Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

2 Nisan 2007 Pazartesi

Freehand MX başlangıç

Bu dersimizde yeni bir belge oluşturmayı onu kaydetmeyi ,sayfaya cetvel eklemeyi ve sayfaya cetveli sıfırlamayı , status araç çubuğunu eklemeyi öğreneceğiz.

Yeni bir boş belge oluşturmak için : File>New . Eğer bütün sayfayı göremiyorsanız View >Fit to Page komutunu seçin. Yeni oluşturduğunuz adsız bir belgeyi kaydetmek için File>Save As seçimini yaparak dosyanızı istediğiniz klasörün içine kaydede bilirsiniz. Yalnız dosyanızı adlandırırken şunu hiç unutmayın dosya adında boşluklar kullanmayın ve küçük harfler kullanmaya gayret edin.
Sayfaya cetvel kılavuzları eklemek için: View> Page Rules> Show komutuna tıklarsanız cetvel açılır. Eğer cetveli kapatmak isterseniz View> Page Rules> Show komutuna tekrar tıklamanız yeterli olacaktır.
Windows’da çalışıyorsanız ve status aracını göremiyorsanız, Windows>Toolbars>Status seçimini yapın.

Seçtiğiniz ölçü birimini ,bir freehand dosyasında kaç tane sayfanız olduğunu, görünüm modunu görmenizi sağlar.



MAGNIFICATION: Çizim yaparken bir nesneye daha ayrıntılı görebilmek için yakınlaştırmak yada resmin tamamını görebilmek için uzlaştırmada kullanılır. Bu işlemi ayrıca Zoom In (Yakınlaştırma) Zoom Out (Uzaklaştırma) imleçleri ile de yapa bilirsiniz.Ekranınızda Tools paneli açık değilse Window> Tools komutuna tıklayın ve açılan pencerede büyüteç simgesine tıklayarak aktif hale getirin. Büyüteç aktifken alt tuşuna basarsanız Zoom In olur ve tıklamaya devam ederseniz sayfanız giderek küçülür. Ekranı büyütmek için elinizi alt tuşundan çekmeniz yeterli olacaktır.
Fit Page: Ekrandaki sayfayı tam olarak gösterir.
Fit All: Ekrandaki bütün sayfaları tam olarak görüntüler.
Fit Selection: En son ekranda olan sayfayı gösterir.

GO TO PAGE: Sayfa numarası, sayfanın panodaki konumlarına göre soldan sağa doğru belirlenir. Sayfaların oluşturulma sırası sayfa numaralarını etkilemez.

GÖRÜNÜM MODU:
Preview:
Normalde kullanmakta olduğumuz ön izleme görünümüdür.
Fast preview: Hızlı ön izleme, harmanlamadaki adımların hepsini göstermez ve metin soluk görüntülenir.
Keyline: Anahtar görünümü, herhangi bir dolgu veya kontur göremezsiniz.
Fast Keyline: Hızlı anahtar görünümü, sadece nesneler üzerindeki siyah ince yolu görüntüler;dolgu ve kontur göremezsiniz.

ÖLÇÜ SİSTEMİ:
Kullanma istediğiniz ölçü birimini buradan seçebilirsiniz.Normal şartlarda milimeters kullanılır ama cetvelde sağ ve sol genişlikleri ayarlamada inches gereklidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Listem