Pages

bilgi paylaşım ve yayım hattı:
iphone, ipad, ios, cydia, apple, android, ics, installous, gezi, driver, linux, oyun

30 Kasım 2010 Salı

Installous (installous) nedir, ne işe yarar, neden kurulmalıdır, nereden nasıl kurulur?

2013 YILI DÜZELTMESİ: Installous KAPANDI! Diğer programlara yönelmenizi öneririm. 25pp, AppCake, Vshare gibi...

Daha önce yazmış olduğum Cydia yazısından sonra installous kurulumunu tamamen size bırakmıştım. Ardından bu konuda hem mesaj yoluyla, hem de buradan yorumlarınızla bu installous denen şeyin ne işe yaradığını ve nasıl kurulacağını sordunuz.

Hemen baştan alalım. Cydia dediğimiz şey aslında bir nevi tweak ve Appstore'un karşılığı değil. Daha ziyade insanların ücretli veya ücretsiz olarak Iphone/Ipod'unu daha iyi hale getirmek üzere kurabileceği şeyleri sunuyorlar. Bunlar tema veya program olabiliyor.
Appstore işlevini gören uygulama ise installous. Appstore benzeri bir yapısı var zaten. Appstore'dan tek farkı uygulamaları para ödemeden "deneme" amaçlı olarak herhangi bir kısıtlama olmaksızın indirebilmeniz. Kredi kartınız vs bunlar installous için önemli olmayan ayrıntılar.

Kısaca installous ücretsiz bir şekilde Ipod veya Iphone'unuza program kurabilmeniz için sahip olmanız gereken program.

Gelelim kurulumuna. Öncelikle bu programa sahip olabilmeniz için ipod/iphone'unuzun daha önceden Jailbreak yapılmış olması gerekiyor. Nasıl yapılacağını Ipod Touch/Iphone iOS 4.1 Jailbreak - limera1n/greenpois0n-Cydia isimli makalemizde bulabilirsiniz.

Gelelim installous'a.

1) Cydia isimli programı çalıştırmadan evvel internete bağlı olmanız gerektiğini hatırlatayım. İnternete bağlı iseniz Cydia'yı çalıştırabilirsiniz.


2) Karşımıza gelen ekrandan Manage kısmına tıklıyoruz.


3) Gelen ekrandan Sources kısmına tıklıyoruz.


4) Açılan pencerede daha önceden (öntanımlı olarak) Cydia'ya girilmiş repo (program depoları) adresleri mevcut. Yukarıdan Edit'e basıyoruz.


5) Aynı sayfadayız hala, bir sorun yok. Yukarı soldan Add'e tıklıyoruz.


6) Karşımıza bir pencere geldi. Buraya installous'u elde edebilmek için http://cydia.hackulo.us yazıp Add Source diyoruz. (Ayrıca benzer şekilde şu adresleri de çeşitli programlar için -örn: multiflow ve ifile- eklemek isteyebilirsiniz: http://cydia.myrepospace.com/HackStorhttp://cydia.imodzone.net/)


7) Birkaç dakika internetten güncelleme yapacak. İşlem bitene kadar bekleyin. Ardından Search kısmına girin.



8) Arama kısmına Installo yazdığınız anda zaten yükleyeceğimiz program çıkacak. Programın ismine tıklayın.


9) Yukarıdan install dedikten sonra Confirm deyin. En son olarak işlem bittiğinde Return To Cydia dediğinizde program kurulmuş olacak.






10) Programlarımız içinden installous simgesini buluyoruz ve tıklıyoruz.


11) İlk açılışta açılması biraz zaman alabilir. Yükleme tamamlanıp kategoriler görünür hale geldikten sonra istediğiniz kategoriye giriyorsunuz (örneğimizde Games -oyunlar- kategorisinden bir oyun indirilecektir).

Games kategirisine tıklıyoruz. Karşımıza bir liste geliyor. Genelde sizi ilgilendiren kısım Popularity (popülerlik) durumuna göre sınıflandırılmış olanlar olacağından oraya tıklıyoruz. Karşımıza bu hafta içinde en fazla indirilmiş olan oyunların bir listesi geliyor. Buradan seçeceğiniz oyuna tıklıyorsunuz. Açılan sayfada en üstte tepede yeşil bir şekilde Download butonu yer alıyor. Oraya tıklıyorsunuz ve karşınıza bir liste geliyor.

 

12) Karşınıza gelen listede yapabilecekleriniz şunlar. Launch App Store linkine tıklarsanız oyunun orijinal sayfasına erişirsiniz. Buradan yorumları görebilir ve dilerseniz paranızla satın alabilirsiniz. Bu Launch App Store linkinin hemen altında ise örneğimizde 1.0.1  olduğu gibi oyunun birden fazla versiyonunu görebilirsiniz. En güncel olanı çekmeniz en iyi olacağından buradan en iyi hızı veren barındırıcıyı tercih ediyorsunuz.

Barındırıcılar nedir? Rapidshare bir barındırıcıdır. Genelde installous (daha doğrusu apptrackr.org) üzerinden paylaşılan linkler belli başlı barındırıcıların linklerini içerir.
FileApe: Fena hızlar sunmaz ama kesintileri çoktur.
Mediafire: En iyi ve hızlı indirme imkanını genelde burası sunar. Lakin bazen inanılmaz yavaştır.
Filedude: İyi gününde çok hızlı indirebilirsiniz ama çok fazla kesilme olayı olur.
Zshare: Gıcıktır biraz ama hızları iyidir.
2Shared: Fena hızlar sunmaz ama bazen programın kendi kendine kapanmasına yol açar. O sırada başka dosyalar indiriyorsanız hepsinin indirmesi son bulmuş olur.

Ayrıca burada Cracked by ... şeklinde bir ibare vardır. Normal şartlarda bu sizi çok fazla ilgilendirmez ama bazı durumlarda ilgilendirir. Örneğimizde most_uniQue isimli bir crackerın dosyası bulunuyor. Genelde hem ipod touch hem de iPhone için sorunsuz programlar paylaşır kendisi.
Bazı durumlarda sunulan dosya ipod veya iphone için uygun olmayabiliyor. Veyahut düzgün cracklenmemiş olabiliyor. Şayet bir programı veya oyunu düzgünce indirdiğiniz halde tıkladığınızda hiç çalışmama veya çalışıp hemen geri ekrana düşürme veya hata verme gibi bir şeyleri varsa o vakit farklı bir cracker tarafından cracklenmiş olan dosyayı indirin.

Bu bilgileri verdikten sonra yola devam edelim. Ben burada FileApe sunucusunu tercih ettim.

FileApe.com'a tıklayınca karşınıza bir pencere gelecek. Bu barındırıcıdan barındırıcıya değişecek ama sonuçta sizin tıklayacağınız şey "Download now" ya da "Download to pc" olacak. Ardından aşağıda Downloads bölümünde kırmızı 1 rakamı belirecek ve ekranınızda Started yazacak. Downloads bölümüne geçtiğinizde dosyanın belli bir hızda indiğini göreceksiniz. Dosya inme işlemi bittiğinde Downloads kısmında o dosyanın adını göremezseniz heyecanlanmayın. Hemen search butonuna basıp ardından tekrar Downloads bölümüne girin. Dosyanız orada. Sonra dosyanın adına tıklayın. Karşınıza Install, Send IPA, Delete ve Cancel seçenekleri çıkacak. Install diyerek programı/oyunu kurun. Kurulum bittiğinde home/menü tuşuna basarak menüye dönebilirsiniz.



13) Oyunlar masaüstü ekranınızda görünür olacak. Tıklayarak çalıştırabilir ve eğlencenize/işinize devam edebilirsiniz.

Birkaç örnek görüntü aşağıda yer almaktadır.

 

 

Benzer Makaleler:

Jailbreak iOS 5.1.1 (Iphone 3GS/4/4S/iPad2/iPad3/Ipod Touch) - Resimli anlatım


Iphone/Ipod Touch 3g/3gs/4g bilgisayar (pc) üzerinden dosyalara ipa dosyaları kurmak, dosyalara erişmek silmek

Sürekli olarak installous hatası alıyorsanız, Installous API error (API unavailable) resource not found sorunlarına çözüm

Ipod Touch 4g/ Iphone 4 ios 4.2.1 Jailbreak - Greenpois0n-Cydia-Installous

Ipod Touch / Iphone 2g/3g/3gs/4g: Programsız ekran görüntüsü (screensnap) almak

99 yorum:

  1. Çok anlaşılır, açıklayıcı bilgiler teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. hocam merhaba

    peki ya yazdığın tweaklerden birini beğenmezsek (mesela multifl0v) onu nasıl silebiliyoruz?

    YanıtlaSil
  3. Kaldirmak icin 2 yolunuz var;

    1) Adini biliyorsaniz arama uzerinden gitmek.

    i) Cydia'yi calistirin
    ii) Search kismina tiklayin
    iii) Arama kutusuna kaldirmak istediginiz paketin adini girin, asagidaki listede gorunene kadar (orn: multi)
    iv) Paketin adina tiklayin.
    v) Yukaridan modify butonuna basin
    vi) Remove diyerek paketi kaldirin.

    2) Adini bilmiyorsaniz;
    i) Cydia'yi calistirin
    ii) Manage bolumune girin
    iii) Packages kismina girin
    iv) Kaldirmak istediginiz paketin adini bulun
    v) Paketin adina tiklayin.
    vi) Yukaridan modify butonuna basin
    vii) Remove diyerek paketi kaldirin.

    Bu kadar. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz

    YanıtlaSil
  5. benim cydiam açılmıyor çok açıklayıcı yardım bulamadım buraya yazıyorum lütfen yardımcı olurmusunuz arkadaşlar cihazım ipod 4 ios 4.2

    YanıtlaSil
  6. Tekrar jailbreak yapin. Suradaki anlatimi izleyebilirsiniz;

    http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2011/02/ipod-touch-4g-iphone-4-ios-421.html

    YanıtlaSil
  7. wireless olmadan, i tunes üzerinden oyun yükliyebilirmiyz bu şekilde

    YanıtlaSil
  8. Evet, yukleyebilirsiniz.

    Sayet installous kurulu ise artik cift tiklayarak da kurabiliyorsunuz. iFunbox ile alete atip sonradan kurmaniza gerek yok. Sadece cift tiklayin ve kurulsunlar.

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle rehber için teşekkür ederim çok yardımı dokundu. Ancak şöyle bir sorun oldu acaba sebebi ne olabilir bir fikriniz var mı ? Infiniti Blade isimli 600 mblık oyunu indirmeye başladım dün gece. Tahmini süre de 1.5 saat gibiydi ben de uykusuz kalmamak için telefonu modemin yakınına bırakıp yattım. Sabah kalktığımda download failed because server gibisinden bir mesaj gördüm ama uyku sersemi anlamadım. Cracker'ı da most_uniQue'du ve uyuyana kadar 100 mb indirmişti. Şimdi oyunu bulamıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  10. Oyunu direkt olarak: http://apptrackr.org/?act=viewapp&appid=387428400

    adresinden bilgisayarınıza indirin. Arkasından ifunbox ile telefonunuza veya cydia üzerinden güncellemeleriniz tamam ise direkt olarak cift tıklayarak kurulumu yapın.

    ifunbox ile aygıtınıza dosyayı atmak için: Iphone/Ipod Touch 3g/3gs/4g bilgisayar (pc) üzerinden dosyalara ipa dosyaları kurmak, dosyalara erişmek silmek makalesine şuradan ulaşabilirsiniz:
    http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2010/12/iphoneipod-touch-3g3gs4g-bilgisayar-pc.html

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkür ederim. Başarılarızın devamını dilerim. Bu arada aynı hatayı daha sonradan birkaç oyun indirirken de gördüm. İndirme işleminin ortalarındayken istediğiniz sunucu bulunamadı yazısı geldi ve indirme kayboldu. Sizce bundan sonra tümünü bilgisayara mı indirmeliyim ?

    YanıtlaSil
  12. Bazı dosya barındırıcılarında bu problem çok sık görülüyor. Mediafire içlerinde en az kesinti verenlerden birisi. Genelde büyük de olsa dosya sorunsuz iniyor. Diğerlerinde güvenmeyip bilgisayardan indirmek çok daha mantıklı. Mediafire bile olsa dosyayı aslında bilgisayardan indirmek daha mantıklı. Zira download managerlara izin veriyor ve son hız indirebiliyorsunuz.

    Ben şahsen 50 mb ve üstü oyunların tamamını bilgisayardan indiriyorum. Tamamen tercih meselesi.

    YanıtlaSil
  13. selamlar,

    benim iphone 4.3 surum, snowbreeze ile jb li.

    Dediginiz gibi installous kurduktan sonra bilgisayardan 5-6 app indirdim. ifunbox la telefonda yada cift tıklayarak kurup-sync ederek denedim. Butun programlar cannot install hatası verdi. Sorun ne olabilir sizce?

    şimdiden sagolun

    YanıtlaSil
  14. @emre: Once Cydia icine girip guncelleme olup olmadigina bakin. Sayet guncellemeler var ise onlari kurup tekrar deneyin.

    Guncelleme bulamaz ise o zaman arama bolumunden (search) Appsync isimli uygulamayi aratin. Kurulu degil ise kurun.

    Bu sorununuzu cozmez ise o vakit tekrar jailbreak yapin. Muhtemelen bir yerde bir hata olmustur. Sorun hala cozulmezse tekrar yorum bolumunden yorum birakin, yardimci olmaya calisirim.

    YanıtlaSil
  15. cydia gunceldi ancak appsync yokmus o sorunu cozdu.

    çok teşekkurler..

    YanıtlaSil
  16. benim size bir sorun olacak eğer yardımcı olursanız çok memnun kalırım.
    iphone3gs 4.1 kullanmaktayım.

    telefonu ikinci el aldım aldığımda versiyonu düsüktü ve itunes in oyununa gelerek birazda bilgisizlikten 4.3.3 yaptım fakat sim kilit oldu(yurt dışı bir cihaz) yine bilgisizlikten telefoncudan yardım aldım 35 lira karşılığı 4.1 yapıldı şu an kullanmaktayım.

    şu anda 4.1 için jailbreak yapmak istiyorum nasıl yaparım bu olaydan sonra bir sakıncası varmıdır

    YanıtlaSil
  17. @ersel: unlock yapildiysa zaten jailbreak'de yapilmistir. Jailbreak yapilmadan unlock yapmanin bir yolu varsa bile ben o yolu bilmiyorum.

    Sayet jailbreak'ten kastiniz installous kurmak ise onun zaten herhangi bir program kurmaktan farki yok. Buradaki anlatimla Cydia icine gerekli repolari ekleyip installous kurabilirsiniz.

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  18. Teşekkür ediyorum yazınız için git gide bilgiler artıyor tekrar sağolun

    YanıtlaSil
  19. ipad e jb yaptım senın anlattıgın sekılde yalnız bende cydia nın ıcınde manage yok ama sourge var ordan dedıgın sekılde ınstallo yu bullum ama ınstallo 4 yazıyodu ındırdım program ıconları arasına gelmıs actım ama apı bulunamadı dıyor ınstalloyu tekrar yukledım olmadı nerde hata yaptıgımı yada baska nasıl duzeltebılecegımı bana anlatırsan cok memnun kalırım

    YanıtlaSil
  20. Zaten Sources Manages kisminin icinde. Yaptiginiz seyde bir problem yok.

    Api bulunamadi hatasi su siralar yogunluktan oturu olusuyor. Bir sure sonra tekrar deneyin. Calisacaktir. Sayet calismazsa kaldirip tekrar kurun.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba ben iphone4 4.3.3 sürümünü kullanıyorum. cydia dan iphoneyardım.net ten installous u indirdim. daha sonra mesela pes2011 indirmeyi denedim.API eror(API unavıaliable) yada resource not found diye hata veriyor.Ne yapmamı öneririsiniz?Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  22. 2 seyden oturu olabilir:

    1) Yogunluktan. Son zamanlarda jailbreak yapan sayisi arttigindan serverlar bazen yanit vermeyebiliyor. Fakat birkac deneme yapmaniza ragmen ayni hatayi aliyorsaniz sebep bu degildir.

    2) Installous hatali yapilandirilmis veya bagintili dosyalar kurulmamistir.
    Bu sorundan kurtulmak icin manage kismindan packages'a girin. Installous'u bulup kaldirin (remove).
    repo olarak (yukarida nasil yapildigini anlatmistim, source ekleme diye bakabilirsiniz) http://repo.insanelyiph0ne.com adresini ekleyin (iphone seklinde degil "sifir" ile iph0ne diye).

    Sonra installousu tekrar kurun. Sayet yine hata alirsaniz yogunluktan olduguna emin olabilirsiniz.
    Oyle olursa elle kurulum yapin. http://www.apptrackr.org adresine gidip oradan bilgisayariniza cekin. Sonra ifunbox isimli programla telefonunuzdaki installous bolumune atin.

    Bunun nasil yapildigini surada anlatmistim:
    http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2010/12/iphoneipod-touch-3g3gs4g-bilgisayar-pc.html

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  23. Pardon ya installous 3 ü mü yoksa 4 kurayım

    YanıtlaSil
  24. 4 olani kuracaksiniz. Yaninda appsync+ gibi diger gerekli seyler otomatik olarak eklenecek zaten.

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  25. merhaba entrapmen tekrar yardımına ihtiyacaım var sanırım :)
    bu konuyla pek alakalı değil ama yardımcı olursan sevinirim

    itunes ten daha önce telefonuma ringotones müzik resim falan sorunsuz atıyordum.

    fakat şimdi itunes ten sync yapıyorum ama telefonumda hiç birini göremiyorum bu neden olabilir

    YanıtlaSil
  26. sync neticesinde herhangi bir hata vermiyor mu? ya da dosyalari gormek istediginizde goremiyor musunuz? itunes uzerinde gorunuyor ama telefonda gorunmuyorsa sync olmuyor demektir.

    bunun cok cesitli sebepleri olabilir. bir hata mesaji veya ona benzer bir sey gormeden yorumda bulunmak cok zor.

    direkt olarak itunes ile ugrasmadan i-funbox ile dosyalari atmayi deneyebilirsiniz. bu sayede sorunsuz sekilde gitmesi gerek.

    YanıtlaSil
  27. öncelikle paylasımlarınız için tesekkür ediyorum.
    bnde ıphone 4 kullanıcısıyım..
    cydia ve ınstallous programları ıphoneme kurulu ve kullanır haldedir..
    yalnız benim bir sorum olacaktır.. bu program ıphoneden silinemiyor ve kaldırılamıyor.
    1-nekadar doğru olduğunu bilmiyorum ama telefon bu programlar kurulu şeklde servise garantiye verildiği zaman garanti kapsamı dışında oluyormuş.
    bu konu hakkında bir bilginiz varmıdır ?
    2-eger böyle bir durum varsa bu programlar ıphone ye format atılarak silinebilirmi?
    3-ve garantili cihazlarda itunes ten atılan formatta unlock olurmu ?
    saygılarımla.....

    YanıtlaSil
  28. mrb bnde ıphone 4 kullanıcısıyım...
    ıphonemde cydia ve ınstallous kurulu ve kullanır vaziyettedir..
    1- bu programlar ıphoneye kurulu vaziyette oldugundan garantiye verildiğinde garanti dısı bırakılıyomus doğrumudu??
    2- bu programları nasıl silebilirim.?
    3-ıtunes ten format atıldıgında sadece yurt dışı cihazlarınamı unloc gelir yoksa garantili cihazlarada gelirmi?
    4- eğer garantili cihaza unlock gelirse sorunu nasıl halledebiliriz..
    saygılarımla..
    byMR

    YanıtlaSil
  29. 1) degil. jailbreak garantiden cikarmiyor. tabii ki yine de siz ne olur ne olmaz diyerek servise gondermeden evvel restore edin. bu sayede programi kaldirmis olursunuz (sifirlanir).

    2) 1'de yanitini verdim.

    3) tum y.disi telefonlara bile gelmez. sim kilitli olan telefonlara gelir yalnizca. turkiye'de sim kilitli garantili cihaz satilmadigindan, itunes uzerinden restore vs yapmak da bir sikinti yoktur.
    aklinizda bulunsun 4.3.5 versiyonunun duzgun bir jailbreak'i yok. o sebeple ileride yine jailbreak yapmayi dusunuyorsaniz once shsh kaydini alin ve ardindan yalnizca restore yapin, guncelleme yapmayin.
    urun servisten geri geldiginde shsh kaydinizla birlikte 4.3.3 versiyonuna (veya hangi versiyondaydiysaniz ona) rahatlikla donebilir ve jailbreak yapabilirsiniz.

    4) 3'te yanitini verdim.

    iyi gunler.

    YanıtlaSil
  30. By MR
    Paylaşim ve bilgileriniz icin cok tesekkur ediyorum..
    Tekrar gorusmek uzere
    Saygilarimla. :)

    YanıtlaSil
  31. bir şey sormak istiyorum. jail break yapıp installious ile bedeva oyun indirince telefonun mesajlaşmasında veya konuşmada herhangi bir sıkıntı veya kesilme oluyor mu?

    YanıtlaSil
  32. Acik, kisa ve net yanit veriyorum: HAYIR. Hicbir sorun olmaz.

    YanıtlaSil
  33. bütün adımları yaptım ınstallo bnde çıkmıyor yardım edebilirmisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ios versiyonunuz nedir? aletinizin modeli nedir? cydia icinden duzgun sekilde kuruldu gorunuyor mu installous? dogru yerden dogru installous'u kurdugunuzdan emin misiniz?

      Sil
  34. tesekkurler ustadım cok yardımcı oldu verdıgın bılgıler

    YanıtlaSil
  35. iyide ben ipad kullanıyorum cydia yı çalıştırdım ama altta manage yok sadece altta sırayla : Cydia-Sections-Changes-Installed-Sources-Search var ne yapacağım ?

    YanıtlaSil
  36. ya hocam aslında birkaç yerde değinmişsiniz ama ben galiba acemi olduğum için anlayamadım bilgisayara indirdiğimiz uygulamaları jailbreakli pihone nasıl atıyoruz installous4 ü yükledim. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Indirdiginiz ipa uzantili dosyaya cift tiklamaniz yeterli.

      Sil
  37. mrhb hocam bilgilerinizden dolayi cok tskr ederim.Ben iphone4 ios 5.0.1 yazilimi kullaniyorum.installousu indirdim hersey gayet güzel.Fakat tomtom"un 1.8gb lik navigasyon programini bir türlü indiremedim.programi buluyorum download dedikten sonra fileape.com"u secip indir diyorum kisa bir süre indirdikten sonra duruyor saatlerce bekliyorum fakat ne bi hata veriyor nede indiriyor sizce sebep ne olabilir yardimci olursaniz cok tskr ederim saygi ve basarilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha once ayni sorunlar soruldugunda verdigim yanittan alinti:

      "Bazı dosya barındırıcılarında bu problem çok sık görülüyor. Mediafire içlerinde en az kesinti verenlerden birisi. Genelde büyük de olsa dosya sorunsuz iniyor. Diğerlerinde güvenmeyip bilgisayardan indirmek çok daha mantıklı. Mediafire bile olsa dosyayı aslında bilgisayardan indirmek daha mantıklı. Zira download managerlara izin veriyor ve son hız indirebiliyorsunuz.

      Ben şahsen 50 mb ve üstü oyunların tamamını bilgisayardan indiriyorum. Tamamen tercih meselesi."

      Download manager kullanin. Durdugu yerde devam edebilmek icin tekrar adresi aktif ettirip arkasindan download manager'dan tekrar eklemeniz gerekiyor. Bu sebeplerden oturu genelde mediafire gibi kesilmesi cok az olan yerleri tercih edin. Bu konuda ileride ayrintili bir anlatim hazirlamayi dusunuyorum ama su an vaktim yok maalesef.

      Sil
  38. üstad eline ve diline sağlık mükemmel çoook teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  39. Teşekkürler !
    İşime çok yaradı harbiden.. Cydia'da doğru düzgün oyun bulamıyordum..
    Çok işime yaradı...
    Teşekkürler tekrar!

    YanıtlaSil
  40. Çok iyi anlatım ve Tekrar Tekrar Teşekkürler.
    Çok işime yaradı bu program çünkü Cydia'da doğru düzgün oyun yoktu..
    Banada arkadaşım önerdi merak ettim yükledim tekrar teşekkürler
    güzel paylaşım
    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  41. Merhaba, arkadaslar. Ben nasil iPhone 4 e bluetootk indire bilirim. Lutfen resimli anlatimli bi link vere ve ya anlata bilirmisiniz? Simdiden tesekkurler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bluetooth indirilecek bir sey degil. Birkac cydia uygulamasi var bu konuda ama hicbirisi tat vermiyor. Bosuna ugrasmayin.

      Sil
  42. peki hic bir sey gondere bilmiyeceyim mi, Iphone 4 ile? Ya youtube videolarinda gosterilenler nasil oluyo?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iPhone'dan iphone'a bir seye ihtiyac duymadan gonderebilirsiniz. Ornegin iFile isimli program icinden dosya bile gonderebilirsiniz.

      Diger aletlere gonderebilmek icin yurutulen projenin adi "Celeste".
      Cydia icinden Celeste'i indirip deneyebilirsiniz ama dedigim gibi duzgun calismiyor.

      Sil
  43. http://cydia.hackulo.us URL hatası veriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gecici bir hatadir yuksek ihtimal. Yine de hata devam ederse;
      repo.insanelyi.com adresini de deneyebilirsiniz.

      Sil
  44. sub-proces /bin/bzip2 returned an error code(2) hatası aldım hocam nabayım yardım bekliorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam, dogru duzgun calismayan bir sey icin benden destek bekliyorsun. Yok oyle bir dunya.

      Sil
  45. Merhaba, dediklerini yaptım fakat şöyle bir durum var;
    Installous'ta herhangi bir programı indirmek istediğimde verdiği linklerin hiçbiri açılmıyor. Sadece boş bir sayfa çıkıyor ve kalıyor. Hatta sayfa bile denemez. Nedendir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandiginiz ios versiyonu ile kurdugunuz installous versiyonu uyumsuz olabilir veya resource paketi eski kalmis olabilir.

      Yapmaniz gereken cydia icinden installous'u kaldirip tekrar kurmak.

      Sil
  46. installous arama yerine yazdıgımda cıkmıyor böyle bişey installous 4 cıkmıştı onuda indirdim ve sildim şimdi oda cıkmıyor installous cıkması için ne yapmam gerek acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkac ihtimal var:

      1) İnstallous yaziyor olabilirsiniz. Buyuk i harfinden oturu cikmiyordur. installous yazin.

      2) Repolara cydia.hackulo.us adresini eklememissinizdir. Yukaridaki anlatima gore ekleyip tekrar deneyin.

      Sil
  47. installous 4 Çıkıyor bunu yüklesem olurmu acaba??

    YanıtlaSil
  48. installous 4
    ü yukledım ama yukardaki arkadaşın sorunu bende de çıkıyor
    installous4
    yukledıkten sona üst sağ köşeede settings çıkıo alt dizindeki home browse searh downoad updates kısmı silik bir şekilde durut-y şimdi ne yapmam gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandiginiz ios versiyonu nedir?

      Cydia icinden > Manage > Packages icinde sunlar var mi?
      - Appsync for ios 5.0+
      - Installous 4

      Sil
  49. Merhaba,
    Blogunuzdan baya bir yararlanmaktayim en son pazartesi gunu son versiyon jailbreak programini blogunuz ve tabi sizin sayenizde telefonuma kurdum.Soruma gelince, pcye oyun yada program cekmek icin hangi adrese yada programa gitmek gerekiyor?
    Benim iphone 4s 5.1.1 surume jailbreak yaptim ordan installous uzerinden buyuk programlari cekemiyorum hata veriyor burda pcye cekebilecegimizi okumustum nasil cekebiliriz ve bu cektigimiz program yada oyunu itunes uzerinden nasil iphoneye atariz.
    Biraz uzun oldu sanirim yardim ederseniz minnettar olurum simdiden tesekkur ederim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2010/12/iphoneipod-touch-3g3gs4g-bilgisayar-pc.html adresinde anlattim nasil yapabileceginizi.
      Installous'un kullandigi web sitesi http://www.apptrackr.org
      Buradan indirebilirsiniz bilgisayariniz ustunden. Ayrica installous kurulurken bir hata olusmadiysa yaninda appsync gelmis olmali bu sayede cift tiklayarak da kurabilmeniz gerek.

      Sil
  50. Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkuler..

    Installous kurulurken bir hata olusmadigini dusunuyorum ama appsync nedir nerde bulunur ne ise yarar hic bilmiyorum.

    Birde bu installoustan indirdigim bazi programlar update istiyor update icin appstoreye yonlendiriyor beni parali bir programi appsotede update etsem benden para ister mi?Henuz hic guncelleme yapmadim once size bir sormak istedim?Saygilar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guncelleme icin appstore'a yonlendirmez, bir hataniz var orada.

      Installous'u actiginizda updates kismina gireceksiniz. ilgili uygulamayi acacaksiniz. download isimli yesil linke tiklayacaksiniz. karsiniza liste gelecek. en tepede launch app store var ona TIKLAMAYACAKSINIZ! Ona tikladiginizda dogal olarak apple app store baslatilir zira islevi o onun.

      Onun altinda 1.7.1 vs diye datafilehost, sendspace, limelinx, oron, slingfile linkleri olur. Onlara tiklayacaksiniz!

      Sil
  51. bu kadar detaylı ve net anlatışınız için çok teşekkürler ilk denememem rağmen sorunsuz hallettim jailbreak işini

    YanıtlaSil
  52. Merhaba kusursuz anlatım için teşekkürler. Sormak istediğim İnstalousda yüksek mb lı dosyalar yarım kalınca en ufak bağlantı sorununda başa dönüyorsunuz igo eastern europa 2.3 için 5. kez denedim hep yarım kalıyor. bilgisatardan arattım ama daha düşük versiyonlarını buluyorum. İnstalousdan bulduğumuz bir uygulamanın linkini nasıl görüp de bilgisayara indirip ifunbox ile tekrar telefona atarım.. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. installous'ta gordugunuz her sey apptrackr.cd adresinde de aynen mevcuttur. ornegin adi gecen igo eastern europa 2.3 icin:
      http://apptrackr.cd/?act=viewapp&appid=340173808

      arama kismina igo eastern europa yazarak ulastim. Bu dosya uploading.com adresinde ikamet ediyor ve download managerlarla indirmeye imkan tanimiyor. Bu yuzden yine yarida kesilme ihtimali mevcut oldugunu hatirlatmis olayim.
      Kolay gelsin.

      Sil
  53. Dostum çok Teşekkür ediyorum. Sabahtan beri aramadığım yer kalmamıştı. Biraz acemiyim bu konuda. denedim Sorun yok.Sitede herşey var hatta http://store.heaveniphone.com/home.html diye bir site daha buldum. Eğer başkası da bakarsa belki yardımcı olur diye linkini yazdım. Senin verdiğin site daha iyi gibi geldi bana. Emeği geçen herkese Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  54. tesekkürler arkadasim ellerine saglik :-)

    YanıtlaSil
  55. iyi günler ipad 2 ye installıos yüklemesi yapmak istedim ancak belirttiğiniz gibi yukarıda manage butonu yok aynı simge var ama installed yazıoyo nasıl yapıcam yardımcı olurmusunz şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukaridaki degil de Asagidaki Manage butonundan bahsediyorsaniz dikkatli bakin. Ipad'in Cydia versiyonu biraz daha farkli gorunuyor sadece. Her sey benzer yerlerde. Bir yanindaki yerde manage olmasi gerek.

      Sil
  56. yanlış yazmışım yukarıda belirttiğiniz gibi olucaktı. aşağıda aradım zaten o butonuda aynı simge manage ile ama installed yazıyor.yok yanii .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedigim gibi ipad'de sadece menunun yapisi ve adlandirmalari farkli.

      Simdi gidip baktim, ipad icin "Sources" kismindan ayni islemleri yapabiliyorsunuz.

      Sil
  57. birsey sormak istiyorum bu cydia her yeni versyon için güncellenmeliymiş dogru mu ?

    YanıtlaSil
  58. telefonum iphone 4s 8 temmuzda 5.1.1 surumune sizin sitenizin yardimiyla jailbreak yaptim sorunsuz kullanmaktayim installous disinda cydia icinde pcre diye bir guncelleme cikti ekranda cydia nin uzerinde 1 cikiyor acincada bu pcre yaninda yesil klik isareti cikiyor bu pcre nin altinda from Cydia/Telesphoreo(Development) yaziyor bunun ne oldugu hakkinda en ufak bir bilgim bile yok konu hakkinda bilginiz var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guncellemeler cikiyor programlara. Cydia icinden guncelleyebilirsiniz isterseniz ama cok da onemli bir sey degil.

      Sil
  59. ipod touch 4g cihazıma jailbreak yaptım ve sonra installous u kurma için çalıştırdım ve karşıma user, hacker, developer yazıları olan bir ekran geldi hangisini seçmeliyim?

    YanıtlaSil
  60. Selamlar Suat bey,iphone 4 5.1.1 e yükselttim,jailbreak,restore,installous filan herşey tamam.Back up alırken,yani satın alınanları aktar dediğimde bu bilgisayarı yetkilendir gibi birşey sormuştu bende evet demiştim.Galiba kurduğum tüm programları silmiş.Yapılacak birşey var mı,programları kurtarmak mümkün müdür?teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5.1.1 icinde icloud yedeklemesi aktifdiyse oradan "veri" yedeklerinizi geri alabilmeniz gerek. Eger bir sekilde asil bilgisayar ustunde bir yedeginiz yoksa programlari yeniden kurmaniz lazim.

      bilgisayari yetkilendir olayi o bilgisayarda aktiflenmeyen iphone'dan oturu cikiyor. Onu demeden zaten satin alinanlari aktaramiyorsunuz. Sayet her daim kullandiginiz bir bilgisayar yoksa bu tur yedekler yerine icloud yedeklemesini tercih edin.

      Sil
  61. Merhabalar. Sormak istediğim 2 şey var yanıtlarsanız sevinirim.

    1)Jailbreak yapıldı, cydia ve installous kuruldu herşey yolunda gayet başarılı bir jbyi başardım. Benim anlamadığım bir çok uygulamayı indirme butonuna ulaşamadığım için indiremiyorum. Demek istediğim çoğu zaman slingfile ve limelinx linklerinden başka seçenek gelmiyor ve bunlarla indirmeye çalıştığım zaman benden yanda gördüğünüz kodu yazın gibisinden bişey istiyor yapıp devam ettiğim zaman az önce bahsettiğim sorunla karşılaşıyorum. Sizin bahsettiklerinizden sadece bir defa Mediafire linki gördüm, Filedude, Zshare, FileApe linklerini hiç görmedim ve mediafire dahil henüz bişe indiremedim.

    2)Herzaman jailbreak yapıp şu programı indirecem bunu yapacam deyip de az önceki jailbreak girişimimin başarılı olması itibariyle, neden search kısmında aradığım hiç ama hiçbir uygulamayı bulamıyor ve sürekli NO RESULTS diye bi uyarı veriyor. Hatta hususi olarak kategorilerde görünen 5-6 uygulamayı bile harfiyen yazarak arattım onlar bile görünmüyor. Haliyle ben de trapster, intelliscreenx, barrel, weather icon gibi istediğim uygulamaları tek tek kategori altlarında aramak durumunda kalıyorum. O da hangi kategori altında bulacağımı bilirsem. Aydınlatabilir misiniz rica etsem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1) Bazen apptrackr tarafinda problem cikiyor ve oyle oldugundan linkler ulasilamaz hale geliyor. Gecen hafta boyu boyleydi. Bugun itibariyle duzelmis durumda. Fileape ve filedude dosya paylasimini durdurdu. Bu sebeple daha ziyade farkli yerlerin linklerini goruyorsunuz. Magnet linkleri gorurseniz asil onlara yonelin. En problemsizleri onlar.

      2) Ayni sebepten kaynaklaniyor. Apptrackr'a ulasilamadiginda dogal olarak installous'da calismiyor. Su an az evvel denedim arama kisminda bir problem yok.

      Sayet sizde problem devam ederse installous ve appsync uygulamalarini cydia icinden kaldirin ve yeniden kurun. Duzelmesi gerek.

      Sil
  62. saolun iyi bir anlatım olmuş ama

    ben installous yükledim oyunlar falan tamam sadece önceden yüklediğm uyg :(appstoredan)indirdiğim uygulamalar açılmamaya başladı onları nasıl halledecem .*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cydia icinden appsync'i kaldirip tekrar kurun. Duzelmesi gerek.

      Sil
  63. bir süürü yorum okudum jealbreak in ücretli uygulamaları ücretsiz olarak cihazımıza yüklendiğini öğrendim herşeyi kurdum fakat neden hala ücretli uygulamalar bizden para istiyor ne fark var biyerde hatamı yapıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Appstore degil, installous icinden download linkinden indireceksiniz. Yazilari duzgun okumamamissiniz demek ki!

      Sil
  64. Dostum öncelikle eline sağlı, harika anlatmışsın herşeyi. Benim installous ile indirmede bir problemim var. downloads kısmında "1" görünmesine kadar herşey ok. sonrasında downloads kısmında görünen indirme işleminde çubuk hiç ilerlemiyor ve indirme yapılmıyor uzun süre de beklememe rağmen. Bu sorun neden kaynaklanır bir yorumun olur mu? bir de wireless bağlantısıyla indirmek sorun yaratır mı yoksa illaki GSM (3G) ile mi bağlanmak lazım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkli kaynaklardan indirme yapmaya calisin. Varsa magnet linkleri deneyin. Magnet linkler torrent indirmedir, biraz magneti cozmesi uzun suruyor (2-3 dk) ama sonrasinda cok hizli indirebilirsiniz.

      3g veya wifi arasinda bir fark yok, sorun olmamali.

      Sil
  65. jailbreak sonrası internet bağlantım gitti ne yapıcam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Internet baglantisindan kastiniz nedir? Sorunu tam olarak anlayamadim.

      Ayarlar > Genel > Ag kisminda Hucresel Veri ve 3g'yi etkinlestirdiginiz halde internet baglantisi kuramiyor musunuz?

      Sil
  66. peki hocam ounlarda oyun parası nasıl elde edebiliriz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cydia icinde 2 tane uygulama var. Ikisi de ayni isi yapiyor ama bazisi bazi oyunda calismiyor.

      iAP Cracker ve iapfree diye aratin Cydia'dan ve kurun birisini.

      iAp Cracker'da hali hazirda neler calisiyor, neler calismiyor; gormek icin su adresi ziyaret edin:
      https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AiBcQX818jM6dHgyMFN6WWJnczJUYVJQeTF5SExHeWc#gid=0

      Sil
  67. iyi gunler.ben i phone 4S kullanicisiyim.i phonenun son surumunu guncelledikten sonra evasi0n jailbreak yukledim.yukleme sonrasi cydia sourceleri eklemeye basladim.ama yanlislikla big boss source yi sildim ve geri getiremedim.bu yuzden sistem geri yukledim ve tekrar jailbreak kurdum ama su an yukledigim sourceler de ki dosyalari goremiyorum icleri bos ne yapmam gerekiyor yardimci olabilir misiniz? tesekkurler
    (ibrahim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri yukleme yerine direkt eklemeyi deneseydiniz daha kolay olurdu.
      Big Boss icin cydia repo'su http://apt.thebigboss.org/repofiles/cydia/

      Bu sorun genelde datalarin yanlis alinmasindan kaynakli oluyor.

      Cydia icinden Changes sekmesine girin. Tepede Refresh diye bir buton var ona tiklayin. Tum repo iceriklerini yeniden yukleyecektir. Biraz zaman alacaktir ama duzelmesi gerek. Duzelmeyecek olursa elle silmeniz gerekebilir repo data dosyalarini. Tekrar yorum birakirsaniz onun nasil yapilacagini da anlatirim.

      Kolay gelsin.

      Sil
  68. hocam sağolasın her şey için de ben o cydia.hackulo.us yazınca senin dediğinden çıkmıyo could not be found diyo ne yapıcam ben installous yüklemek için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Installous kapandigi icin kurulum yapamiyorsunuz. Vshare, Appcake, 25pp gibi yazilimlara yonelin.

      Sil

Blog Listem