Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

23 Kasım 2006 Perşembe

Fedora Core 6 üzerinde Intel Pro/Wireless 2200BG kurulumu

Intel Pro/Wireless 2200BG network kartınız varsa (bir çok laptop bu kartı kullanıyor) Fedora Core 6'ya bunu tanıtabilmek için bir firmware yüklemeniz gerekmekte.

Konsol (GNOME için Uygulamalar > Donatılar > Uçbirim) açarak natuilius yazıp enter'a basın. Açılan browserda http://ipw2200.sourceforge.net/firmware.php?fid=7 adresine gidin, en altta yer alan I Agree linkine basın, dosya indirme yöneticisi açılacaktır. Dosyayı /root/ 'a kaydedin, Nautilius'u kapatın. Konsolda:

# cd /lib/firmware/
# tar xzf /root/ipw2200-fw-3.0.tgz
# mv ipw2200-fw-3.0/* .
# rmdir ipw2200-fw-3.0/

# modprobe -r ipw2200
# modprobe ipw2200
# dmesg|tail


(en son satırda girdiğimiz komutla ipw2200'nin herhangi bir problem çıkartmadan yüklenip yüklendiğini görebilirsiniz.)

(NetworkManager'in çalıştığından emin olun)

# service NetworkManager start


Bilgisayarınızı kapatıp açın. Sağ üst köşede bağlantıyı göreceksiniz.

Şayet herhangi bir sorun çıkarsa da dmesg|tail de hata görünmediği halde wireless bağlantı kuramazsanız konsolda şunları yapın:

# su -
şifre
# modprobe -r ipw2200
# modprobe ipw2200


Şayet bu yapılanlara rağmen wireless bağlantınız çalışmazsa GNOME için System > Yönetim > Ağ'a girin. root şifrenizi girin. eth1 olarak tanıtılmış olan bir Intel Pro/Wireless varsa onu silin. Donanım kısmından doğrulama yapın. Aygıtlarda Yeni'ye basın. Bir telsiz bağlantısı oluşturun. Donanım olarak da Intel Pro/Wireless'ı gösterin (veya ipw2200). Bilgisayarınızı kapatıp açın. Wireless bağlantınızın şimdi çalışıyor olması gerek.
Her şeye rağmen halen bağlantınız çalışmıyorsa yukarıda anlatılan adımlardan birisinde hata yapmışsınız veya wireless kartınız bozulmuş demektir =)
Şayet yukarıda anlatılan adamları takip ederken bir hata mesajı verirse bunu google'da aratın veya bu konunun altına yorum olarak girin. Konuyu editleyerek nasıl düzeltmeniz gerektiğini açıklamaya çalışırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Listem