Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

5 Nisan 2007 Perşembe

Freehand' de Örnek Çalışma

İlk dersimizde freehand’e girişi anlatmıştık şimdi de örnek bir çalışma yapacağız. Elimizde bir tane aşağıda sol taraftaki gibi resmimiz var bu resmi sağ taraftaki gibi bir dairenin içinden nasıl geçirileceğini göstereceğiz.



İlk yapmamız gereken bir tane yeni belge açmak File > New Daha sonra File> Import resmizi seçip aç diyeceğiz ve sayfamıza gelip tıklayacağız. Yani resmimizi belgemize aktarıyoruz.


Resmimizi sayfamıza aktardık, şimdi sıra resmimizi sayfaya ortalamada Windows> Aling > Aling Po Page işaretle ve Apply’e bas, şimdi resmimiz sayfaya ortalandı.

Şimdi resmimize bir tane daire ekleyelim. Tools penceresinde daire simgesine tıklayacağız ve shift tuşuna basılı tutarak daireyi çizeceğiz. Daha sonra resmi keseceğiz Edit> Cut ve dairenin içine yapıştıracağız. Edit> Paste Contents diyeceğiz ve resmimiz bu şekli alacak. Sıra resmimizin enson halini çoğaltmaya geldi. Edit> Duplicate
Elimizde iki tane resim var. Sol tarafta ki resmimizi mouse yardımıyla sağ tarafa çekiyoruz ve sadece ayağı gözükecek şekle getiriyoruz ve resmimimiz seçili iken Ctrl+Shift+G' ye ( Modify> Ungroup ) basıyoruz. Daha sonra pen aracıyla seçili alanlara noktalar ekliyoruz ve ayağı resmimizin üstüne sürüklüyoruz.



En son olarak da iki resmi seçip birleştirmeyi gerçekleştirelim Ctrl+G (Modify> Groroup). Resmimizin en son hali sağ taraftaki gibidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Listem