Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

13 Aralık 2010 Pazartesi

Iphone/Ipod Touch 3g/3gs/4g bilgisayar (pc) üzerinden dosyalara ipa dosyaları kurmak, dosyalara erişmek silmek

Jailbreakli olsun ya da olmasın iPhone veya iPod touchınızdan dosyaları silmek veya onları düzenlemek zorlu olabiliyor. Benzer şekilde jailbreak yapılmış olan ipod veya iphone'umuza bilgisayarımıza indirdiğimiz oyun veya program dosyalarını göndermek de en çok merak edilenlerden.
Her daim apptrackr.org adresinden aletimizle dosyaları indirebilmemiz mümkün olmuyor. Ayrıca bazı dosya barındırıcılarından aletin kendi indirme yöntemleriyle tek parça büyük dosyaları indirmek de çok zorluyor. Sürekli kopan bağlantılar, yüksek dosya boyutları gibi sebeplerden bilgisayardan bu tarz dosyaları indirmek daha mantıklı oluyor. Apptrackr.org adresinden indirdiğimiz ipa dosyaları iTunes üzerinden kuramıyoruz. Bu dosyaları kurabilmek için ekstra bir yazılıma ihtiyaç duyuyoruz (Şayet apptrackr.org adresi ve installous hakkında bilginiz yoksa lütfen önce şu yazıyı okuyunuz: Installous (installous) nedir, ne işe yarar, neden kurulmalıdır, nereden nasıl kurulur?)
Aslında iTunes ile yapabilmemiz gereken ama yapamadığımız bu tarz işlemler için gerçekten çok kullanışlı müthiş bir programımız var. Küçücük bir bağımsız program olan iFunBox (i-funbox) bu tür işler için yaratılmış zaten.Windows altında çalışabilen bu programı Türkçe olarak indirebilmek için tıklayın. İngilizce ve diğer versiyonlar için tıklayın.

Bir zip içinde gelen bu programı indirdikten sonra masaüstüne açıyoruz. Bu kısmı bildiğinizi varsayıyorum. Masaüstünde ifunbox isimli bir program oluyor. Bu programa çift tıklayarak çalıştırıyoruz. Karşımıza şuna benzer bir ekran geliyor;


Buradan da görebileceğiniz gibi My Computer altında iPod'umuz görülüyor. Sağ taraftaki ekranda ise Installous App Install klasörü ve diğer klasörler yer alıyor. Bunlar aslında birer kısayol. Örneğin Installous'a tıklarsak gerekli olan klasöre çabucak gitmiş oluyoruz.
Yine örneğin apptrackr.org adresinden .ipa uzantılı bir dosya indirdiğimizi varsayarsak bu dosyaya sağ tıklayıp kopyala diyoruz. Ardından ifunbox isimli programda installous klasörüne giriyoruz. Burada sağ taraftaki bölmede sağ tıklayıp yapıştır dediğimizde dosyamız kopyalanmaya başlıyor.



Kopyalama işlemi bittiğinde direkt olarak aletimizden installous u çalıştırıp, downloads klasörüne girecek olursak buradan direkt olarak kurulum yapabilir oluyoruz. Kurulum yapabilmek ve diğer bilgiler için daha önce yazdığımız yazıya göz atmak isteyebilirsiniz.

Installous (installous) nedir, ne işe yarar, neden kurulmalıdır, nereden nasıl kurulur?

Ayrıca bu program vasıtasıyla iTunes'u işin içine karıştırmadan ve her defasında Senkronize (Sync) yapmadan fotoğraflarınızı ve videolarınızı da alabiliyorsunuz. Bunun için yine ana ekrandan Kamera kısmına girmeniz yeterli. Tüm dosyalarınızı orada göreceksiniz. Dosyaları seçip kopyala diyerek bu dosyaları bilgisayarınıza almanız mümkün.

Pek tabii ki bu program iTunes'dan bağımsız çalıştığı için her gittiğiniz bilgisayarda bunu kullanabilme şansınız var. Bu program vasıtasıyla her oturduğunuz bilgisayardan telefonunuza (ipod'unuza) müzik atabiliyorsunuz.

Şehir dışından netbook kullanarak bir makale ancak bu kadar zengin olabiliyor. Çok görsel destek olmadığından aklınıza takılan her şeyi buradan yorum yazarak sorabilirsiniz.
İşinizi görmesi umuduyla.

Benzer Makaleler:

Cydia içinden ne gibi gerekli ayarlar yapmak gerekir? Installous nedir? Ne işe yarar? Nasıl kurulur? Ücretsiz olarak deneme amaçlı programlar nasıl kurulur? 

Kredi kartsız iTunes hesabı açma (2010 güncel)

4.2.1'i beğenmedim/sorun çıkardı/yanlışlıkla update ettim 4.1'e nasıl geri dönüş yapabilirim? Ayrıntılar için tıklayın.

iPod Touch / iPhone versiyon yükseltme nasıl yapılır?

11 yorum:

  1. güzel programmış panpa anlatımlara devam benim itouch 4g ciğim yarı ngeliyor muhtemelen acayip çok .ipa indirdim iyi oldu böyle bi anlatım

    YanıtlaSil
  2. acaba iohone 4s için de geçerlimi?

    YanıtlaSil
  3. apptrackr den iTunes a bağlanıyooo :( çözğmü varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En altta download kismindan indireceksiniz.

      http://i.imgur.com/fKXML.png

      Sil
  4. installoustan indirebilecegim e-kitap programi biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_iOS_e-book_reader_software burada karsilastirmali olarak e-book okuyucular listelenmis.

      genelde bu tur uygulamalarin bazilari (ibooks gibi) ucretsiz oluyor. okumak istediginiz formata gore bir e-kitap programi bulup once app store'da aratin. ucretli cikarsa installous'da aratirsiniz.

      Sil
  5. Apptrackrdan 5-6 program ve oyun indirdim pc ye bu programla anlattiginiz gibi telefona aktardim ama telefonda installous yerinde bu program ve oyunlarin isimleri cikti yalniz resimleri nin oldugu yer bos yani logolari cikmadi dowloand kismindan install yapinca sorunsuz yukledi sonrasinda telefona appstoradan cektigim 3-4 uygulama acilmadi.Telefonum son surum jailbreakli ve 4s bu sorunlar neden olmus olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek istediginizi tam olarak anlayamadim.

      Gayet guzel kuruldu herhalde programlar?
      Appstore'dan indirdiginiz uygulamalarin calismamasinin jailbreak ile alakasi yok. Programlarla alakali bir sorun olabilir.

      Daha acik yazabilirseniz sorununuzu yardimci olmaya calisirim.
      Iyi gunler.

      Sil
  6. Demek istedigim su,
    telefonum jailbreakli installous uygulamasi ile telefona program oyun yukleyebiliyorum lakin bazi programlar cok uzun oldugundan baglanti kopuyor ve birsey yuklenmiyor.Bende pcye yukleyip ordan telefona aktarayim dedim sizin burda tarif ettiginiz gibide yaptim.
    Once http://apptrackr.cd/ bu adresten program ve oyunlari pcye cektim ardindan ifunbox programini pcye kurdum.Oyun ve uygulamalari pcde telefon bagli iken ifunbox icerisinde bulunan installousun icine yapistirdim buraya kadar bir sorun yok yalniz installousun download kismina giden oyun ve programlarin sadece isimleri gorunuyordu kendi logolari uzerinde bulunmuyordu pcde gosterdigi halde telefonda gozukmedi download kismindan install yapip kurdum.BU installari yaptiktan sonra telefon biraz yavasladi ve appstoreden indirdigim bedava programlar acilmadi telefonu resetledim sonuc degismedi.Calismayan programlari kaldirip yeniden kurdum suan bir sorun yok.Durum bundan ibaret ve son olarak 2 gundur telefonun uzerindeki installoustan birsey cekemiyorum bir yazi cikiyor sanirim fazla yogun ana sayfasi bile acilmiyor.Ve son olarak installous disinda baska bir uygulama varmi bildiginiz program ve diger seyler icin.Simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simdi daha net bir sekilde anladim.
      Program kaynakli olabilir yasadiginiz sorunlar. Installous veya jailbreak ile alakasi olmasi cok mantikli degil. Bir sekilde bir soruna yol acmis o programlar. Neyse, sorun yoksa sorun yok =)

      Installous disinda appcake var (http://iphonecake.com/appcake/en/), 25pp var. bunlara bakabilirsiniz.
      ikisini de cydia'dan ekleyip sonra programlarini kuruyorsunuz ayni installous gibi.

      Kolay gelsin.

      Sil

Blog Listem