Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

2 Eylül 2012 Pazar

iOs 5.1.1 soru cevap bölümü iphone 3g-3gs-4-4s/ipod touch/ipad 2-new

iOs 5.1.1 güncellemesi ve jailbreak hakkında çokça soru geliyor ama blogspot üstünde bir hata oluştuğundan ilgili sayfa altına daha fazla yorum alamıyorum (sanırım bir tür yorum limiti gibi bir şey var kullandığım template'de).

Buradan sorularınızı sormaya devam edebilirsiniz. Diğer sayfadan sorulan sorulara maalesef yanıt veremeyeceğim.

27 yorum:

  1. "Merhaba, iphone4 üme ilk kez jailbreak yapacağım. Versiyonum hali hazırda 5.1.1 zaten, Yanlız ikilemde kaldım, absinthe yazılımcısı, "restore işleminden sonra makinayı fabrika ayarlarına getirin" - sıfırlayın diyor. Sıfırlayıp mı yapmalı, direkt sıfırlamadan üzerine mi jailbreak yapmalı. Eğer sıfırlarsak,kişiler, uygulamalar, resimler vb hepsi gidecek değil mi? Giderse "restore" yapın deniliyor. Bu seferde bunlar geri gelecek ama jailbreak yazılımı uçmayacak mı? Kafam biraz karıştı da :) Selamlar Teşekkürler"

    Anlatım içinde bu konuya açıklık getirmiştim. Sıfırlayarak yapmaktaki mantık hataları en aza indirmek ama sıfırlamak başlı başına hata verdiren bir olay olduğundan sıfırlamanıza gerek yok. Yedek alıp girişebilirsiniz olaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim sorum cydia dan indiriyorum ama kurdugumda bulamıyorum kurdugum şeyleri malesef

      Sil
    2. Ornegin hangi program?
      http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2010/11/installous-installous-nedir-ne-ise.html

      buradaki anlatimla installous'u kurdugunuzda ne oluyor?

      Sil
  2. ben jailbreaki yaptım fakat app stor safari diğer programlar hatta cydia bile silindi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Restore yapip farkli versiyon bit absinthe ile tekrar deneyin.

      Sil
  3. merhaba,
    Ben iphone4 kullanıyorum ve amerikadan aldım. Ancak gevey sim kartla kullanıyorum. Teknik olarak bir bilgim olmadığı için de yardımınıza ihtiyacım var. Dün akşam 5.1 sürümünü doğrudan yükledim ancak şuan gevey sim kartı da tanımıyor. Menüleri de göremiyorum. Ne yapmalıyım? Kimi yapılmaz uygun sürümü beklemelisin diyor, kimi 300 tl ye kimi 100 tl ye halledebileceğini söylüyor. Kafam çok karıştı :( Yardıma ihtiyacım var. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Su an icin tek bir yontem var o da satin alinan yerin at&t olmasi. Eger oyleyse suradaki anlatimdaki yolla simkilidin kaldirilmasini talep edebiliyorsunuz: http://www.applealem.com/2012/04/09/abdden-alinan-iphone-icin-att-unlock-yontemi/

      Aksi halde yazilimsal bir cozumu mevcut degil. Gevey ile kirmaniza imkan yok, yapabilecegini soyleyenlerde yalan soyluyor.

      Sil
  4. merhaba suat bey ben telefonu yurt dısından aldım telefonda sımlock var surumu 5.1.1(9B208) operator ıse sunrise 12.1 bu telefonu pasaportta fılan ıslettım ama sımlok oldugu ıcın kart gecersız sayıyor... Telefonculara fılan goturdum kımse bu verseynu daha kıramıyormus... sızın bır bılgınız varmı sımdıden tessekkur ederım..Kusura bakmayın rahatsız ettım..Iyı gunler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. %100 emin olmamakla birlikte daha once gorduklerim ve duyduklarimdan Sunrise'in mail yoluyla unlock kodunu verdigini hatirliyorum. Ornegin kisa bir arastirma ile surada bir seyler gordum: http://www.iphoneyardim.net/iphone_yardim_soru-cevap/57946-iphone_4_ios5_1_1_sim_lock_durumunda_nasil_duzelir-2.html#post678182

      Bunun gibi bir mail atip sansinizi deneyebilirsiniz. Bunun disinda yazilimsal veya donanimsal yapabileceginiz bir sey "su an icin" YOK.
      Kolay gelsin.

      Sil
  5. merhaba ıphone 3gs telefonum var bugune kadr hıc jaılbreak olmadı sıtedekı kurulumları ndırdım ama fremework uygun degıl dıye bır hata alıyorum jaılbreak atmak ıstıyorum bu telefona atamzsınız dıye bı hata alıyorum napıcam yardım edecek warmı <?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilk defa duyuyorum bu tur bir hatayi. Hangi durumda nerede nasil veriyor bu hatayi? Tam hata mesaji nedir?
      Framework dedigimiz seyle iphone'un normalde alakasi yok. Bilgisayarinizda XP yuklu olabilir mi? Xp varsa Sp3 guncellemesi olmamasindan kaynakli bir framework hatasi veriyor olabilir.
      Boyle ise sisteminizi guncelleyip bir de oyle deneyin.

      Sil
  6. merhaba , telefonum iphone 4s 5.1.1 şu anda ama bu gun itibariyle ios 6 çıkmış bulunmakta bu yayınladığınız http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2012/05/jailbreak-ios-511-iphone.html jailbreak yöntemi ile cihazımı jailbreak yapsam sorun çıkar mı? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hali hazirda 5.1.1'de oldugunuzdan problem olacagini zannetmem. 5.1.1'e guncelleyeyim, sonra jailbreak yapayim derseniz iste o problem. Gecen bir tane iphone 4'un basebandini elime aliyordum neredeyse :)

      Sil
  7. Sa 5.1.1 de cydia mewcut ama installous hc bi seklde inmiyor bna yardimci olurmusun telefon yurt disindan aldm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2012/06/cydia-kullanmadan-ifunboxifile-ile-deb.html buradaki anlatimla yapmayi deneyin.

      Daha ayrintili surada anlatmistim:
      http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=28889942

      Sil
  8. merhaba 3s telefonum var guncellemek ıstıyorum 4.2.1 ama guncelle dedıgımde en son surum bu dıor yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlis anlamadiysam aletiniz iphone 3gs. Eger oyle ise 6.0.1'e kadar yukseltme imkaniniz var.
      Yukseltme isini yapmadan once yedek alip, guncelle butonuna shift tusuna basili tutarken basip ipsw dosyasini secin. YEDEK ALMAYI UNUTMAYIN!

      Iphone 3gs ios 5.1.1 icin ipsw dosyasi:
      http://appldnld.apple.com/iOS5.1.1/041-4347.20120427.o2yov/iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw

      6 versiyonu icin jailbreak cikmadigini hatirlatmak isterim.
      Illa son versiyona gecmek istiyorsaniz:
      http://appldnld.apple.com/iOS6/041-7949.20121101.Ortn5/iPhone2,1_6.0.1_10A523_Restore.ipsw

      Baseband, gevey, simlock gibi seyler sizi ilgilendiriyorsa bu tur guncellemelerin basiniza bela olabilecegini bilmenizi isterim.

      Sim kilitli bir cihaza sahip olup olmadiginizi anlayabilmek icin programlariniz arasinda Cydia var mi diye bakin. Varsa icinde packages kisminda Unlock var mi diye bakin. Varsa aletiniz sim kilitlidir.
      EMIN OLMADAN ASLA ISLEM YAPMAYIN! YOKSA TELEFONUNUZU IPOD OLARAK KULLANMAK ZORUNDA KALABILIRSINIZ!

      Sil
    2. tesekkur ederım verdıgınız bılgıler ıcın sım kılıtlı degıl yanı orjınal o konuda sıkıntı yok. dedıklerınızı deneyecegım tsk ederım

      Sil
  9. Slm ben telefonumun dns ayarlarını kırdım ve 8.8.8.8 yaptım.acaba modem üzerinden hangi sitelere girdiğim gorulebilirmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal yollarla gorulemez. Monitorleme yapiliyorsa gorulur.

      Sil
  10. merhabahala telefonum kapalı yenı bır gelısme varmı gwey fılan cıktımı bu versıyonun rahatsız ettıgım ıcın kusura bakmayın ıyı gunler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konularda cok fazla gelisme yasanmiyor. Yasansa bile bu turden bir cihaz elimde olmadigindan cok yakinen takip etmiyorum.

      Yine de bildigim kadariyla bir gelisme yok. Muhtemelen ilerleyen donemde de olmayacak. Zira artik bu unlock olaylari tarih oncesinde kaldi.

      Sil
  11. Selamlar. Romanya'dan almış olduğum 4G (5.1.1) unlock edip turkcell kartla kullanmam mümkün müdür acaba? Yardımlarınız için çok teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildigim kadariyla hayir. Iphone 4 ve ustu modellerde boyle bir imkan yok. Eski 4.3.3 surumlerinde vardi sanirim ama onlar da zaten cok eskiden ilk parti mallardi.
      Kisaca "benim bildigim" bir yontemle yapilamiyor.

      Sil
  12. iyiakşamlar kusura bakmayın rahatsız ediyorumda çok acil yardıma ihtiyacım var elimde İphone 3G var. Sürüm 4.2.1(8c148) ben bu sürümü yükseltmek istiyorum jailbreak için greenpoison indirdim yanlız işe yaramıyor waiting dfu modda bekliyor pc yukleme yapmıyor nasıl sürüm yükseltcem lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Surum yukseltmek icin jailbreak yapmaniza gerek yok?

      Iphone 3g icin en yuksek surum 4.2.1. Normal sartlarda daha ust surume gecemezsiniz. Daha ust surum icin google'da Whited00r diye (o degil sifir -0-) aratin.

      Sil
  13. elimde ipod touch 8gb 3.1.3 var ve sürümü yükseltmek istiyorum yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil

Blog Listem