Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

11 Mayıs 2011 Çarşamba

Kurulum esnasında Invalid ipa hatası / Installous / Cydia

Yeni versiyonların jailbreaklerinden sonra bu hatayı alan sayısı arttı. Sanırım jailbreak esnasında bir hata oluşuyor olmalı.

Bu hatayı alıyorsanız 2 ihtimal var;

1) dosya gerçekten bozuk
2) appsync yüklü değil.

Sorun 1. şıktan kaynaklanıyorsa dosyayı başka bir kaynaktan indirmek çözebilir ama onu denemeden önce Appsync'i tekrar yüklemeyi deneyelim.

a) Bunu yapabilmek için Cydia'yı açıyoruz ve aşağıdan Manage bölümüne giriyoruz.

b) Yukarıdan edit butonuna basıyoruz.


c) Edit butonuna basınca görünür hale gelen Add butonuna basıyoruz.


d) Açılan pencereye http://cydia.hackulo.us yazıp Add Source diyoruz.

e) Güncelleme yapılana kadar bekliyoruz. Şayet kendiliğinden güncelleme yapmazsa Cydia'dan çıkıp tekrar açıyoruz veya Changes bölümüne girip Refresh yapıyoruz.

f) Güncelleme bittikten sonra Search kısmına girip Appsync yazıyoruz ve Appsync for OS 4.1 isimli seçeneğin üzerine tıklıyoruz.


g) Artık son aşamaya geldik sayılır. Şayet program yüklü değilse Install yazıyor olmalı, yüklü ise Modify yazmalı. Her halükarda sağ üstte yazan ne ise ona tıklıyoruz ve programı reinstall veya install yapıyoruz.



Yükleme bittiğinde Restart Springbreak yazısına tıklayıp aletin kapanıp açılmasını bekliyoruz. Açıldıktan sonra daha önce Invalid Ipa veren dosyayı tekrar kurmayı deniyoruz. Çok yüksek ihtimal sorun çıkarmayacaktır artık.

Herhangi bir yerde sorun yaşarsanız veya hala aynı hatayı almaya devam ederseniz yorum kısmından sorununuzu iletebilirsiniz.

Kolay gelsin.

9 yorum:

  1. süper kardes :)

    YanıtlaSil
  2. arkadas paylaşım çok faydalı ama ben yaptım aynı sorunu ios 5 te yasıyorum varsa bi çözümün onun içinde paylaşırmısın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki anlatımı aynen uygulayın. Sadece Appsync for ios 5.0+ olan dosyayı tekrar kuracaksınız. Kurulu değilse de kuracaksınız.

      Sil
  3. 2 el iphone 4s telefon aldım yurt içi cydia resimdeki anlatımı yaptım doğru olarak fakat hata veriyor cihaz desibandmı ne diyorsunuz ondan olabilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baseband ile installous arasinda bir iliski yok.

      Sil
  4. bende aynı ios 5 için aynı problemi yaşıyorum...dediğiniz uygulamayı yaptım ama yine düzelmedi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yogunluk kaynakli olabiliyor kimi zaman. Tekrar tekrar farkli gunlerde denemenize ragmen invalid ipa vs hatasi veriyorsa hem installous'u hem de appsync'i kaldirin, telefonu kapatin. Arkasindan installous'u ve appsync'i tekrar kurun. Duzelmesi gerek. Hala duzelmezse tekrar yorum birakin.

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Installous ve Appsync'i kaldirin.
      Home ve power tusuna 20 saniye boyunca basili tutun. Alet tamamen kapanip acilacak.

      Tekrar Cydia'a girin. Installous 5'i aratin ve kurulumu yapmaya calisin. Kurulum bittikten sonra aleti daha once yaptiginiz gibi kapatip acin.
      Installous'u calistirin. Bu defa calismasi gerek. Hala calismiyorsa baska bir sorun vardir.

      Sil

Blog Listem