Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

24 Ağustos 2012 Cuma

Youtube'a bağlanamıyor sorunu çözümü Ios/iPhone/iPad/iPod Touch

Ne zaman bu sorun ortaya çıktı tam olarak emin değilim. Geçen gün google+ üstünde video izleyeyim dediğimde youtube linklerinde çarpı çıkmasıyla fark ettim.

Youtube programını açtığımda sürekli olarak "Youtube'a bağlanamıyor" hatası çıkıyordu. Ne arama yaptırıyor, ne video izletiyordu.

Sonrasında internette kısa bir araştırma yapınca birçok kişinin başına bu sorunun geldiğini gördüm. Sorunun altında yatan neden jailbreak esnasında oluşan bir kod artığı olarak gösterilmiş. Bir şekilde youtube uygulamasının key'ini bozarak programın çalışmasını bozuyor görünüyor. Tabii bunlar benim anladıklarım.

Her neyse, çözüm noktasına gelecek olursak; çözüm oldukça basit.

1) Cydia'yı çalıştırın.

2) Aşağıdan Manage kısmına gelin.

3) Sources kısmına girin.

4) Yukarıdaki edit butonuna basın.

5) Sol üstte çıkan Add butonuna basın.

6) Adres olarak cydia.pushfix.info girin.

7) Add diyerek işlemin tamamlanmasını bekleyin.

8) İşlem bittiğinde Manage kısmına geri dönüp Sources içinden Pushfix.info yu seçin. İçine girdiğinizde orada bulunan tüm düzeltmeleri göreceksiniz.
En altta Youtube fix #1 var. Ona tıklayın. Tepeden Install diyerek kurulumu yapın. Restart Springboard yaparak işlemi tamamlayın.

Aletiniz açıldığında youtube'a sorunsuz bağlanabiliyor olmanız gerek. Şayet hala bağlanmıyorsa o zaman #2 ve #3'ü sırayla deneyin. Öncesinde #1'i kaldırmayı unutmayın.

Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Listem