Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

17 Ocak 2011 Pazartesi

Escape the Room 2 Inceleme, Iphone, Ios, Walkthrough, Tam çözüm (Room 1-2)

For English please visit this address: translated by google.
If you need any assistant please leave a comment and i'll reply it as soon as possible. Thanks for your interest.


Escape the Room 2 şu sıralar en severek oynadığım oyun. Biraz oyundan bahsetmek istiyorum. Itunes store'da oldukça iyi bir satış rakamına ulaşan oyun aslında örneklerini bolca gördüğümüz odadan kaçış temalı bir yapıt. Nasıl oraya geldiğini bilmeyen karakterimiz zifiri karanlıkta gözlerini açar. Bir kadın ve bir erkekten oluşan iki kişi ona kalbine bomba yerleştirildiğini, odalardan belli süreler içinde çıkamazsa kalbinin patlayacağını söylerler. Buraya niye getirilmiştir? Daha da önemlisi nasıl çıkacaktır?

Etraftaki objeleri toplayarak, çeşitli bulmacaları çözerek odalardan kurtulmaya çalışıyoruz. Kalbimize yerleştirilen bombadan ötürü belli bir süremiz var bunları yapmak için. Zordan kolaya onlarca bulmaca içeriyor oyun.
Oyun İngilizce olduğu için temel İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekiyor. Şayet İngilizce bilmiyorsanız konu bütünlüğü ve bazı bulmacalar konusunda çok zorluk çekebilirsiniz.



Gelelim oyunun çözümüne. Baştan belirteyim, oyunu henüz bitirebilmiş değilim. Kısaca bu yazı bir süre sonra güncellenmemeye başlarsa bilin ki bir yerde takılmışımdır ve ilerleyemediğim için oyunu bırakmışımdır.
Ayrıca oyunu bir kere oynadığım için gizli çoğu elementin yerleri görünmemekte. Bu sebeple sadece bölüm geçmeyle ilgili bilgileri vereceğim. Yani burada anlattıklarım dışında çeşitli objeleri kendinizin bulması gerekmekte.
Oyunu http://ax.itunes.apple.com/app/id397703125?mt=8 adresini ziyaret ederek veya installous üzerinden Escape the room 2 yazarak indirip kurabilirsiniz.

Room (Oda) 0) start of escape

Bu bölüm tutorial bölümü. Neyi nasıl kullanacağınızı anlatıyor. Burayı bu sebeple geçiyorum. Bu kısmı siz atlamayın, birleştirme ve ayrıştırma gibi şeyleri bolca kullanacaksınız. İyi öğrenmeye bakın.

Room 1) Evidence

Yerdeki kağıtı alın. Dolabın içindeki kağıdı alın. Bunları birleştirin. Limon kokulu boş bir kağıt elde etmiş olacaksınız. Yatağın başucunda bulunan komidin üzerindeki çakmağı alın. Kullan diyerek mumu yakın. Birleştirdiğiniz kağıdı yakın. Itemler kısmından yanmış kağıdı okuyun. 0213 yazması gerek.
Çalışma masasındaki kutuyu açın, içinden cetveli alın. Yine masa üzerindeki kitapta asit reaksiyonu ile ilgili bilgi var. İsterseniz okuyun. Masanın en üst çekmecesinde falçata var onu alın. Duvarda ateş saçlı çocuk figürü var. Onu falçata ile kesin. İçinden bir kasa çıkacak. Şifre olarak yukarıda elde ettiğimiz rakamları girin. Kasayı açın. Anahtarı alın ve kapının kilidini çözün.
Ayruca: Yerdeki kültablası yanındaki kitabı açın. İçinde gizli bir item olacaktı. Komidinin çekmecesinde de ha keza öyle bir şey olması lazım.



Room 2) Lie



Yerde yatan kıl herifi uyandırana kadar hiçbir şey yapmanıza izin vermeyecek oyun. Adamı uyandırdıktan sonra yerdeki kitabı alın (1). Kapının dibindeki dolaptan dişliyi alın. Masa üzerindeki makası alın. Çekmeceden çakmağı alın. Diğer çekmeceden 2. kitabı alın. Yerdeki kutunun içinden 3. kitabı alın. Yüksek dolaptan mumu alın. Dolaba bağlı çark sisteminin dibindeki şişelerden birisini alın (zaten sadece birisini alabiliyorsunuz). Son aldığınız şişedeki yağla, çarkı birleştirin. Çarkı sisteme yerleştirin.
Makasla yerdeki halıdan bir parça kesin. Makasla şişe içindeki sıvıyı birleştirin.
3 kitabı da tek tek kitaplığa yerleştirin. Sonra kitaplığa daha yakından bakın. Kitap sırtlarında harfler yer almakta. Bunları sıralı hale getirmeniz gerekiyor. Yazmanız gereken şey "Money". M ile N'nin kuyrukları başlangıç harfleri birbirine çok benziyor. Şayet Cleared yazısı belirmezse o hariflerin yerlerini değiştirin. Dolap kenara kayarak bir bölüm açılacak. İçeri girin o bölümden.
Daha önce aldığınız mum ve çakmağı birleştirin, sonra kullanın. Oda aydınlanacak. Duvardaki kirli yazıyı daha önce yarattığımız bezle temizleyin. Üzerindeki rakamı kullanarak kasayı açın. Günlük ve anahtar elde edeceksiniz. Günlüğü okumadan anahtar görünür olmuyor kısaca önce günlüğü okuyun. Sonra odadan ayrılın ve anahtarla kilidi açın. Odadan çıktınız.




Şimdilik bu kadarını yazabiliyorum. Sandığımdan daha uzun sürüyormuş bu tür anlatım :) Oynarken o kadar zor gelmemişti halbuki.
Hali hazırda 9. odadayım, oraya kadar ki kısmı yazacağım bir aksilik olmazsa. Şimdiden iyi eğlenceler dilerim.

2 yorum:

  1. teşekkürler ama buraları çoktan geçtim bana 8. odanın çözümü lazım.bilgin varsa süper olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu bitirdim ama devamini yazma arzusu duymamistim o yuzden bir yerlerde yazili halde yok.

      Kisa bir aramayla su youtube videosuna ulastim, isinizi gorecektir tahminim: http://www.youtube.com/watch?v=XO6Pq_kVyJE&feature=player_detailpage#t=185s

      Sil

Blog Listem