Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

21 Şubat 2008 Perşembe

Nokia N73Me (music edition) Türkçe yükleme

Yurtdışından telefon alıp sonra bunun Türkçe desteğinden faydalanamayan arkadaşlar olabilir. Yurtdışından gelen cep telefonlarını aslında çok kolay bir yolla Türkçe menülü hale getirebilmek mümkün. Sadece yarım saatte Nokia N73Me (music edition) cep telefonunuza Türkçe destekli hale getirelim...

Öncelikle N73me (music edition) modeline ait Ürün kodunu (product code) bilmemiz gerekiyor.
  • Düz N73 Metal-Mor Renk Türkiye Kodu: 0529603
  • Düz N73 Kemik-Kırmızı Renk Türkiye Kodu: 0529793
  • N73ME Türkiye Kodu: 0539256

  • N73Me ye ait Türkçe dil kodunu öğrendikten sonra NSS ismindeki ufacık tefecik ama işlevi büyük programı edinmemiz gerekiyor. Bunun için şu adrese gitmeniz yeterlidir. Bu programı çekip çalıştırıyoruz.
    1) Sağ üstteki Büyüteç simgesine tıklıyoruz.
    2) Phone Info sekmesine geliyoruz. Otomatik olarak telefonunuzun özellikleri okunması gerekiyor. Şayet okuma yapmayacak olursa menüde yer alan "Read"'e tıklıyoruz.
    3) Product Code yanındaki Enable kısmına işaret koyup yukarıda vermiş olduğum rakamı (0539256) yazıyoruz.
    4) Write diyerek kodu telefonumuza yazmış oluyoruz.

    Yapılan işlemin doğru bir şekilde halledilip halledilemediğini görmek için tekrar büyüteç simgesine basıp şayet otomatik olarak okumazsa Read kısmına basmanız gerekiyor. Eğer oradaki Product code yukarıda yer alan yeni Türkçe destekli kod ise o zaman işlem tamam demektir.

    Bundan sonra Nokia tarafından sağlanan firmware güncellemesini (NSU) sitesinden çekiyoruz. http://www.nokia.com.tr/A4356061 adresinde cep telefonun modelini seçiyoruz. Daha sonra Türkçe bir şekilde yer alan yönergelere uygun bir şekilde programı çekiyoruz. Programı kurduktan sonra masaüstüne yerleştirilen kısayolu ile çalıştırıyoruz. Daha güncel bir sürüm yok dese bile "Reinstall" diyerek programın güncelleştirilmesini tamamlıyoruz.

    Artık telefonunuzu Türkçe bir şekilde kullanabilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Blog Listem