Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

24 Ocak 2007 Çarşamba

Video dosyalarına harici ses eklemek, çıkartmak

Elinizde bulunan bir video dosyasına ses eklemek ve hali hazırda içinde bulunan sesleri çıkartmak mümkün. Örneğin ingilizce bir anlatı sunan bir dosya varsa buna eşdeğer FPS (Frame Per Second) de bir ses dosyası mevcutsa bunu 1-2 dakikanınızı ayırarak o dosyayla bütünleşik hale getirebilirsiniz (Şayet FPS değeriniz aynı değilde başka programlar kullanarak ses dosyanızı re-encode etmeniz gerekmektedir). Bu işlem için öncelikle Virtual Dub Mod isimli programa ihtiyacınız olacak, son versiyona linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Programı Winzip veya başka bir sıkıştırma programının Extract (Ayıklamak) seçeneğiyle dışarı çıkartmanız yeterlidir, herhangi bir kurulum yapmıyorsunuz.

Herhangi bir klasöre açtığınız programın VirtualDubMod isimli çalıştırılabilir dosyasına tıklayıp programı çalıştırın. File bölümünden Open Video File seçeneğiyle işlem yapacağımız video dosyasını açıyoruz. Daha sonra Streams bölümüne gelip Stream List seçeneğine tıklıyoruz. Karşımıza hali hazırda dosya içinde bulunan sesler çıkıyor. Burada yer alan Add seçeneğine tıklayarak eklemek istediğimiz .mp3 uzantılı ses dosyamızı seçiyoruz. Bir dakika süren bir işlem sonrasında videomuza dosyayı eklemiş oluyor program (Bu ekranda isterseniz varsayılan -öncül- olarak hangi ses dosyasını çalmasını istediğinizi de sıralamayı move down/move up diyerek değiştirebilirsiniz. Kısaca şayet eklediğiniz sesin varsayılan olmasını istiyorsanız onun üzerine gelip Move up demeniz yeterlidir). Daha sonra Video seçeneğinden Direct Stream Copy seçeneğini aktifleştirip tekrar File bölümünden Save As seçeneğiyle dosyamızı herhangi bir yere kaydediyoruz.

Peki aslen bu ne işimize yarıyor. Örneğin televizyonda yayınlanan bir belgeseli kaydettiniz fakat belgesel İngilizce ve bunun internet üzerinde sizin kaydetdiğiniz şekilde hali hazırda bir Türkçe dosyası bulunmakta. Bunu ekleyerek İngilizce bilmeyen yakınlarınıza bu videoyu izletme şansı yakalıyorsunuz.

İlgili Konu:

Couldn't locate decompressor for format 'xvid' unknown hatası virtualdubmod

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Listem