Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

18 Haziran 2009 Perşembe

Çıldırtan driver sorunları

Driver cdlerini kaybetmek herhalde başa gelebilecek en kötü şeylerden birisidir. Misal bugün benim başıma geldiğini zannettim. Linksys Cisco marka WMP54GV2 (ya da diğer bilinen adlarıyla WMP54G Wireless-G PCI Adaptor)'e ait driver cdsi birden bire ortalıktan yok oldu. Böyle olunca nasıl olsa kocaman firma adreslerinde vardır dedim. O da nesi benim V2 yok. V4 var V4.1 var ama bu yok. Sonra Google araması yaptım, orada buldum bazı sayfalarda. Onlarca siteye gereksiz üyelikler yaptım ettim. Sonuç mu? İndiriyorum Amerika driverı çıkıyor (nasıl farklı oluyor onu da anlamadım açıkçası). Onu bunu derken onlarca driver indirdim hepsi fos.

Sonra evin altını üstüne getirdim ve buldum driver CD'sini. Altı üstü driverın kendisi 2mb falan, cd içeriği de 20 mb (Acrobat Reader 5.0 dahil). Sinek küçüktür ama mide bulandırır derler ya, işte tam manasıyla böyle oldu. Bu ufacık içerikli cd midemi akşama kadar bulandırdı.
Açıkçası bu Linksys'nin yaptığını düşmanlarım bana yapmıyor. İnsan üretimden kaldırdı diye bir aletin driverını neden kaldırır ki? 20mb'ın derdine mi düşmüşler? Bu internetteki aptal driver siteleriyle mi ortak çalışıyorlar (bazıları ücretli üyelik olmadı mı indirmeye izin vermiyor, tabii üye olmadım orası ayrı)? Sonuçta Linksys'ye kallavi selamlar yolladım akşama kadar.

Dedim belki ileride bunun Türkçesini, driverını, download'ını, Windows Xp, Windows Vista -bak bunu desteklemez ama belki uyumluluk modunda- Windows 98 (buralar eskiden hep etiketti :D) zartını zurtunu arayan olur, bir amme hizmeti yapayım Linksys'nin yapmadığını yapayım.

Silinmeyeceğini umduğum bir yere upload ettim driver'ı. Olur da silinirse bile oraya buraya yedekledim, bir yorum bırakırsınız mailinizle birlikte ben size yollarım. Bu da benden size kıyak olsun.

https://files.getdropbox.com/u/1352963/WMP54GV2.rar

3 yorum:

  1. Allah razı olsun... bende kaybetmiştim driver ı.Ne zamandır arıyorum. Vista da çalışıyorda driver sız ama XP de çalışmıyordu...

    YanıtlaSil
  2. inanın aynısı benim de başıma geldi ki ben driverı hala bulamadım. Arkadaşın linki olmasa herhalde sabahlara kadar arardım. Çoooook teşekkürler kardeşim...:))))

    YanıtlaSil
  3. ALLAH RAZI OLSUN 4 AYDIR ARIYORDUM DRIVERI BI ARA SALLADIM BIRAKTIM bgun elime gecti ohh cok sükür

    YanıtlaSil

Blog Listem