Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

13 Aralık 2010 Pazartesi

Google Nexus S pazarda pay alabilir mi?

Google'ın yeni çıkardığı geliştirilmiş Nexus One, bu defa HTC yerine Samsung işbirliği ile (zaten tam modeli Samsung GT-i9020) ürettiği yeni Nexus S Amerika'da satışa çıkmak üzere. Bestbuy gibi mağazalarda da satılacak bu yeni Google icadı öncekinden çok farklı bir yerde durmuyor aslında.

Genel olarak aletin özellikleri şu şekilde.

İşletim Sistemi: Android Gingerbread (2.3) (Bu Android versiyonuna sahip ilk telefon olma özelliğine sahip)
Ekran: 4" 800x480 Super Amoled 235 ppi
Boyutlar ve Ağırlık: 63 mm x 123.9 mm x 10.88 mm, 129 gr.
İşlemci: Samsung Hummingbird ARM Cortex A8(S5PC110) 1GHz işlemci
Ram: 512MB ram
Hafıza: 16GB iNAND depolama alanı

Bu telefonun çok güzel reklamını da izlemenizi öneririm:



Tüm özellikleri için http://www.google.com/nexus/#/tech-specs adresini ziyaret edebilirsiniz. Benim değineceklerim bunlar olduğu için bu kadarına yer verdim.

Öncelikle Android firmaların da oldukça geniş desteğiyle oldukça fazla gelişim göstermiş durumda. Iphone'un ve doğal olarak iTunes'un hali hazırda tek rakibi konumunda. Pazar payı açısından da en az onlar kadar iddialı olma yolunda ilerliyorlar. Lakin ülkemiz açısından hala sorunlu durumlar devam ediyor. Android barındıran akıllı telefonların Samsung gibi üreticilerin marketlerinde çeşitlilik sağlamak son derece zor. Rom değişikliği veya başka yollar denemeden tam randıman almak mümkün olmuyor.
Iphone ise artık çocuk oyuncağına dönmüş Jailbreak işlemiyle çok kolayca kullanılabilir hale geliyor.
Lakin iPhone'un en büyük handikapı olan unlock ve baseband olayları da onun handikapı. Google Nexus S fabrika çıkışlı kilitsiz olacağını açıkladığından beri pazarda daha fazla ilgiyle beklenmeye başladı.

Geniş ekranı Super Amoled teknolojisi ile iphone'un altında kalmayacak bir yapıda. Yalnız çözünürlük ve ppi konusunda aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Retina Display gerçekten bu olaya yeni bir bakış açısı getirdi. Elinize retina display özelliği olan bir iphone veya ipod touch aldığınızda yaşadığınız hazzı açıklamak mümkün değil. Bu bakımdan tercih konusunda bir acaba oluşuyor.

Ağırlık açısından iphone'dan daha hafif. Boyutlar olarak da benzer yapıda. Sadece biraz daha kalın olduğu söylenebilir ama çok büyük bir fark olduğu söylenemez (iphone'un boyutları şöyle 58.6 mm x 115.2 mm x 9.3 mm ve 137 gr)

Kullanım esnasında şarj süresinin gidişiyle ilgili henüz tam net bilgiler düşmüş değil. Lakin benzer şekilde şarj süresinin az gideceğini tahmin etmek zor değil. Maalesef bu tür aletlerde yeni bir teknoloji bulunup şarj olayının sonu gelene kadar bu tarz kısa kullanımlara, her gece şarj etmelere alışmamız gerekiyor.

Google 16 Gb gibi bir depolama alanını yeterli görmüş. Giriş seviyesi kullanıcı için gayet yeterli. Lakin daha fazla hafıza arayanların ne yapacağına dair bir açıklama yok. İleride farklı hafıza seçenekleri gelir mi gelmez mi herhangi bir açıklama yok Google tarafından.

İşlemci açısından Arm cortex işlemcinin oyun performansının gayet tatmin edici olduğu söyleniyor. Bunu elimize alıp görene kadar bilemeyeceğiz pek tabii ki.


Bu kararsızlıkların ortadan kalkmasına bence ücreti neden oluyor. Amerika'da 16 Aralık 2010 tarihinde satışa kontratsız olarak sunulacak olan Nexus S 530 $ + vergi (yaklaşık 850 TL) fiyatlandırmasıyla raflardaki yerini alacak. 20 Aralık 2010 tarihinden itibaren İngiltere'de satışa çıkacak olan ürünün diğer marketlere ve özellikle ülkemize ne zaman gireceği ise henüz belli değil. Lakin yeni yılla birlikte ürünün satış rakamlarına göre dünya çapında satışlarının yapılacağı beklenmekte.

Ürün raflardaki yerini aldıktan sonra arkasına alacağı rüzgarın nasıl olacağı merak konusu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Listem