun zaman alıyor.
4a yolu daha kısa sürüyor ama biraz ortalığı karıştırma olasılığı var onun da. Tercih tamamen size ait.

Her neyse, yapacağımız şey tüm verileri silmek. Bunun için aletinizde Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm içeriği ve ayarları sil kısmına tıklıyoruz.


Bu işlemden sonra aletiniz kapanacak ve birkaç saat bekleyeceksiniz. Benimkisi (ipod touch 4 - 8 gb) ve bir defa denedim yaklaşık 2 saat sürdü. Bazen işlem öylece takılı kalabiliyor. Yani sabah kalkıp hiçbir şey olmamış aynen kaldığı yerde bulabiliyorsunuz.
Şayet verileri sil dediniz ve 2 saat sonra bile aynı dönen simgeyi görüyorsanız o zaman HOME + Power tuşuna basılı tutarak aletin yeniden açılmasını sağlayabilirsiniz. Bu tür durumlarda genelde hiçbir veriniz kaybolmamış oluyor. Şayet yine de verileriniz kaybolmuş durumda görürseniz o vakit yedekten geri yükleme yapınız.


Bu işlem bittikten sonra telefonunuz açılacak.

6) Güncelleme bitti sırada absinthe ile jailbreak yapmak var.
Daha önce indirdiğimiz zip dosyasının içinden "absinthe-win-2.0.4.exe" isimli dosyayı masaüstüne çıkarın. Çift tıklayarak çalıştırın. Güvenlik uyarısı verirse kabul edin. Bir dos penceresinden dosya çıkarımı yapacak.
DİKKAT İLK TIKLADIĞINIZDA DOSYALARI ÇIKARTMIŞ OLACAK SADECE JAİLBREAK İŞLEMİ BAŞLAMAYACAK!!!
Nihayetinde işlem bittiğinde masaüstünüzde "absinthe-win-2.0.4" isimli bir klasör olacak. O klasörün içinde "absinthe.exe" diye bir dosya olacak. Bu dosyaya tıklayın.

Güvenlik uyarısı verecektir, tamam deyin. Aletiniz zaten usb'de takılı olmalı. Öyleyse bir süre beklediğinizde karşınıza tam olarak şu ekran gelmeli:


Dikkatinizi çektiği üzere altı çizili kısımda aletiniz ve model numarası, üstündeki ios versiyonu gibi bilgiler mevcut. Buradaki yazı görüldüğünde aşağıdaki Jailbreak yazısı tıklanabilir hale geliyor. Şayet yukarıdaki bilgilerde bir hata varsa o vakit Jailbreak butonu tıklanamaz halde, silik duruyor.
Eh, tahmin edebileceğiniz gibi şimdi yapmamız gereken Jailbreak butonuna tıklamak.

 

İşlem bitene kadar arkanıza yaslanın ve bekleyin. En geç 15 dakika sonra işlem bitmiş olmalı. Eğer takılı kalırsa karşınıza saçma bir windows hata ayıklayıcısı çıkabilir. İlk deneyişimde benim öyle bir hata çıktı.
Böyle bir durumla karşılaşırsanız heyecan yapmayın. "Programı kapat" dedikten sonra aletinizi usb'den sökün. Home tuşuna basılı tutarken power tuşuna da basılı tutmaya başlayın. Alet restart atana kadar basılı tutmaya devam edin.
Alet açıldığında usb'den bağlayın ve Absinthe programını yeniden çalıştırın. Son olarak Jailbreak düğmesine basın.

Tam olarak emin olmamakla birlikte bu tür hataların sebebi serverlardaki aşırı yüklenme gibi duruyor. Belki program bazlı bir sorun da olabilir. Şimdiden 2.0 versiyonu üstüne 2.0.1 gelmiş durumda ne de olsa :) O yüzden ne yaparsanız yapın sorun düzelmezse daha yeni versiyon var mı diye 3. bölümde verdiğim şu adrese gidip kontrol edin.

Benim en son aşamada şöyle bir hata çıktı karşıma: "ERROR: Could not connect to lockdown. Aborting".



Buna rağmen Cydia yüklenmişti. Cydia'yı arama kısmından bulup çalıştırdığımda herhangi bir problem karşılaşmaksızın kullanmaya başladım.
Cydia'nın işlemi yaklaşık 4-5 dakika sürüyor. Dosya sistemi hazırlandıktan sonra alet restart atıyor.

Sonrasında her şey güllük gülistanlık oluyor. Geçmiş olsun.
Jailbreakli aletinizi kullanmaya başlayabilirsiniz!

---

Buradan sonra installous yüklemek ve diğer konularda bilgi almak isterseniz aşağıdaki bağlantılardan yardım alabilirsiniz. Başka bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa yorum bölümünden yorumda bulunabilirsiniz (yorumları onaylayıp yayınlıyorum bu sebeple tekrar tekrar yorum yazmayınız lütfen).

Bu sayfadaki yorum bölümünden sorduğunuz sorulara sistemden kaynaklanan bir problemden ötürü yanıt veremiyorum! Lütfen sorularınız için iOs 5.1.1 soru cevap bölümü iphone 3g-3gs-4-4s/ipod touch/ipad 2-new adresini kullanın.



PROGRAMLARI ÜCRETSİZ OLARAK DENEMEK İÇİN INSTALLOUS UYGULAMASINI YÜKLEMENİZ GEREKİYOR. INSTALLOUS NASIL YÜKLENİR VE NE İŞE YARAR BU KONUDA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

Iphone/Ipod Touch 3g/3gs/4g bilgisayar (pc) üzerinden dosyalara ipa dosyaları kurmak, dosyalara erişmek silmek

iOs Gerekli Yazilim Rehberi - Programlar - 1 (2011)  

Kredi kartsız iTunes hesabı açma (2012 güncel) 

Cydia nedir? Yalnizca installous kurmak icin mi var?


Cydia kullanmadan ifunbox/ifile ile .deb dosyası nasıl kurulur?

iOs ile alakalı tüm problemleriniz için genel adres! 

216 yorum:

  1. İphone4' ü yurt dışından getirttirdim burda güncelleme yapıyor şu an 5.1 yüklü. Bir sıkıntı yaratmaz dimi bun uygulasam jeilbreaki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sim kilitli degilse (ki degildir 5.1 olduguna gore) rahatlikla uygulayabilirsiniz.

      Yalnizca sim kilitli alet sahiplerinin direkt bu sekilde uygulamamasi gerekiyor.

      Sil
    2. sim kilitlilerde nasıl uygulamamız lazım benim sim kiltli

      Sil
    3. benim cihazda sim kilitli kilidi nasıl açabilirim

      Sil
    4. 5.1.1'e direkt olarka guncellendiyse acma imkani yok. Baseband korunduysa baseband numaranizla google'da aratiniz.

      Sil
  2. Kardeşim İpad2 de şimdi denedim ilk denememde tamamdır.Emeğine sağlık,çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. bende iphone 4s var yurt disindan aldim aldigimda uzerinde 5.0.1 surumu vardi nasil oldu anlamadan surumu 5.1e guncellemisim.Sim kiliti var mi bilmiyorum(ogrenmenin bir yolu var mi?) suana kadar hic jailbreak yapmadim sorum su ki bu guncellemeyi ben yapabilir miyim yani 5.1 surumune uygulayabilir miyim?Biraz uzun oldu kusura bakmayin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sim kilitli olsa telefon olarak kullanamazdiniz.

      Kisaca yukaridaki anlatima gore jailbreak yapmanizda hic sakinca yok. Adimlari takip edin yeter, iciniz rahat olsun.

      Kolay gelsin.

      Sil
    2. kardes jailbreak islemi yarida kalir yada yapamazsak ne kotu ihtimalle ne olur?ilk jailbreak yapacagim birsey olacak telefona diye korkuyorum

      Sil
    3. Hicbir sey olmaz. iTunes ustunden restore (geri yukleme) yaptiginiz anda jailbreak islemi oncesine doner. Jailbreak neredeyse sifir sorun cikartan bir sey. Denemekten cekinmeyin.

      Sil
  4. iphone 4s surum 5.1 var bende hic jailbreak yapilmadi yani hic shsh numarasi yada cydia yok telefonda sizin aciklamalarinizda bir yer dikkatimi cekti
    "Şayet siz bu işlemi yaparken 5.1.1'den daha yeni bir versiyon varsa ve daha önceden aletinizi hiç jailbreak yapmadıysanız o zaman bu güncellemeyi YAPAMAZSINIZ!"
    daha onceden jailbreak yapilmadi bir sorun olur mu?Ve sim kilidi hakkinda detayli bir bilgi alacagim bir yer var mi?Simdiden tesekkur ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su an sorun olmadan yapabilirsiniz. Ayrica onu gecin zaten once 5.1.1'e guncelleyeceksiniz. Yani 5.1.1'e guncellemeden jailbreak yapamazsiniz. 5.1.1'e guncellendikten sonra da ortada bir problem kalmiyor.
      Kisaca ortada sizin acinizdan bir sorun yok.

      Daha once de dedigim gibi 5.1 icin hem de 4s icin benim bildigim bir sim kilit cozme yontemi YOK! Oyle bir yontem olmadigindan 5.1 ustunde herhangi bir sorun olmadan kullaniyorduysaniz yeni versiyonda da rahatca kullanirsiniz.

      Sil
  5. telefon iphone 4s hic jailbreak yapilmadi shsh kaydi yada cydia yok uzerinde surum 5.1 sim lock olup olmadigi hakkinda bir bilgim yok bu telefona jailbreak yapsam bir sorun olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Daha once de dedigim gibi 5.1 icin hem de 4s icin benim bildigim bir sim kilit cozme yontemi YOK! Oyle bir yontem olmadigindan 5.1 ustunde herhangi bir sorun olmadan kullaniyorduysaniz yeni versiyonda da rahatca kullanirsiniz."

      Sil
  6. Bugun baya bir basinizi agrittim ama bir sorum daha olacak iphoneyi pc ye bagladim daha oncesinde itunes'i son surumune guncelledim telefon pcye bagli iken sag koseden telefonun ismine sag tiklayip yedekle yapmak istiyorum ama cikan tek sey eject yani cikar ona tiklayincada haliyle birsey olmuyor nerde yanlis yapiyorum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha once o bilgisayardaki itunes ustunde eslesme yapmadiginiz manasina geliyor olabilir.
      Ilk taktiginiz anda eslestireyim mi diye sormasi gerek ya da en azindan sifirlarim bak akilli ol gibisinden bir uyari vermeli.

      Sil
  7. tesekkur ediyorum sizi baya bir ugrastirdim ama sonucta jailbreak sorunsuz bir sekilde oldu ne desem ne yapsam tesekkur etmekten baska o kadar guzel aciklamissiniz ki emeginize yureginize saglik..

    YanıtlaSil
  8. hayırlı gün iphone 4 kullanıyorum 5.1.1 versiyonda jailbreak yaptım sonra "ERROR Device already jailbroken Detected untether" bu uyarıyı alıyorum ama telefonda degişen bir şey yok bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hali hazirda zaten jailbreak yapmissiniz demek ki. Eger oyle ise Cydia icinden Rocky Racoon isimli untether edici uygulamayi kurmaniz yeterli sizin icin. Tekrardan jailbreak yapmaniza gerek yok.

      Sil
  9. meraba arkadaslar bende ıphone 3gs 5.1.1 sürümü var bunu denedim ama olmadı bilgisayar islerinden cok anlamam bana acıklamalı bir sekilde yardım edebilecek biri varmı ? yasadıgım sorun bu absinthe programına bagladıgımda sürekli hata penceresi cıkıyor ne yapmalıyım makinam bozulacaksa hic olmasın ama bana saglıklı bir bilgi verebilecek biri varmı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Denedim ama olmadi.". Hastayim bu soze.

      Absinthe acinca ne hatasi aliyorsunuz? Absinthe'in en guncel versiyonunu cektiniz mi?

      Makinaniz bozulmaz ama bu haliyle size yardimci olamam. Daha fazla bilgi verin lutfen.

      Sil
  10. iyi günler verdiginiz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Cydia açilmiyor açılacak gibi oluyor fakat açılmıyor bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Restore cekip jailbreak islemini tekrar yapin.

      Sil
  11. valla ne deseydim kardes denedim süper oldu yardım edinmi ? bu yukarıdaki herseyi yaptım absinthe programını actım hata geldi hata gelirse yapın denilen bu restart islemini yaptım tekrar denedim olmadı yani denedim ama olmadı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata mesaji olarak ne gorunmustu? Daha once alette tethered bile olsa jailbreak var miydi?
      Yapabileceginiz restore yapip, yeniden jailbreak yapmayi denemek. 3gs'de ozel bir sorunu olduguna dair bir ibare var mi diye arastirdim herhangi bir sikayette bulunani gormedim.

      Sil
  12. bu işlemleri windows xp de yapabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kagit ustunde bir sorun olmadan yapabiliyor olmaniz gerek. Kendim denemedim ama simdiye kadar hic olmadi diyen duymadim.

      Sil
  13. iyi akşamlar sizin verdiğiniz bilgilerle jaibreak yaptım teşekkürlerimi bir borç bilirim hakkınızı helal edin.Cydia DAN indirdiğim uygulamaları ki bunlar deck activator lockinfo gibi kilitli ekrandan nasıl silebilirim selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lockinfo gibi uygulamalari tamamen kaldirmak icin cydia icinden manage > packages > program adi > modify > remove ile kaldirabilirsiniz.
      sadece kilit ekranindan kaldirmak istiyorsaniz ayarlar kismindan yapabiliyor olmaniz gerek.

      Sil
  14. TŞKLER SAOLUN ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN

    YanıtlaSil
  15. bende 3gs var sürümü 5.1.1 daha once hıc jailbreak yapmadım. benim telefonumma da olur mu ?

    YanıtlaSil
  16. Suat Bey,
    Yurtdışından sim kilitli iphone 4 aldım. Telefonu yurtdışındayken ilgili GSM operatörüne ait bir sim kart ile aktif edip Türkiye ye getirdim. Burada i-tunes ile 5.1.1 sürümüne güncelledim. Şimdi sim kilitli olduğu için yeniden aktif etmemi istiyor. Bu durumu nasıl çözebilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konularda cok fazla bilgim yok, kusura bakmayin.

      Sil
  17. butun adımları tam yaptım amao hatayı verdi en son cıkan error falan .ve cydia kurulmadı neden ve napmam lazım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tekrar deneyin. yogunluktan sacmalayabiliyor bazen.

      Sil
  18. telefondan da güncelleme yapamıyorum hata veriyor.İtunes da da güncelle silik gözüküyor.İphone yazılımı güncel. 12 haziran tarihinde güncelleme olup olmadığı tekrar denetlenecektir diyor nasıl güncelleme yapacağım ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten son surumde oldugunuzdan oyle oluyor olabilir mi?

      Telefondan Ayarlar > genel > hakkinda
      kisminda yaziyordur hali hazirdaki versiyonunuz. Oradan bir bakin. Sayet 5.1.1 degilse o zaman tekrar yorum birakin, baska bir yolla guncelleme onerisinde bulunurum.

      Sil
  19. benim telefonum jail breakli 5.0.1 güncelliyemiyorum normal şekilde telefondan 5.1.1 sürümüne yardım eder misn ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1) Once yedek alin. Sonra restore edin. Ardindan guncellemeyi deneyin.

      2) 1. yol ise yaramazsa o vakit dns'lerinizi degistirip tekrar deneyin.

      3) 2. yol da ise yaramazsa hosts dosyanizin icine su satiri ekleyin:
      74.208.10.249 gs.apple.com
      tekrar guncellemeyi deneyin. ise yaramasi gerek.

      Yine olmazsa tekrar yorum birakin.

      Sil
  20. sa ya kardesım bende ıphone 4 var teknosadan almıstım ılk defa jıllbreak yaptım ama telefon mahvoldlu ekranın altında sabıt duran 4 menu yerı suan yok rehber mesajlar safarı kamera fotograflar ıpod facebook gıbı ana uygulamaların sekmesı yok suan bıldıgın psıkolıjım bouldu telefon bos bır kutu gıbı ısın kotusu usb olarak suan pc de tanımıyo byardım edermısın ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Usb'den bagladiginizda itunes hic mi gormuyor aleti? Restore yapmaniz normalde yeterli gelecektir.

      Telefon ustunden home + power tuslarina ayni anda basili tutmaya baslayin. 10-15 saniye sonra tamamen kapanip acilacaktir alet.

      Restore yapamiyor ve yukaridaki yolla acilmiyorsa servise goturmeniz en iyisi. Jailbreakten oturu garantiye bir sey olmuyor, o yuzden iciniz rahat olsun.

      Sil
  21. jailbreak yükleme sırasında telefonunum model numarası yerine şu şekilde hata verdi
    ERROR:device has a passcode set!if a passcode is set,the jailbreak procedure will most likely fail.unplug device,go to settings and disable the passcode,then plug it back in.
    ne yapmam gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonunuzda sifre aktif, ayarlardan sifreyi deaktif edin

      Sil
  22. bende suan jailbreak yapmaya calısıyrum 4s war guncellemyı yaptım surumu5.1.1 olarak ılk asama geldı jailbreak yazısına tıkladım fakat ılk asamada az bır mavı dolum yaptı orda kaldı ılerlemıyor ne yapmam gerek acaba ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleti usb'den sokun. Hata verecektir. Sonra tekrar takin ve yeniden deneyin.

      Sil
  23. arkadaşım absinthe 2.0.1 ile absinthe 2.0 arasındaki farklar nelerdir ? Ben absinthe 2.0 ile jailbreak yaptım 2.0.1 ya da 2.0.2 yapmama gerek var mı ? (cihazım iphone 4s)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten jailbreak yaptiniz ve bir problem yasamiyorsaniz tekrardan bir sey yapmaniza gerek yok.

      Sil
  24. ERROR: Could not connect to lockdown. Aborting Alan arkadaşlar Yukarıdaki İPSW Dosyalarını Backup SHİFT Tuşuna basarak yüklesin Daha Sonra Jailbreak yapsınlar ben denedim oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirme icin tesekkurler.
      Alet neydi acaba? 3gs, 4, 4s?

      Sil
  25. merhabalar benim tlf ıphone 4 5.1.1 sürümü Jailbreak yaptım ama sonrasında telefonu kapatıp açtıgımda cydia,safari ,instalous ve indirdigim seyler hiçbiri açılmıyor ve youtube da videoları buluyor ama açmıyor ne yapmam lazım?iki kere denedim ve aynı oluyor.

    YanıtlaSil
  26. deniyorum demiyorum olmuyor daha doğrusu windows 7 pc masaüstüne çıkarıp çift tıklayıp açıyorum siyah pencerede açıp kodlama yapıyor tam bilmiyor ne olduğunu sonra pencere kapanıyor ve absinthe penceresi çıkmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duzgun okumuyorsunuz yazilanlari;
      "Daha önce indirdiğimiz zip dosyasının içinden "absinthe-win-2.0.1.exe" isimli dosyayı masaüstüne çıkarın. Çift tıklayarak çalıştırın. Güvenlik uyarısı verirse kabul edin. Bir dos penceresinden dosya çıkarımı yapacak. Nihayetinde işlem bittiğinde masaüstünüzde "absinthe-win-2.0.1" isimli bir klasör olacak. O klasörün içinde "absinthe.exe" diye bir dosya olacak. Bu dosyaya tıklayın."

      Kisaca tikladiginiz dosya yeni bir klasor olusturuyor. Onun icindeki dosyayi calistiracaksiniz.

      Sil
  27. merhaba,3gs kullanıyorum ve anlattığınız yollarla jalibreak yapmaya calıstım.absinthe 2.0.2 versiyonuyla jailbreak yaptım ve işlem tamamlandı.daha sonra cydia tıkladığımda telefon kapanıp tekrar açıldı ve kişiler,mesajlar ve mail imgeleri telefondan gitti. absinthe 2.0.4 (son versyion) ile tekrar j.break yapmaya çalıştım ama başarılı olamadım.restore yaptım telefonu restartladım fakat hiçbirşey çare olmadı. başka ne yapabilirim. telefonumda varolan herşey şu an için görünmüyor.Kşiler,mesajlar ,fotoğraflar v.b.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Restore yaptiginizda geri gelmedi mi simgeler? Basarisiz mi oldu restore girisimi? Hata vermedi ama simgeler de geri gelmedi mi?

      Yeni bastan 5.1.1 kurmayi veya daha onceki versiyonlardan birisini kurmayi denediniz mi? ipsw dosyasini indirip guncelle kismina shift ile basmayi deneyip ipsw dosyasini gostermeyi denediniz mi?

      Sizinkine benzer bir tane problem buldum. Onda soylenen Cydia'yi daha jailbreak islemi bitmeden baslatmanin boyle bir hataya yol acabilecegi soyleniyordu.

      Sil
  28. device already jalbroken!detected untether uyarısı veriyor.alet 3gs
    absinthe 2.0.2 ile kurdum.cydia açınca tel kapanıp açıldı ve kişiler,fotoğraflar,mesajlar ve mail gibi ikonlar gitti.
    daha sonra absnthe 2.0.4 (son versiyon) indirdim.onula denedim ama sürekli yukarıdaki hatayı veriyor.sanırım hatada zaten yüklü diyor ama alette ne cydia var nede eski varolan önemli ikonlar.restore yaptım. anlattığınızın dışında yapabilceğim başka birşey varmı.teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alet zaten jailbreak yapilmis diyor uyarida. Bir sekilde jbli oldugunu dusunuyor.
      Restore yapip tekrar jailbreak yapmayi denemek disinda yapabileceginiz bir sey yok.

      Sil
  29. YA USTA BU PROGRAMI BIR TURLU CALISTIRAMADIM DOS EKRANI GELIYOR PROGRAM DEVREYE GIRMIYO

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dosya ekranindan sonra actiginiz yere bir klasor olusturuyor! Onun icinde bir absinthe.exe daha var, ona tiklayacaksiniz.

      Sil
  30. Cihazım iPhone 4s absinthe 2.0 jailbreak yaptım.Oluşturduğum klasörler,ayarlar vb. şeyler jalbreaksiz haline göre 2-3 saniye daha geç açılıyor.Jailbreak'i sorunsuz yaptım cydia,installous.. sorunsuz çalışıyor ama eski haline göre daha yavaş açılıyor klasörler ve aç-kapa tuşuna basıp telefonu beklemeye alınca gelen ses 2-3 saniye sonra geliyor.Sizce bu normal mi ? Restore edip jailbreaksiz kulanayım mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence restore yapin, arkasindan tekrar jailbreak yapip yeniden deneyin. Bu defa absinthe 2.0 yerine 2.0.4 versiyonunu deneyin.

      Sil
  31. Merhaba, msj yazdım ama görünmedi iki kere çıkarsa kusura bakmayın. Öncelikle mükemmel anlatım için teşekkür ederim. kendi kendime anlatıyormuş gibi hissettim. 4s i jailbreak yaptım herşey oldu. installousdan bi deneme de yaptım sorun yok. fakat 5.0.1 versiyonuna geri dönüp bir deneme yapayım tekrar jailbreak yaparım dedim fakat geri yükleme sırasında bu yükleme firewire yüklemesi içermez sadece takvim kişiler notlar vs yüklenir diyince birşeylerin yanlış olduğunu fark ettim. tüm anlatılanları altındaki ilgili linkleri de okudum. Bu shsh kaydı tam olarak nedir ve ne işe yarar umbrella diye birşey buldum telefona yedekleyince sonra bu kaydı nasıl buluruz vs.Anlatım için ilgili bir link verebilirmisiniz.. Teşekkürler.. iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5.0.1'deyken jailbreak yaptiysaniz ekstra bir sey yapmaniza gerek yok aslinda. Sadece hosts dosyasina bir satir ekleyerek 5.0.1'e donebilirsiniz. Tinyumbrella ile isiniz yok su asamada. Zira Cydia otomatik olarak shsh bloblarinin kaydini aliyor. Cydia serveri olan 74.208.10.249 adresini ekleyin su sekilde:

      74.208.10.249 gs.apple.com

      (hosts dosyanizin yeri isletim sisteminize gore degisiyor ama engelli ip'leri asmayi biliyorsaniz hosts dosyanizin nerede oldugunu da biliyorsunuzdur eminim).

      Daha sonrasinda itunes ustunden guncelle butonuna direkt olarak degil shift'e basili tutarken tiklayin. Bu sayede ipsw dosyasi secmenizi isteyecek. 5.0.1 ipsw dosyasini sectiginizde geri downgrade olacaksiniz.

      Cok benzer islemi surada 4 versiyonlari icin anlatmistim, bir fikir verebilir sanirim:
      http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2010/11/ipod-touch-4g-3g-2giphone-ios-421.html

      Sil
  32. absinthe jailbreak kurulumu bittiginde ne cıkıyor bende Done, enjoy! cıktı bıttımı demek oluyor bu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen oyle. Bir dakika kadar telefonun kendisine gelmesi icin firsat verin. Sonra Cydia'yi calistirin. Cydia repolari guncelleyecek. Ardindan respring yapayim diyebilir, yapsin.

      Sonra normal kullanima gecebilirsiniz.

      Sil
  33. cydia yı calıstırdım prepering to system fılan cıktı bitti şimdi ama menude hicbişey gozukmuyor kurdugum programlar var ama temel öğeler gözükmüyor bunu nereden düzeltebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek istediginizi anlayamadim?

      Temel ogelerden kastiniz Mail, Telefon, Sms gibi seyler mi? (Daha once buna benzer hatayi alan birileri yazmisti). Daha evvel jailbreak var miydi sisteminizde?

      Eger vardiysa, o zaman Cydia'dan Sbsettings'i kurun. Sonra ayarlardan > SbSettings > Hide Icons > Hide Mail icon > respring yapin > sonra tekrar Ayarlar > SbSettings > Hide icons > Show Mail icon deyin. Duzelmesi gerek. Bunu kaybolan tum simgeler icin yapin.

      Sayet sorun bundan farkli ise Restore yapin.

      Sil
    2. merhabalar, benzer bir sıkıntı bendede oldu.

      cydia programını çalıştırdım, sistem ayarlarını yaptı, sonra telefona restart yapıp açıldı, gelen ekranda ilk sayfada olması gereken uygulamar ve cydia programı gitmişti. arama kullanarak bulmaya çalıştım ama bulamadı. ayarlar butonu da dahil programların çoğı silindi.
      nasıl düzelte bilirim. geri mi yükleme yapmam gerekiyor?

      syg,

      Sil
    3. Restore yapip tekrar jailbreak yapmayi deneyin. Sonra geri yukleme yaparsiniz.

      Sil
  34. yok jailbreak yapmamıstım daha once sadece videolar, youtube, hava durumu, gazete bayısı var alttakı 4 lü sabit menude yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her seyden once iTunes'tan restore yapin. Bu tur sorunlardan sikayet eden kisi sayisi artti. Isterseniz bir sure yeni bir duzeltme iceren versiyon icin bekleyin veya eski absinthe versiyonlarindan birisiyle tekrar jailbreak yapmayi deneyin:

      2.0.1: https://dl.dropbox.com/u/1352963/absinthe-win-2.0.1.zip
      2.0.2: https://dl.dropbox.com/u/1352963/absinthe-win-2.0.2.zip

      En kotu ihtimal tekrar Restore yaparsiniz.

      Sil
    2. tamam bu sefer oldu tşkler..

      Sil
  35. Kardeşim emeğine sağlık. iphone 4s 5.1 den 4s 5.1.1 e güncelleme ve jailbreak tam verdiğin şekliyle oldu. Tşk.

    YanıtlaSil
  36. Kardeşim ben yükledim ama instollous (jailbreak) gelmedi
    Ne yapmalıyım... Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cydia icinden kurdunuz mu installous'u?

      Sil
    2. Hayır nasıl kurabilirim?

      Sil
    3. http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2010/11/installous-installous-nedir-ne-ise.html

      buradaki anlatimla kurabilirsiniz.

      Sil
    4. Teşekkürler... Sorucağım birkaç soru daha var eğer hesabınız varsa beni facebook üzerinden eklermisiniz adım Erkan Çimenciler

      Sil
    5. Merhaba, bu tur konularda yalnizca buradan destek veriyorum. Sorularinizi buradan sorabilirsiniz. Biliyorsam yardimci olmaya calisirim.

      Kolay gelsin.

      Sil
    6. Peki... Bana bu biraz önceki sitede verdiğiniz gibi hani o fotoğrafta bir site yazdım öyle şeylerde yardım edermisiniz... Çünkü geçen jailbreakımda bir sürü şey görüyordum şimdi hiçbir uygulamayı bulamıyorum mesela siriport barrel gibi.

      Sil
    7. http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2012/06/cydia-nedir-yalnizca-installous-kurmak.html

      Sanirim aradiginiz sey bu.

      Sil
  37. arkadaşlar olmuyor yapacağınız şey yedekleme yaptıktan sonra telefonu sıfırlayın sonra bana teşekkür edin.

    YanıtlaSil
  38. İlk önce tüm ilginizden ötürü teşekkür etmek isterim Suat bey,
    yukarıdada defalarca belirtdiginiz lakin benim yeniden teyitetme ihtiyacı duyduğum bir sorunu size sormak istedim.
    Elimde bulunan Iphone 4s 32gb 5.1.1 versiyonuna sahip cihaz icin simlock yapabilinir mi bu uygulama ve devamı sayesinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iphone 4s icin sim kilit kirma (unlock) yontemi bulunmamaktadir. Kisa bir zamanda da gelecek gibi gorunmuyor. Daha once herkese tavsiye ettigim seyi size de edeyim, bu telefonu hangi ulkeden aldiysaniz orada kaca giderse sattirin ve yeni bir unlocked (sim kilitsiz) telefon alin. Obur turlu seneler boyu ipod olarak kullanma riskiniz var.

      Sil
  39. ben güncelleme olayını itunes yerine ipodun içinden yapsam olurmu? zaten jailbreaklide oyunları suratıma falan kapıyor yeni sürümü denemek istiyorum (ram olayı yüzünden reboot la falan uğraşmaktan bıktımda)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasil yaptiginizin bir onemi yok aslinda. Daha onceden jailbreak varsa alet icinden guncellemeye izin vermiyor ve hata veriyor. Deneyin ve gorun.

      Sil
  40. benim dns ayarları falan değiştirilmiş güncelleme denesem olur mu (64 GB olduğu için oyunlara ayrı bir taşınabilir harddisk alıcam daha yapmadım)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek istediginizi anlamadim. Guncellemenin dns degistirme vs ile alakasi yok. Online guncellemeye sayet jailbreak'li iseniz izin vermiyor Apple. Tum ipsw dosyasini indirtiyor.

      Anlatimdaki adimlari takip edin.

      Sil
  41. aklıma takılan bir şey var ben telefonu(4s 5.1.1) aldıktan 2 gün sonra jb yaptım ve öncesinde hiç arama gelmedi. arama gelirken cevapla ve reddet diye iki tuş çıkıyor normalde de böylemi yoksa jb yüzünden mi böyle, eğer jb yüzünden ise nasıl eski haline(sürüklemeli) getirebilirim ve rehberi nasıl sime aktarırım (simmanager çalışmıyor)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekran kitliyken kaydirma cubugu cikar, degilken cevapla ve reddet. eger durum boyleyse bunda anormal olan bir sey yok. kilitli degilken oyle geliyorsa bir seyler yuklemis olabilirsiniz. normalde jailbreak'in boyle bir etkisi yok.

      sim manager disinda rehberi sime aktaran bircok uygulama olmasi gerek. cydia'dan arastirabilirsiniz (direkt uygulama adi veremiyorum cunku hicbirisini kullanmadim).

      Sil
  42. en kral jailbreak'im bu oldu.. dertsiz tasasız zahmetsiz... 3gs de jail yaparken neler çekiyorduk.. 5 dakika sürmedi bitmesi.. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  43. ya ben yorumları okumadan yapmtım benımkı sım kılıtlıydı guncelledım sımdı napıcam yardım edın lutfen :'(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapilacak bir sey varsa bile ben bilmiyorum. Kaldi ki oldugunu zannetmiyorum.
      Gecmis olsun.

      Sil
  44. Öncelikle ayrıntılı anlatımınız için teşekkürler. Ben iphone 4 ü 4.0.1 den 5.1.1 e güncelleyerek jailbreak yapacağım. Update den sonra telefondaki herşey silinip eski halinemi (fabrika çıkışı) dönüyor?. (ilkdefa update yapacağım için soruyorum) Eğer böyle oluyorsa jailbreakden sonra yedekleri telefona geri atmak daha mantıklı. Böylelikle installousu da yüklemiş olur ve cracklı app ler için sorun yaşamayız. Yanılıyormuyum?.. Ayrıca eğer etkisi varsa telefonun içinin boş olmasıda jailbreak yapımını hızlandırır. Yorumlarınızı bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1) Aletinizin sim kilidi olmadigindan emin olun. Sonra bana hesap sormayin diye bunu belirtiyorum. 5.1.1 icin herhangi bir unlock yok.

      2) Hayir. Guncelleme yapildiginda verilerinize bir sey olmayacak. Sifirlamaya da gerek yok. Ben denedim ve efektif bir sonuc alamadim.
      Buradaki anlatimi izleyerek yapin. Sorun yasamayacaksiniz crackli uygulamalarda (eski versiyonlarda yasaniliyordu ben bu defa yasamadim). Son asama bittiginde Cydia'yi calistiracaksiniz. O filesystem'i hazirlayacak ve sonra reset atacak.
      Alet acildiginda baska hicbir seyi calistirmadan Cydia'yi calistirin. Installous'u kurun. Sonra istediginiz gibi kullanabilirsiniz.

      Sil
  45. kardeş bnde ipod touch 4 var dediğn işlemleri uyguladım cydia yüklenmedi napayım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Restore yapin ve jailbreak islemini tekrar edin.

      Sil
  46. Benim iki sorum var. Jailbreak i geri almak gibi bisey olabiliyomu. Bi de ben ibluever ile telefonun internetine baglanmak istiyorum. Her telefona baglanabiliyomuyum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Restore yapmak jailbreak'in geri alinmasi manasina geliyor.

      Bu konu hem oldukca basit hem de bir o kadar karisik. Cok duzgun calisan bir uygulama degil ibluever.
      Normal sartlarda bluetoothu olan tum telefonlarla bu isi yapabilmeniz gerekiyor. Zira yapilan sey temel bir islem. Yine de dedigim gibi cok stabil bir cozum degil ibluever. Uzun sure kullanip neticede birakmis birisi olarak soyluyorum bunu.

      Sil
  47. slm benim pc windows 7
    absinthe-mac-2.0.4.dmg olarak çıkıyo uzantı ne olmalı dmg olmadığı kesin yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mac versiyonunu indirmissiniz, windows versiyonunu indirin: https://sites.google.com/site/greenpois0nabsinthe/absinthe-win-2.0.4.zip?attredirects=0

      Sil
  48. merhaba ;
    9b 206 için oluyor peki 9b 208 e güncelledi iphon otomatik olarak ve jailbreak çalışmıyor ne yapmalıyım bana yardımcı olursan çok sewinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son versiyon absinthe jailbreakiyle yaptiginizda bir sorunla karsilasmamalisiniz.

      https://sites.google.com/site/greenpois0nabsinthe/absinthe-win-2.0.4.zip?attredirects=0 bu adresten 2.0.4'u indirip tekrar deneyin.

      Sil
  49. hocam jaılbreak e tıkladım done enjoy yazısı cıktı kutucuk sonuna kadar geldı kendılıgınden kapanmadı ne yapaım bıttı mı guncelleme kapatayımmı programı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapatabilirsiniz. Cydia'yi calistirip telefonun yeniden baslamasini bekleyin.

      Gule gule kullanin.

      Sil
  50. s.a ustam cydia soluk kalıyor ama programların hepsi çalışıyor o neden olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilk defa duyuyorum boyle bir seyi. Nasil bir goruntu olduguna dair ekran goruntusu ekleyebilir misiniz?
      Cydia'ya tikladiginizda icine girip program vs kurabiliyor musunuz? Sayet kurabiliyorsaniz bir problem olmasa gerek? -emin degilim :|-

      Sil
  51. merhaba;
    hocam gb 908 jailbreak aktif olmuyor yukarıda verdiğiniz linkten 2,0.4 sürümünü indirdim sorunum devam ediyo bana yardımcı olabilimisini 906 da sorun yok 908 de aktif olmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal sartlarda olmasi gerek, bir fikrim yok maalesef.

      Sil
  52. Merhabalar,Benim iphone 4s 5.1.1 var
    Şu an deniyeceğim bu uygulamayı şimdi iTunes i indiriyorum
    Bir şey olmaz değilmi cihaza kapanmaz inşallah.Cihaz yurtdışı bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapanmasi ile vs alakasi yok mevzunun. Yedek almayi unutmayin.
      Kolay gelsin.

      Sil
  53. iphone 3 gs 2 kere jb yapmayı denedim 2 sinde de restore etmek zorunda kaldım jb yaparken telefonda boş alan yok tarzı bi yazı çıkıyor(6 gb boş alan var) jb ye devam ediyorum tel 2. yeniden başlamasını yapıyo ve ekrandaki simgelerin 4ü dışında bütün herşey arama safari falan yok oluyo bu sorunu nasıl düzeltirim benim tele jb olurmu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkli versiyon absinthe deneyin. 2.0.2 versiyonunda buna benzer sikayetleri gormustum bolca. 2.0.1'den itibaren tum versiyonlari deneyin derim.

      Sil
  54. Allah Razı olsun bu kadar kolay olduğu bilmiyordum. :)

    YanıtlaSil
  55. iyi günler dediğniz herseyi yaptım ama tlfnu pc ye baglayıp programa tıkladgmda error yazısı cıkıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Restore yapip tekrar deneyin. Bir yerde hata yapiyor olmalisiniz.

      Ayrica hata mesajinizi ayrintili sekilde yazarsaniz daha saglikli yorumda bulunabilirim.
      Kolay gelsin.

      Sil
  56. Suat bey bende 3gs 5.1.1 var ve jailbreak yaptım guzel ,cydia yıda gördüm fakat safari v.s programlara girdiğimde beni attı telefonu restart ettim ve bir daha açılmadı ekran simsiyah yuvarlak çizgiler dönüyor ne yapmam gerekir acil yardım edermisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Home ve kapama tusuna basili tutun 15 saniye kadar. Resetlenmesi gerek. Sayet yine ekrana bir sey gelmezse bilgisayara baglayip restore yapmayi deneyin. Bilgisayara bagladiginizda gormuyorsa yapilabilecek pek bir sey yok demektir.

      Bu sorunun neyden kaynaklanmis olabilecegine dair bir fikrim yok lakin jailbreak ile alakasi oldugunu zannetmiyorum.

      Sil
  57. İnanılmaz sade ve güzel anlatım forumların king i seciorum seni usta emeğine saglık

    YanıtlaSil
  58. suat kardeşim benim sorunum şu jailbreak 5.1.1 i sorunsuz yükledim cydia sayesinde cogu önerilen programları yükledim ama yükledigim bi pro yüzünden tel sürekli reset atıyor tel acılmadıgı için de itunes geri yükleme yapamıyorum acil yardım edersen sevinirim tşk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen safe modda acilacaktir arada veya oyle acilmasa bile menuleri acmadan arama kismindan Cydia yazin. Hata veren program tahminimce Folderenhancer. Onu kaldirdiginizda problem duzelecektir.

      Sil
  59. dostum teşekkürler gayet güzel ve açık bir anlatım olmuş. iphone 4 kullanıyourm. silinmiş tüm mesajları bulmaya çalışıyorum bunun için mecburen jailbreak yaptım ama iyi yaptım sanırım. bu arada smslerimle ilgili de yardımcı olabileceğin bir konu varsa sevinirim. Eyvallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2012/06/cydia-nedir-yalnizca-installous-kurmak.html buradaki anlatimdan yararlanarak Cydia icinden Undelete Sms gibi uygulamalari deneyin.

      Bir diger secenek sayet daha evvelsinden yedeginiz varsa (yani mesaji silmeden oncesine ait) o vakit http://www.makeuseof.com/answers/recover-deleted-text-messages-iphone-4/ burada yorumlar kisminda Angie'nin anlatimindan yararlanarak geri getirmeyi deneyebilirsiniz.

      Daha once Cydia'daki uygulama ile sms'leri geri getirmisligim var. Denemekte fayda var.

      Sil
  60. Su an 4s telefonumda 5.1.1 var ve kullanmaktayım. Eğer ben direk jailbreak işlemini yaparsam restore veya güncelleme yapmadan bi sıkıntı yasar mıyım ?

    YanıtlaSil
  61. ben ipad 3 wifi da yaptım harika çalışıyor teşekkürler fakat bişey de sormadan geçemiycem ios 6 ile bize siri gelecekmiş o zaman update yapmayı deneyince updatelenecek dimi kullandığım cihaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guncellenir, merak etmeyin. Gule gule kullanin.

      Sil
  62. ipone 3GS 4.3.2 versiyonunu 5.1.1 e güncelledim. absinthe-win-2.0.4 ile Jailbrake yaptım oldu. daha önce Jailbrake ipone 3GS 4.3.2 versiyonunda Jailbrake yapmıştım. 5.1.1 e güncellemeden absinthe-win-2.0.4 çalışmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha onceki versiyonlari deneyin: 2.0.1'den itibaren:

      2.0.1: https://dl.dropbox.com/u/1352963/absinthe-win-2.0.1.zip
      2.0.2: https://dl.dropbox.com/u/1352963/absinthe-win-2.0.2.zip

      birisi muhtemelen cozer sorununuzu. bazen boyle olabiliyor, niyesini bilmiyorum.

      Sil
  63. suat demirel kardeşim seni eklemek istiyorum facebbok ya da tweet den

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebook ve twitter'i yardim amacli kullanmiyorum.

      yine de takip etmek isterseniz twitter adresim: http://www.twitter.com/entrapmen

      Sil
  64. MRB BENDE İPHONE 4S 5.1.1 YUKLU BENIM ÖGRENMEK ISTEDIGIM JEİLBREAK YAPINCA YUKLU OLAN PROGRAM VE OYUNLAR REHBERI KULLANABILIYORMUYUZ YANI TLF FABRIKA AYARLAN
    RINAMI DONUYOR YOKSA OLAN HALININ USTUNEMI JAİLBREAK YAPILIYOR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ustune kuruluyor. Programlariniz ve rehberiniz aynen duruyor. Zaten isleme baslamadan once bir de yedek aliyorsunuz. Bir sey olacak olursa restore cekip arkasindan yedeginizi geri yukleyebilirsiniz.

      Sil
  65. Merhaba Suat bey ben bi onceki anlattiginiz gibi absinthe indirip cift tiklayip kurdum done joy yazisindan sonra kapattim ve cydia ekranima geldi fakat yukarudaki resimde absinthe simgesi var telefonda ama bende absinthe simgesi yok sadece cydia var bu bir problemmi yani yanlis mi va ? telefonum 4s ve 5.1.1 yuklu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. absinthe simgesi olmasi gerekmiyor zaten.

      cok eskiden bir jailbreak yonteminde vardi o, su an oyle bir sey yok. cydia kurulduysa ve program ekleyip kaldirabiliyorsaniz cydia icinden problem yok demektir.

      Sil
  66. teşekkür ederim belli ki çok uğraşmışsın ama olmazsa nasıl olursa nasıl sürekli başka konuya çıkmışsın kafam karıştı ben senin dediklerini bir bir yaptım ama uygulama olarak cydia yı bulamadım
    yardımcı olur musunu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cydia yoksa jailbreak olmamis demektir.
      Tekrar adim adim okuyarak deneyin. Karisik gorunse bile aslinda degil. Sadece el aliskanligi ve biraz terminolojiye asinalik istiyor.

      Sil
  67. merhaba suat bey anlatımınız için başta teşekkür ederim.Dediklerinizi harfi harfine yaptım. her şey düzgün şekilde çalışıyor. Tek sorun installo yükledikten sonra mesahlar simgesi beyaz oldu bu sorun bendemi var yoksa herkestemi bunu acıklarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen bu sorun ortaya cikabiliyor. Icon dosyasi bozulmus oluyor, cache'de tutuldugundan cache'in temizlenmesi gerekiyor.

      Bunun icin cydia icinde "Respring" isimli bir uygulama var. Onu kurup duzeltebilirsiniz.
      Kolay gelsin.

      Sil
  68. merhaba, jailbreak işlemini yapıyorum. cydiaya tıklıyorum. preparing filesystem diyor ve sonra ekrana döndüğümde ne cydia ne de bir çok kendi programı kalıyor. 3-5 tane simge kalıyor. Ve tekrar restore edip 3 defa denedim. Hep aynısı oldu. Napabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arama kismindan Cydia'yi aradiginizda cikiyor mu karsiniza? Bir de oradan bakin. Programlarin ikonlari bozuluyor anladigim kadariyla. Daha once onerdigim cydia uygulamasi olan "Respring"'i bir deneyin isterseniz. Tabii bunun icin arama kisminda Cydia'nin cikiyor olmasi gerek.

      Sayet cikmiyorsa farkli versiyon bir absinthe'i deneyin.

      2.0.1: https://dl.dropbox.com/u/1352963/absinthe-win-2.0.1.zip
      2.0.2: https://dl.dropbox.com/u/1352963/absinthe-win-2.0.2.zip

      Sil
  69. merhaba suat bey
    dun aphone 4s aldim uzerinde 5.1.1 yuklu sizin jailbreak yonteminin hepsini okudum soyle bir ibare var

    'Burada genelde yaptığım hatırlatmayı yapmak isterim. Şayet siz bu işlemi yaparken 5.1.1'den daha yeni bir versiyon varsa ve daha önceden aletinizi hiç jailbreak yapmadıysanız o zaman bu güncellemeyi YAPAMAZSINIZ!'

    suan jailbreak yapabilir miyim yapamaz miyim?
    burda bazi arkadaslarin yorumlarinda 5.1.1 veriyona jailbreak attigi hakkinda seyler okudum
    beni aydinlatirsaniz cok memnun olurum

    YanıtlaSil
  70. merhaba suat bey size soyle bir sorum olacak iphoneden iphoneye fotograf yada jailbreakli bir telefondan jailbreak yuklu olmayan bir baska iphoneye program filan atilabiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bluetooth uzerinden atilabiliyor mu diye soruyorsaniz bluetooth ve ios cok iyi anlasabilen seyler degil.
      Bluetooth daha ziyade kulaklik, arac kiti gibi aygitlari kullanmak icin var.

      Programlari zaten atamiyor, ozellikle ipa uzantisini engelliyor islem yapmak icin. Jailbreakli telefondan diger telefona kurulan programlari atmaniz ise yaramayacaktir zaten. Jailbreak yapmadan o tur programlari kuramazsiniz.

      Sil
  71. Merhaba suat bey, benim elimde iphone 4s 64 gb var. Yurtdisindan geldi(amerikadan) sim kartimi taktigimda telefonun aktiflestirilmesi gerektigini soyluyor hep. Teelfonun sim kilitli olup olmadigini bilmiyorum. Operatoru de Verizon 12.0 . Simdi ben jailbreak yaparak bu teelfonun etkinlestirilme islemini gecmis mi oluyorum? Jailbreak yaparsam etkinlestirme ekrani gecer mi ve eger simlock deilse bunu telefon olarak kullanabilir miyim? Bu arada ios 5.1.1 version yuklu zaten telefon kendiliginden pc ye bagalnmada. Guncelleyebildi. Bilgi verirseniz sevinirim. Tesekkurler. Buarada gevey simler ile sim kilitli telefonlar kullanilabiliyormus. Ne diyosunuz. Bilgisi olan paylasabilir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verizon simkilitli olarak satiyor. Aktiflestirilmesi gerektigini soyluyorsa sim kilitlidir. Jailbreak ile sim kilidi gecmeniz mumkun degil.

      Verizon telefonla aranildiginda simkilidi kaldirma olayi yapiyor. Surayi inceleyin: https://community.verizonwireless.com/thread/696707?start=0&tstart=0

      Gevey vs gibi seyleri 5.1.1 ile kullanma imkaniniz yok.

      Sil
  72. benim ipodum ilk çıkan olduğu için ios 3.1.3 e kadar güncelliyor ben buna jailbreak yapabilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3.1.3 icin jailbreak yapabilirsiniz. Surada anlatim var:
      Turkce - Redsn0w (Donanimhaber): http://forum.donanimhaber.com/m_37559668/tm.htm
      Ingilizce - limera1n: http://www.quickpwn.com/2010/02/jailbreak-ipod-touch-3-1-3.html

      Yedek almayi unutmayin. Kolay gelsin.

      Sil
  73. merhabalar Suat bey, sizin dediğiniz yoldan giderken böyle bir sonuca ulaştık telefonu kullanamıyorum varmıdır acaba bir çözümü teşekkür ederim aldığım uyarı alttadır
    'the attached device is not activated. you need to activate it before it can be used with absinthe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guncellememe mi yaptiniz? Sayet oyle ise telefonunuz tugla olmus olabilir. Orada da belirttigim gibi telefonunuz yurt disindan geldiyse sim kilidi olup olmadigini kontrol etmeniz sizin yarariniza olacaktir.

      Sil
  74. bunu yaptıktan sonra ios 6 çıktığında restore felan yapmadan ios 6 yüklersem cydia ile yüklediğim tweak ve programlar ile crackli uygulamalar sorun yaratır mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun yaratmaz. Sorun yaratacak olanlar deaktif oluyor zaten.

      Sil
  75. suat kerdeşim benim Ipon 4 üm var önceden GEvey le çalışıyordu Jailbreak yapımıştım. bir süre önce yanlışlıkla 5.1.1 yükledim yani günleme yaptım tel. bir daha çalışmadı bu sön sürümü yükledim fakat yine çalıştıramadım. Nedendir.

    YanıtlaSil
  76. Selamlar

    Cihazım AT&T 4S. 5.0.1 ile geldi ve gevey ile unluck ettik. Ardından kullanan kişi cihazı update etmiş ve cihaz 5.1.1'de yeniden unlock olmuş. Bu halinde jb yapılabilir mi? Alternatif çözüm yolları mı mevcut mu?

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef yok. 5.1.1 icin veya daha yeni bir surum icin yazilimsal veya fiziksel bir unlock bekleyeceksiniz.

      Sil
  77. Ben iPhone 4s e 5.1.1 surumune jb yaptim sydia falan hepsi oldu aciliyo ancak bu telmalari nasil yapabilirim ve telefonuma sadece cydia ekledi. Hic bir sey silnmedide degismedide saatin kaydiriyorum falan biseyde cikmiyor ne yapmam gerekiyor yardimci olurmusunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2012/06/cydia-nedir-yalnizca-installous-kurmak.html buradaki anlatimi takip edin. Tema, installous gibi seylerin kurulumunu anlattim.

      Sil
  78. Suat kardeş İphone 4 yurtdışı sürüm: 4.3.3. (8J2) bir süre gevey kartla kullandım gevey bozulunca bıraktım. şimdi yukarıdaki anlatımı yapabilirmiyim uygunmudur telefona?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayir. Sizin durumunuz tamamen farkli. Baseband surumunu koruyup guncelleme yapmaniz vs gerekiyor.

      Sil
  79. kardeşim süper bir anlatım, ipadime yaptım sorunsuzca acemi olmama rağmen, çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  80. Slm Suat bey benim iphone 3gs var yiğenim bana iyilik olsun diye itunes tan teli update ediyor 4.2.1 den 5.1.1 e geçiyor ve shsh kaydım yedeğim yok şuanda telde sim kart takılı olmasına rağmen aranıyor yazıyor ayrıca imei numarası yok wireless modem yok modem firmware yok bu durumda ne yapabilirim ?

    YanıtlaSil
  81. device already jailbroken Detected stash.

    hatası veriyor Jailbreak deyince en son yerde

    cihaz 3.gs 5.1.1 sürüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Restore yapip tekrar jailbreak yapmayi deneyin.

      Aletiniz bir sekilde daha evvelden jailbreak yapilmis gibi algilaniyor program tarafindan.

      Sil
  82. Bu anlatım 9B206 da olmuyormu çünki benimkinde olmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkli absinthe versiyonlarindan birisini deneyin. Oluyor o surume.

      Sil
  83. iphone 4 var yurt dışı sürüm:5.1.1(9B206) Modem Firmware:04.12.01 simlock oluyo mu? absinthe-win-2.0.4 yükledim normal hiç bi hata varmedi ama servis yok diyo restore etcem ama modem firmware 06.15 simlock olur mu ?

    YanıtlaSil
  84. merhaba benım iphone 3gs var surumu 4.2.1 acaba bu anlattıklarınızı uygulasam olur mu cydia yı telefondan mı arayacagız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur, uygulayabilirsiniz.

      Cydia jb islemi sonrasinda telefonunuza kuruluyor ayni diger programlar gibi.

      Sil
  85. guncellemeyı yapamadım 687 gb lık bır dosya ındırıyo sonra fırmwıre dosyası uygun degıl dıyor acaba farklı bı guncelleme seklı var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dosyayi kendiniz indirip yapabilirsiniz. Sayfada linkler mevcut.

      Sil
  86. abicim kusura bakma rahatsız edıyorum ama ben 4.2.1 surum var 3 gs guncellesemmı

    YanıtlaSil
  87. iyi aksamlar.new ipad durup duruken 4 rakamli sifre ister hale geldi. ne sifreyi biliyorum ne de nasil duzeltebilecegimi ne yapmaliyim .yardimci olursaniz sevinirim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3g ise pin sifresidir. Sayet pin sifresi degilse telefon kilididir.

      Sayet elinizde oncesine ait yedek varsa ona donun (restore).

      Yoksa Dfu moda alip oradan sifirlamaniz gerekir.

      Sil
  88. ii günler bnm cihazım iphone 4 5.1.1 güncel jailbreak yaparken absnteyi clştryorum ancak jailbreak butonu calışmıyo itune te bu bilgsyarımda yok olması gerekiyo mu bşka bir pc de yedekledim cwp werrseniz cok sewinirim

    YanıtlaSil
  89. 4S 5.1.1 var daha önce hiç jb ypmadım internette falan kullanışlı, işe yarar diyorlar sizce de yükleyeyim mi?

    YanıtlaSil
  90. MERHABA.yedeklemeyi yaptım güncelleme de güncel."absinthe.exe programını çıkardım.fakat siyah bir ekran geldi ve sonunda ekran gitti ve yazdığınız ekran gelmedi.sorun nerde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Calistirdiginiz dosya orada bir klasor olusturdu. Oranin icinde bir tane daha absinthe.exe dosyasi var, ona tiklayacaksiniz.

      Sil
  91. 3gs aldım 2.el 5.1.1 güncelledim hiçbir sorun çıkmadı. daha önce jb yüklendiğini bilmiyorum yüklesem sorun çıkar mı? birde en baştan tekrar yazarmısın? yorum çok fazla çok acemiyim kafam karışıyor. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ustunde Cydia diye bir program yoksa jailbreak yapilmamistir. Zaten yapilmissa uyari veriyor, daha once jb yapildi diye.

      Kisaca sorun olmaz.

      Sil
  92. Absinthe 2.0.4 ile jailbreak yapmaya çalıştığımda (yönetici modundada çalıştırdım) telefonunun dfu moduna geçmesine rağmen program dfu moduna geçtiğimi algılamıyor yardımcı olabilirseniz sevinirim. - iphone 4s 5.1.1. (9B206) , itunes 10.6.3 en güncel versiyonunu kullanıyorum işletim sistemim windows 7 ultimate 64bit

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt olarak taktiginizda itunes bilgisayari taniyor ve esitleme yapabiliyor musunuz?
      Eger yapabiliyorsa o zaman restore yapip tekrar deneyin, duzelmesi gerek.

      Sil
  93. her şey hoş güzel de şu linkleri neden infiremiyorum.
    Bu web sayfası kullanılamıyor... uyarsı alyrum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Indirme linklerini simdi kontrol ettim, herhangi bir sorun yok.

      Sil
  94. sim kilitli iphone 4 bi cihazım var güncelleme yaptım ve telf artık operatör bulamıyor. bunun için yapılacak bisey varmı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef benim bildigim kadariyla, yapilabilecek bir sey yok.

      Sil
  95. ben jb yaptım ancak ekrana simgesi geliyor tıklayınca acılmıyor ama kayıtlı bolumlerde acık gorunuyor tekrar jb yapayım derken
    error:device already jailbroken detected untether
    hatısı alıyorum yardım ede bilirmisiniz acaba simdiden tşk ederim

    YanıtlaSil
  96. ipad için işlem nasıl yapılıyor,çünkü ipad3 bilgisayara bağlanamıyor bildiğim kadarıyla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayni sekilde yapiliyor. iPad bilgisayara baglaniyor.

      Sil
  97. admin bu hatayı verdi ne yapmam lazım ?
    http://a1208.hizliresim.com/10/h/bwywy.png

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sifre korumasini kaldirip tekrar deneyin. Ekran kilidi icin sifre koymus durumdasiniz.

      Sil
  98. suat bey bende sim kilitli apple 4 8gb var yalnız ekranda ios 5.1.1. kullanıyorsunuz diyor bunu nasıl kırdıracagım beni bilgilendirirmisin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iphone 4 icin operatorden sim kilidi alma disinda bir kirilma yontemi varsa bile ben bilmiyorum 5.1.1 ustunde.

      Baseband numaranizla birlikte google'da arama yapin.

      Sil

Blog Listem